Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezekről miét nem beszélnek a...

Ezekről miét nem beszélnek a keresztények?

Figyelt kérdés
Sok vallásos keresztény akart már meggyőzni , hogy milyen jó dolog a kereszténység . De most nem az érvekre vagy az ellenérvekre lennék kíváncsi . Hanem az érdekelne , hogy miért nem beszélnek arról , hogy hogyan is kényszerítették rá az emberekre a kereszténységet . Például üldözték és ki végezték azokat aki nem volt hajlandó arra a vallásra váltani , stb . . Eddig senki se magyarázta meg nekem , hogy ezek után miért olyan szent vallás ez .

#vallás #keresztény #elterjedése #kényszerítése
2012. okt. 27. 16:19
1 2 3 4 5 6
 21/51 Hazardteam ***** válasza:
65%
Hiába a melléduma, meg a terelés, ezek nem "marxista koholmányok" hanem évszázadok óta feljegyzett, nemzetközileg és alaposan dokumentált történelmi tények, amiket aaz akkor élők (és túlélők) meg kívülálló megfigyelők feljegyeztek az utókornak okulásul. Te itt kevered a szezont a fazonnal, marxot a középkorral, a 23 éves magyar rendszerváltást és a korábban itt dúló kommunista dolgokat a középkori állítólagos katolikus ellenes koholmányokkal, amik pusztán azért "koholmányok és történelemhamisítás" mert te azt mondtad. Ja meg indoklásul még be tudnál másolni pár felekezetedhez tartozó és azt védű, a tiéddel megegyező érdekcsoportot képviselő ember szösszenetével, amelyben ellenkező állításokat, dezinformációkat propagáltak. És ez így mindenre elég kell legyen. Mindeközben számos nemzetközi és vallásfüggetlen szakértő feltárt számos korabeli bizonyítékot, amit számtalan egymástól független tanú egybehangzóan megerősített, saját beismeréseket, írásos parancsokat, amiket a vezetők tettek akkor és évszázadokkal később is. ezekkel ugye nem kellene egyáltalán foglalkoznunk, mert hát eleve hülyeségek, csak az ellenség találta ki lejáratásnak. Ki a franc akar titeket lejáratni??? Kit érdekel a vallásotok annyira, hogy ilyenekkel vesződjön? elvagytok basszus egész héten, isztok, káromkodtok, gyilkoltok ugyanúgy, mint bármely más világi, vasárnap meg elmentek a templomba néha napján és azt hiszitek ennyi az egész, ti már a jófiúk táborába tartoztok, jó helyen vagytok. Van néhány pap, akik tökmindegy miért, fent vannak hatalmi pozíciókban. Kezet csókol nekik orkbán. Tömi őket pénzzel, milliárdokkal míg emberek éhen halnak magyarországon és nagy a nélkülözés és arra is fordíthatnák a hűvös, visszamaradott, középkori időcsapda templomaitok helyett, hotgy pl. az árva gyerekeknek legyen normális helyük, megfelelő szerető személyzettel és legalább ők próbálják pótolni a szüleiket. Közben meg évi 80-100milliárd Ft megy a katolikus kasszába, mikor amúgy alig hallani róluk egész évben az "ünnepek" (amiket ŐK találtak ki) kivételével, amikor a csapból is az folyik orrvérzésig. Papjaitok gyerektesteket simogatnak, ők a "mesterek" akik úgy osztják az észt házasságról, házastársi kapcsolatról, szexről és gyereknevelésről, hogy közben közük nincs az élethez, bent vannak egy templomban csuhában és azt sem tudják mi a nő. Vagy ilyen öregasszonyok képében képzelik el, mert abból látnak sokat. Most majd törvényesen is "oktatják a fiatalokat" állami felhatalmazásra.. pont ők.. Állítom azok a fiatalok még így is összehasonlíthatatlanul egészségesebbek és józanabbak, többet tudnak az életről, mert ÉLIK, szemben ezekkel a gépies, kimért, halálraváltan tüdőbeteg színű, elhaló hangú nyivákoló antiférfiakkal. Azt hittem, a szabad vallásgyakorlás és a hit személyes dolog, mindenkinek szíve joga és nem lehet erőltetni, főleg nem "kötelezővé tenni" és rákényszeríteni az emberekre. Ez nem általános iskola, hogy márpedig kötelező így, vagy úgy, de ne járkáljanak 30 évesen analfabéta 6 éves szinten vihorászó ütődöttek az utcán. Az Istenhitnek éppen az a lényege, hogy Isten mindenkinek személy szerint, különálló individuumként jelenti ki magát, nem pedig parancs szóra és ömlesztve. És ezt senki nem kérdezi meg tőlük, egy politikus sem, hogy "te figyi, itt valami gubanc van nem? Ez nem ROHADTUL ellentétes azzal amit egyébként hirdettek? Mert nekem úgy tűnt, végigolvasva a szakirodalmatokat. Most akkor hogy is van ez, hogy kötelezővé kell tenni és államoknak a vezetőit befolyásolni, hogy a hatalmukon keresztül, erőszakkal rákényszeríthessétek az akaratotokat egy országra? Szerintem pusztán az önös érdekeik miatt nem szólnak a hatalmon lévők, mert egybeesnek a céljaik és közösen segítik egymást, mert amúgy mindenkit kritizálni szoktak és az alants módszerektől sem riadnak vissza, ha az ellenfelet kell lejáratni, vagy sarokba szorítani. ezzel vannak elfoglalva 22 éve.. A hatalomért. Mert akinél a hatalom, annál a pénz és akkor ő diktálhat és jajdejó, pattognak a csicskák. És ezt fontosabbnak tartják, mint azt, hogy a rendelkezésre álló pénzzel, a tudásukkal és a szakmai erőforrásaikkal az ország másik 9.5 milliójáért dolgozzanak, jobbá téve az életüket, vagy legalább szinten tartva. Na ezek tömik a katolikusokat az adófizetők pénzéből, az államkasszából és csak úgy jópofira. az áramszolgáltatásért fizetek, az úthasználatért, és az olyan dolgokért is, amik mások munkájába kerültek és kompenzálmom kell őket adok-kapok alapon. De a katolikusok mit tettek értem? Annyit, hogy felbosszantanak a hülyeségeikkel, őket kell néznem karácsonykor és a történelem tankönyvben elfoglaltak fölöslegesen helyeket és meg kellett tanulnom? Ezért még én fizessek?:) Hagyjatokmááá':))
2012. okt. 27. 22:47
 22/51 anonim ***** válasza:
61%

Egyrészt Hitler és Sztálin nem csak vallásosakat pusztított, hanem rengeteg más embert is, mindenkit, akik velük szemben álltak, vagy csak nekik nem tetszettek valamiért.

Másrészt mindenki söpörjön a saját portája előtt. Más bűne nem menti a tied.

Harmadszor, az egyházak gyakran hivatalos rendeletekkel, ediktumokkal utasították papjaikat az uszításra.

A hittérítők mindenképpen az egyház tagjai voltak.

A máglyákat eretnekeknek állították, a világi hatalom akasztatott, közrendűt vagy vérpadot alkalmazott nemesek esetén.

A régi bűnök is számítanak, elsősorban arra való tekintettel, hogy mire képes a vallás, ha elvakult.

Ha kétségeid lennének, olvasd el az utolsó ítélet napját, amit sok hívő szívesen előre hozna, jelen életünkbe.

Szerencsére ma már vannak törvények, rendőrség és pártatlan (?) bíróság.

Semmi szükség a keresztény igazságszolgáltatásra, amely kimutatta foga fehérét.

2012. okt. 27. 22:59
 23/51 Hazardteam ***** válasza:
62%
Amiről meg ugye a biblia nem beszélt, hogy bármibe is beavatkoznak, sőt Jézus mondta, hogy az ő országa nem evilágból való és hogy ne gyűjtsenek kincseket a földön, gyűjtsenek kincseket a mennyben a cselekedeteikkel és ne follyanak bele a politikába.
2012. okt. 27. 23:03
 24/51 anonim ***** válasza:
53%
Ne haragudj Ozmium42, azt mondod minket nem kényszerített senki, hogy keresztények legyünk? Nem tudom veled mi a helyzet, de én megszülettem és nem kérdezte meg senki tőlem, hogy szeretnék-e Római Katolikus lenni, hanem csak egyszerüen megkereszteltek Római Katolikusnak (amúgy se tudtam volna ellenkezni csecsemő koromban), és miért, azért mert az egyház kényszeríti valóban a hiveit, hogy még gyermekként megkereszteljenek amikor neked még fogalmad sincs az egészről. Ne mond, hogy ez nem így van, mert a keresztények nagyrésze így lett keresztény. Például ha az araboknál születtem volna 100%, hogy muzulmán lennék, mert azt verték volna belém. Ez sajnos így müködik elég sok vallásnál.
2012. okt. 27. 23:24
 25/51 anonim ***** válasza:
48%

1. Kereszténység nem = a régi papok tanaival. Nem tudom, hogy ezt egy állítólag racionálisan gondolkodó ember miért nem képes felfogni.

2. "A régi bűnök is számítanak, elsősorban arra való tekintettel, hogy mire képes a vallás, ha elvakult. "

Ez egy baromság. Ez nem a vallás hibája, hanem az embereké. A tudomány is sok mindenre képes akkor. Tehát így van. Senki se mutogassan senkire.

3. Ahhoz képest, hogy fanatikus humanisták vagytok és szerintetek a gonosz embert nem kell bűntetni (mert a bűn nem létezik), pont az ellenkezőjét kívánjátok/teszitek.

Hát szép...

2012. okt. 27. 23:26
 26/51 anonim ***** válasza:
59%

Bűn és bűnhődés együtt jár, de nem mindegy mit, mivel büntetnek.

Néha a megrovás is elég, vagy a feltételes.

Az Isteni parancs: - Ne ölj - érvényét veszti Isten által elkövetett, vagy parancsolt vérengzéseivel.

A hozott törvényeket Neki is, az Államnak is be kell tartania.

Jó példát kell mutatni.

A duma kevés, mik a tettek.

Az a lényeg

2012. okt. 28. 00:07
 27/51 Ozmium42 ***** válasza:
48%

24.

A korlatoltságodat csak sajnálni tudom. Katolikus vagy most? A hozzászólásodból az jött le, hogy nem. Milyen hatással van ez az életedre? Elszenvedsz-e emiatt valami komoly sérelmet a katolikus közösség részéről? Szerintem nem. Sajnálom, hogy téged verni kellett, engem soha nem vert senki, és bár katolikusnak neveltek, nem ettől kezdve, hanem pár év óta vallom meg a hitem, mióta önként beláttam ennek a vallásnak az igazságait. Ez van.

Más: gondolj bele, hogy téged iskolába járni is a megkérdezésed nélkül kényszerítettek, és a cipőfűződet bekötni is súlyos külső kényszer hatására tanultad meg. Élj boldogan a gondolattal :)

2012. okt. 28. 00:08
 28/51 anonim ***** válasza:

Hát kedves Kérdező:

Ezek is mind benne vannak a bibliában.

A teremtő elítéli az ilyen hozzá állást, és a kellő időben mindenki megkapja a megfelelő "jutalmat"

Jézus sosem mondta, hogy fegyverrel kell "téríteni"

Egy alkalommal azt mondta, hogy akit az atya nem vonz az nem jöhet hozzám.

Annak az imádatát nem fogadja el, aki félszívvel, immel-ámmal, vagy kényszerből akar az imádója lenni.

A kényszerből való szolgálat nem tiszta szívű, és nem önkéntes.

A keresztényi élet áldozatokkal jár. sok a világban megengedett dolgok lemondásával az emberektől jövő megvetéssel, stb

Isten útjai teljesen más talajon és helyen mennek a világ útjaihoz képest, ezért is van, hogy igen kevesen találják meg.

Egy keresztény jó lehet itt él a világban, de nem él a világgal, mert nincs köze hozzá.

ezért aztán sokan azért is nem merik azt az életet vállalni, mert félnek, hogy a szomszédok, munkatársak, iskolatársak, stb "elfordulnak" tőlük, és kirekesztettnek érezhetik magukat.

De nem emberek mércéjének kell megfelelni, mert az elmúlik.

Csak az marad életben aki Isten akaratát cselekszi

(1János 2:15-17) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

2012. okt. 28. 00:41
 29/51 anonim ***** válasza:
Hazardteam nagyon jól megválaszolt a kérdésre. Ő tisztán látja azt, ami a háttérben van.
2012. okt. 28. 07:16
 30/51 anonim ***** válasza:
Egyébként is, ha valakit megkeresztelnek gyermek(csecsemő) korában, az nem jelenti azt, hogy rákényszerítenek valamit, hiszen, ha akar átkeresztelkedhet más vallásra, szíve-joga.Vagy nem gyakorolja egyáltalán a hitét.Sőt, ma már sokan csak szokásból, buliból, kereszteltetik meg gyermeküket és nincs mögötte tartalom, hívő élet.Pl. engem is megkereszteltek gyerekkoromban, de 30 éves koromig nem is találkoztam a hittel, vallással.Saját önszántamból kezdtem el érdeklődni és jutottam arra a szintre, ahol ma is vagyok.Semmi sem kötelező.
2012. okt. 28. 09:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!