Keresztények: a szombatot vagy a vasárnapot szentelitek meg?
FIGYELMEZTETÉS!
Csak az válaszoljon, aki valamelyik napot megszenteli, és kérlek ne idézzetek a Bibliából, csak arra vagyok kíváncsi, hogy szombaton vagy vasárnap, és mit csináltok/mit nem csináltok azon a napon.
Köszönöm!
Szia!
Én is a szombatot szentelem meg, amelyet testvéri körben szoktam tölteni a gyülekezetben.
szombat
Nem dolgozom, nyugalommal.
A vasárnapot szoktam megszentelni. Elmegyek misére, ha tudok, de ha nem, akkor a tévében vagy az interneten nézem meg, és imádkozom velük.
Ha tudok, akkor pihenek, bár néha előfordul, hogy ezt valamilyen okból nem tehetem meg.
Kedves Kérdező!
Azt mondtad, hogy ne idézzünk a Bibliából. Engem viszont igencsak érdekelne, hogy hol mondja Isten Igéje, hogy nekem - nem zsidó embernek - bármelyiket is meg kéne szentelnem. Kérlek, mutasd ezt meg nekem a Bibliából úgy, hogy nem ragadod ki az Igéket a szövegkörnyezetéből és figyelembe veszed, hogy melyik Ige kikhez szól (tudod, az előtte való pár verset kell megnézni)!
Köszönöm.
Úgy látom, kicsit félrekattintottatok, a válasz küldése gomb lentebb van :)
De van még egy kérdésem. Miért nem akarod hallani Isten Igéjét ("kérlek ne idézzetek a Bibliából")?
Szia!
Én is a szombatot szentelem meg.
Ezt a napot a gyülekezetben töltöm, ahol elsőként Bibliatanulmányozással kezdünk, vagy ha be vagyok osztva, akkor a gyermekekkel veszünk át egy bibliai szakaszt. Rövid szünet után következik az Istentisztelet, ahol egy prédikátor igehirdetését hallgatjuk meg, énekelünk és közösen imádkozunk. Ezt egy közös ebéd követi, majd egy rövidebb imaóra, ezután közös séta. Kéthetente délutánonként szokott lenni evangélizációs célú bibliai előadás, ahova vendégeket is hívunk. Ezzel zárul a szombat.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!