Ezekről miét nem beszélnek a keresztények?
A történelemben sok szörnyűség történt sok különböző zászló alatt.
Ha azt mondják neked, hogy a demokrácia jó, elhiszed? Pedig a demokrácia nevében is emberek millióit gyilkolták, sőt gyilkolják meg! Az USA a demokráciát is rá akarja kényszeríteni a világ néhány országára (és különös módon csak némelyekre; ahol USA-barát diktatúra van, ott nem siettetik a demokráciát), de ettől a demokrácia gondolata nem lesz kevésbé nemes. Ugyanígy van a kereszténység is: attól, hogy az elmúlt kétezer évben a katolikus egyház különböző elítélendő dolgokat művelt a keresztény hitre hivatkozva (sok olyan dolgot, amelyek ellentétesek a kereszténység erkölcsi alapjaival), a kereszténység még nem álszent vallás. Az egyházak, amelyek kereszténynek vallják magukat, na azok álszentek.
Oligarcha
Én nem igazán halottam másoktól , hogy ezt hozták volna fel ellenérvként . Egyébként sok más dolgot fel lehet , hozni ami nem úgy van mint amit a keresztények hisznek ( pl.: A torinoi leplet bebizonyították , hogy valaki festette , stb .) De nem ezekről szeretnék vitatkozni . II. János Pál bocsánatot kért tőlük . Felhívta őket telefonon vagy hogy ? Mivel azt a több millió embert akit kivégeztek a világon mert nem voltak keresztények az nem számít bűnnek ? De egyébként az , hogy bocsánatot kér azzal feltámasztotta őket ? De a kivégzett zsidókról még mindig beszélnek és megemlékeznek róluk . Akkor azokról az emberekről miért nem beszélnek ?
Ozmium42
Szerintem a 3 hónapos gyereknek nem sok beleszólása van .
De akkor miért beszélnek olyanokról , hogy a kereszténység milyen sok mindent szenvedett . De a több millió emberről akit kivégeztek miért nem számít ? Vagy az nem bűn ha embereket végeznek ki halomra ?
De arról nem is beszélve , hogy keresztes háborúknál " szent cél érdekében " , hány muszlimot öltek meg és , hogy ki akarták íratni az összeset . Elég érdekes szent cél nem ?
Ma már nem erőszakkal és tűzzel-vassal megy. Csak beleszólnak a törvénykezésbe (regisztrált élettársi kapcsolat), stb. Próbálják ráerőltetni a szabályaikat azokra is, akik nem hívők.
A fejlődő országokban pedig másképp megy. Régebben volt egy videó arról, hogy Pl. Indiában elromlik a busz, az utasoknak (egyszerű írástudatlan embereknek vidéken) mondják, imádkozzatok a hindu istenekhez, hogy tovább tudjunk menni. És nem történik semmi. Most imádkozzunk Jézus Krisztushoz. És jéééé, elindul a busz, egyből meg tudta javítani a sofőr, addig "hiába próbálta". Ilyen "apróságokkal" győzködik a népet.. Én nem jártam arra, de Dél-Amerikában igen, ott fogadtam meg, hogy ha gyerekeim lesznek, még megkeresztelni sem vagyok hajlandó őket. Ezt be is tartottam, az egész családdal megvívtam a csatát és győztem. Vannak dél-amerikai barátaim is, nem egy közülük próbálja távol tartani a vallástól a gyerekeit, van aki (itt él már) attól is kiakadt, hogy a gyerekkel az állami suliban valami adventi műsort nézettek meg.
"II. János Pál bocsánatot kért tőlük . Felhívta őket telefonon vagy hogy ? Mivel azt a több millió embert akit kivégeztek a világon mert nem voltak keresztények az nem számít bűnnek ? De egyébként az , hogy bocsánatot kér azzal feltámasztotta őket ?"
2000-ben, nagyböjt első vasárnapján a Szent Péter Bazilikában a keresztény egyház kétezer éves történetének összes bűnéért kért bocsánatot.
Az egyház azokat a bűnöket vallja meg, amelyeket az "igazság szolgálatában" követtek el, vagyis a türelmetlenséget és az erőszakot a másként gondolkodókkal szemben, a keresztes hadjáratok során elkövetett borzalmas cselekedeteket, az inkvizíció módszereit, valamint a keresztények közötti széthúzást eredményező vétkeket, a kiátkozásokat, üldözéseket.
Az egyház bocsánatot kért a zsidók ellen elkövetett vétkekért, a korábbi időszakokban tanúsított megvetésért, az ellenségeskedésért, a hallgatásért.
Nem hiányoznak a "bűnbánat listájáról" az evangelizáció során elkövetett bűnök sem, amelyek a béke és a népek jogai ellen hatottak, sértettek más kultúrákat és vallásokat, semmibe vették az emberi méltóságot, a nők, a más fajok és népcsoportok jogait. Az egyház bocsánatot kér azokért a tettekért is, amelyeket a társadalmi igazságosság, a gyengék, a még meg nem születettek ellen követtek el.
Szerinted még mit kellett volna tennie?
Az erőszakos térítést legalábbis a katolikus egyház még ma is helyesli, hiszen meg van arról győződve, hogy az igazságot érdemes akár erővel is elhitetni. Azokról a vallásokról pedig, amelyek eleve lemondanak erről az eszközről, azt tartja, hogy nem elég biztosak abban, hogy nekik van igazuk.
De például az angolok is erőszakkal terjesztették a protestantizmust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!