Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezekről miét nem beszélnek a...

Ezekről miét nem beszélnek a keresztények?

Figyelt kérdés
Sok vallásos keresztény akart már meggyőzni , hogy milyen jó dolog a kereszténység . De most nem az érvekre vagy az ellenérvekre lennék kíváncsi . Hanem az érdekelne , hogy miért nem beszélnek arról , hogy hogyan is kényszerítették rá az emberekre a kereszténységet . Például üldözték és ki végezték azokat aki nem volt hajlandó arra a vallásra váltani , stb . . Eddig senki se magyarázta meg nekem , hogy ezek után miért olyan szent vallás ez .

#vallás #keresztény #elterjedése #kényszerítése
2012. okt. 27. 16:19
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
77%
Ez már ezer éves lejárt sztori. Csak azért hozzák fel mert mással nem tudják támadni a keresztényeket. II. János Pál pápa már bocsánatot kért, tehát beszélnek róla...
2012. okt. 27. 16:23
 2/51 Ozmium42 ***** válasza:
84%
Azért nem beszélünk erről, mert minket nem kényszerített soha senki, hogy keresztények legyünk, és mi sem kényszerítünk senkit, a vallásunk pedig attól függetlenül szent, hogy valaha, valakik milyen bűnöket követtek el.
2012. okt. 27. 16:25
 3/51 Zsizsik666 ***** válasza:
41%
Szilikonos hajvégápoló, vannak ezek a fújós hajápolók, azt fújhatod az egész hajadra, meg amik nem kimosható hajbalzsamok. Úgy fésüld, lehet el van törve, nekem akkor kunkorodott be és rohadt idegesítő volt, mert hosszú fekete hajnál olyan volt, mint egy szalmahajú boszorkány. :S
2012. okt. 27. 16:30
 4/51 Zsizsik666 ***** válasza:
10%
Bocsi másik fület nyitottam meg. Azthittem amoda írom:S
2012. okt. 27. 16:38
 5/51 rémuralom ***** válasza:
88%

A történelemben sok szörnyűség történt sok különböző zászló alatt.

Ha azt mondják neked, hogy a demokrácia jó, elhiszed? Pedig a demokrácia nevében is emberek millióit gyilkolták, sőt gyilkolják meg! Az USA a demokráciát is rá akarja kényszeríteni a világ néhány országára (és különös módon csak némelyekre; ahol USA-barát diktatúra van, ott nem siettetik a demokráciát), de ettől a demokrácia gondolata nem lesz kevésbé nemes. Ugyanígy van a kereszténység is: attól, hogy az elmúlt kétezer évben a katolikus egyház különböző elítélendő dolgokat művelt a keresztény hitre hivatkozva (sok olyan dolgot, amelyek ellentétesek a kereszténység erkölcsi alapjaival), a kereszténység még nem álszent vallás. Az egyházak, amelyek kereszténynek vallják magukat, na azok álszentek.

2012. okt. 27. 16:39
 6/51 A kérdező kommentje:

Oligarcha

Én nem igazán halottam másoktól , hogy ezt hozták volna fel ellenérvként . Egyébként sok más dolgot fel lehet , hozni ami nem úgy van mint amit a keresztények hisznek ( pl.: A torinoi leplet bebizonyították , hogy valaki festette , stb .) De nem ezekről szeretnék vitatkozni . II. János Pál bocsánatot kért tőlük . Felhívta őket telefonon vagy hogy ? Mivel azt a több millió embert akit kivégeztek a világon mert nem voltak keresztények az nem számít bűnnek ? De egyébként az , hogy bocsánatot kér azzal feltámasztotta őket ? De a kivégzett zsidókról még mindig beszélnek és megemlékeznek róluk . Akkor azokról az emberekről miért nem beszélnek ?

Ozmium42

Szerintem a 3 hónapos gyereknek nem sok beleszólása van .

De akkor miért beszélnek olyanokról , hogy a kereszténység milyen sok mindent szenvedett . De a több millió emberről akit kivégeztek miért nem számít ? Vagy az nem bűn ha embereket végeznek ki halomra ?

De arról nem is beszélve , hogy keresztes háborúknál " szent cél érdekében " , hány muszlimot öltek meg és , hogy ki akarták íratni az összeset . Elég érdekes szent cél nem ?

2012. okt. 27. 16:50
 7/51 anonim ***** válasza:
44%

Ma már nem erőszakkal és tűzzel-vassal megy. Csak beleszólnak a törvénykezésbe (regisztrált élettársi kapcsolat), stb. Próbálják ráerőltetni a szabályaikat azokra is, akik nem hívők.

A fejlődő országokban pedig másképp megy. Régebben volt egy videó arról, hogy Pl. Indiában elromlik a busz, az utasoknak (egyszerű írástudatlan embereknek vidéken) mondják, imádkozzatok a hindu istenekhez, hogy tovább tudjunk menni. És nem történik semmi. Most imádkozzunk Jézus Krisztushoz. És jéééé, elindul a busz, egyből meg tudta javítani a sofőr, addig "hiába próbálta". Ilyen "apróságokkal" győzködik a népet.. Én nem jártam arra, de Dél-Amerikában igen, ott fogadtam meg, hogy ha gyerekeim lesznek, még megkeresztelni sem vagyok hajlandó őket. Ezt be is tartottam, az egész családdal megvívtam a csatát és győztem. Vannak dél-amerikai barátaim is, nem egy közülük próbálja távol tartani a vallástól a gyerekeit, van aki (itt él már) attól is kiakadt, hogy a gyerekkel az állami suliban valami adventi műsort nézettek meg.

2012. okt. 27. 16:50
 8/51 anonim ***** válasza:
87%
A kereszténységet nem a keresztény egyház terjesztette fegyverrel, hanem a keresztény államok uralkodói. Ahogy az állam vezetői kényszerítették az embereket törvényekkel a vallásváltásra is. Az egyház vezetői természetesen támogatták és szorgalmazták ezt, de ez nem túl váratlan dolog. A kor uralkodói, a kor aktuális ideológiáját terjesztették, ebben nincs semmi meglepő. Ahogy az USA sem buksisimogatással vitte el a demokráciát Irakba, hanem fegyverrel és vérrel. De ettől a demokrácia nem lesz egy rossz rendszer. Ahogy a tudomány sem lesz gonosz és elvetendő attól, hogy sok hatalom birtokló visszaél vele, és tömegpusztító fegyverek előállítására használja, és ebben tudósok is közreműködnek. Szóval a keresztény szellemiség sem lesz attól ördögi, hogy rendszeresen visszaéltek vele hitvány emberek.
2012. okt. 27. 17:59
 9/51 Andizsuzsi ***** válasza:
84%

"II. János Pál bocsánatot kért tőlük . Felhívta őket telefonon vagy hogy ? Mivel azt a több millió embert akit kivégeztek a világon mert nem voltak keresztények az nem számít bűnnek ? De egyébként az , hogy bocsánatot kér azzal feltámasztotta őket ?"

2000-ben, nagyböjt első vasárnapján a Szent Péter Bazilikában a keresztény egyház kétezer éves történetének összes bűnéért kért bocsánatot.

Az egyház azokat a bűnöket vallja meg, amelyeket az "igazság szolgálatában" követtek el, vagyis a türelmetlenséget és az erőszakot a másként gondolkodókkal szemben, a keresztes hadjáratok során elkövetett borzalmas cselekedeteket, az inkvizíció módszereit, valamint a keresztények közötti széthúzást eredményező vétkeket, a kiátkozásokat, üldözéseket.

Az egyház bocsánatot kért a zsidók ellen elkövetett vétkekért, a korábbi időszakokban tanúsított megvetésért, az ellenségeskedésért, a hallgatásért.

Nem hiányoznak a "bűnbánat listájáról" az evangelizáció során elkövetett bűnök sem, amelyek a béke és a népek jogai ellen hatottak, sértettek más kultúrákat és vallásokat, semmibe vették az emberi méltóságot, a nők, a más fajok és népcsoportok jogait. Az egyház bocsánatot kér azokért a tettekért is, amelyeket a társadalmi igazságosság, a gyengék, a még meg nem születettek ellen követtek el.

Szerinted még mit kellett volna tennie?

2012. okt. 27. 18:08
 10/51 anonim ***** válasza:
48%

Az erőszakos térítést legalábbis a katolikus egyház még ma is helyesli, hiszen meg van arról győződve, hogy az igazságot érdemes akár erővel is elhitetni. Azokról a vallásokról pedig, amelyek eleve lemondanak erről az eszközről, azt tartja, hogy nem elég biztosak abban, hogy nekik van igazuk.

De például az angolok is erőszakkal terjesztették a protestantizmust.

2012. okt. 27. 18:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!