Ezekről miét nem beszélnek a keresztények?
Egyrészt Hitler és Sztálin nem csak vallásosakat pusztított, hanem rengeteg más embert is, mindenkit, akik velük szemben álltak, vagy csak nekik nem tetszettek valamiért.
Másrészt mindenki söpörjön a saját portája előtt. Más bűne nem menti a tied.
Harmadszor, az egyházak gyakran hivatalos rendeletekkel, ediktumokkal utasították papjaikat az uszításra.
A hittérítők mindenképpen az egyház tagjai voltak.
A máglyákat eretnekeknek állították, a világi hatalom akasztatott, közrendűt vagy vérpadot alkalmazott nemesek esetén.
A régi bűnök is számítanak, elsősorban arra való tekintettel, hogy mire képes a vallás, ha elvakult.
Ha kétségeid lennének, olvasd el az utolsó ítélet napját, amit sok hívő szívesen előre hozna, jelen életünkbe.
Szerencsére ma már vannak törvények, rendőrség és pártatlan (?) bíróság.
Semmi szükség a keresztény igazságszolgáltatásra, amely kimutatta foga fehérét.
1. Kereszténység nem = a régi papok tanaival. Nem tudom, hogy ezt egy állítólag racionálisan gondolkodó ember miért nem képes felfogni.
2. "A régi bűnök is számítanak, elsősorban arra való tekintettel, hogy mire képes a vallás, ha elvakult. "
Ez egy baromság. Ez nem a vallás hibája, hanem az embereké. A tudomány is sok mindenre képes akkor. Tehát így van. Senki se mutogassan senkire.
3. Ahhoz képest, hogy fanatikus humanisták vagytok és szerintetek a gonosz embert nem kell bűntetni (mert a bűn nem létezik), pont az ellenkezőjét kívánjátok/teszitek.
Hát szép...
Bűn és bűnhődés együtt jár, de nem mindegy mit, mivel büntetnek.
Néha a megrovás is elég, vagy a feltételes.
Az Isteni parancs: - Ne ölj - érvényét veszti Isten által elkövetett, vagy parancsolt vérengzéseivel.
A hozott törvényeket Neki is, az Államnak is be kell tartania.
Jó példát kell mutatni.
A duma kevés, mik a tettek.
Az a lényeg
24.
A korlatoltságodat csak sajnálni tudom. Katolikus vagy most? A hozzászólásodból az jött le, hogy nem. Milyen hatással van ez az életedre? Elszenvedsz-e emiatt valami komoly sérelmet a katolikus közösség részéről? Szerintem nem. Sajnálom, hogy téged verni kellett, engem soha nem vert senki, és bár katolikusnak neveltek, nem ettől kezdve, hanem pár év óta vallom meg a hitem, mióta önként beláttam ennek a vallásnak az igazságait. Ez van.
Más: gondolj bele, hogy téged iskolába járni is a megkérdezésed nélkül kényszerítettek, és a cipőfűződet bekötni is súlyos külső kényszer hatására tanultad meg. Élj boldogan a gondolattal :)
Hát kedves Kérdező:
Ezek is mind benne vannak a bibliában.
A teremtő elítéli az ilyen hozzá állást, és a kellő időben mindenki megkapja a megfelelő "jutalmat"
Jézus sosem mondta, hogy fegyverrel kell "téríteni"
Egy alkalommal azt mondta, hogy akit az atya nem vonz az nem jöhet hozzám.
Annak az imádatát nem fogadja el, aki félszívvel, immel-ámmal, vagy kényszerből akar az imádója lenni.
A kényszerből való szolgálat nem tiszta szívű, és nem önkéntes.
A keresztényi élet áldozatokkal jár. sok a világban megengedett dolgok lemondásával az emberektől jövő megvetéssel, stb
Isten útjai teljesen más talajon és helyen mennek a világ útjaihoz képest, ezért is van, hogy igen kevesen találják meg.
Egy keresztény jó lehet itt él a világban, de nem él a világgal, mert nincs köze hozzá.
ezért aztán sokan azért is nem merik azt az életet vállalni, mert félnek, hogy a szomszédok, munkatársak, iskolatársak, stb "elfordulnak" tőlük, és kirekesztettnek érezhetik magukat.
De nem emberek mércéjének kell megfelelni, mert az elmúlik.
Csak az marad életben aki Isten akaratát cselekszi
(1János 2:15-17) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!