Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Hogyan kell...

Keresztények! Hogyan kell betölteni azt a parancsot hogy: "Egymást szeressétek! "?

Figyelt kérdés

2012. okt. 5. 08:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Egy parancsot nem betölteni kell, hanem végrehajtani. Ez nem Windows.
2012. okt. 5. 08:20
 2/11 Hazardteam ***** válasza:
100%
Mondod és csinálod, ami a másik javát szolgálja.
2012. okt. 5. 08:44
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

A sokféle értelmezés, visszaélés, hamis szeretet hátterén valóbanban szükségszerű pontosan definiálni hogy mi a szeretet. A legrövidebb bibliai meghatározás így hangzik erről: „Senki ne keresse azt, ami az övé, hanem ki-ki azt, ami a másé.” (1Korinthus 10,24)

A szeretet a következetes másik-középpontúság, avagy a másokért élés gondolkodásmódja és életformája. Az „én és te” sorrend megváltozik „te és én”-re. A Biblia szerint ez az igazság. Az az igaz ember, akinek az életében ez az alapelv válik győzedelmessé, mindent meghatározóvá.

Üdv. Péter

2012. okt. 5. 08:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy ahogy Jézus mutatta, Ő betöltötte ezt a parancsot.

A halála előtti éjszakán Jézus így szólt a legközelebbi tanítványaihoz: „Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást; ahogy én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek” (János 13:34, 35). Miért ’új parancsolat’ az, hogy „szeressétek egymást”? A mózesi törvény már kimondta azt a parancsot, hogy „szeresd felebarátodat, mint önmagadat” (3Mózes 19:18). Az új parancsolat azonban nagyobb szeretetet követel, olyat, ami arra indít, hogy odaadjuk az életünket másokért. Maga Jézus tette ezt egyértelművé, amikor kijelentette: „Az a parancsolatom, hogy szeressétek egymást, mint ahogy én szerettelek titeket. Senkiben sincs nagyobb szeretet annál, mint ha valaki a lelkét adja a barátaiért” (János 15:12, 13). Az új parancsolat valójában ezt mondja: „Ne úgy szeress másokat, mint magadat, hanem jobban.” Kétségtelen, hogy Jézus élete és halála jól példázza ezt a szeretetet.

S ez azért is fontos, mert Jézus azt mondta, hogy ez az azonosító jele a követőinek, nem más.

Zsömle/lány

2012. okt. 5. 09:40
 5/11 anonim ***** válasza:
45%
A keresztények a gyakorikerdesek.hu oldalon mindig úgy szeretnek másokat, hogy lepontozzák őket.
2012. okt. 5. 09:49
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

Imádkozni kell és kérni Istentől hogy segítsen ebben és adjon nekünk szeretetet hogy őszinte szeretettel tudjunk szeretni mindenkit.

[link]

A mások iránti szeretet nem egy kellemes érzés hanem azt jelenti hogy segítünk másoknak és jót teszünk velük akkor is ha ez nekünk rossz vagy nehéz.

Pl. lehet anyagilag segíteni, beszélgetéssel, segítséggel (mondjuk valamilyen munkában), közbenjáró imával, meg még sok minden mással is de most több nem jut eszembe :) Néha még az is nagy segítség ha csak simán végighallgatjuk a másikat. Ha valaki valamit rosszul csinál és szeretettel figyelmeztetjük az is jó cselekedet.

2012. okt. 5. 09:50
 7/11 anonim ***** válasza:

"A szeretet a következetes másik-középpontúság, avagy a másokért élés gondolkodásmódja és életformája. Az „én és te” sorrend megváltozik „te és én”-re. A Biblia szerint ez az igazság. Az az igaz ember, akinek az életében ez az alapelv válik győzedelmessé, mindent meghatározóvá. "

Kedves Péter.Ez mind szép,de mi van akkor ha az ember rádöbben az élete végén hogy maga a saját életéből nem is élt semmit? Adni egy szintig és elfogadással lenni más dolog persze és fontos. Viszont legtöbb ember ugy működik ha a kisujjad adod a karodat veszik és igy tovább. tehát nekem ez kicsit fals igy. Erről a parfüm c film jut az eszmbe mikor a végén a fsz. az elixirt magár önti és felfalják teljesen.

szerintem itt a hitelesség nagy kérdés ,mert ha valakiből belülről jön ez a missziód hajlam, akkor jó. De ha csak azért teszi mert pótcselekszik és elnyomja saját magát akkor téves és keserű út.

off vége*

2012. okt. 5. 10:31
 8/11 anonim ***** válasza:
92%

Kedves ma 10:30-kor hozzászóló!

Teljesen egyetértek veled abban, hogy parancsszóra nem lehet szeretni, a szeretetnek belülről, terészetes módon kell fakadnia. Azt is jól látod, hogy az emberi természetünk a maga természetes voltában nem ilyen. Sajnos tény, hogy a terészetünk szerint az önérdek és önös vágyak, kívánságok követése tűnik az élet és a boldogság útjának! Nem bűnösnek, hanem természetesnek érezzük, hogy a magunk javát keressük mindenben. Ugyan mi mást tehetnénk, hiszen mindenkinek ez a kézenfekvő? –vallja sok ember.

A Szentírásokból azonban egyértelmű, hogy valami megcsalja, megrontja tiszta látásunkat, és a Biblia teljes határozottsággal állítja, hogy ez a ferde látás maga is a bűn következménye: „Van olyan út, amely igaz az ember szeme előtt, de a vége a halálnak útja” – mondja bölcs Salamon Példabeszédeiben.

Az én tapasztalatom szerint egy ember gyűjthet magának mindent, amit csak tud, élhet, gondolkodhat és tervezhet mindig csak a maga érdeke szerint, de élete elmúlik és nincsen semmije. Az önszolgálat törvénye az ön-megsemmisítés törvénye. Az önfeláldozás törvénye viszont az ön-megőrzés törvénye. Egy jézzusi hasonlattal élve a gazda is azzal őrzi meg a magot, hogy a földbe veti. Így van ez az emberi élettel is. Az adás életet jelent.

Üdv. Péter

2012. okt. 5. 12:37
 9/11 anonim ***** válasza:

#6. hozzászóló!

persze magadra is hagyni kell időt, Jézus is minden reggel egydül töltött időt az Atyával. de az életének célja a mások segítése volt, ez adta neki, és ez adhatja nekünk a boldogságot az életbe.

sokan kihasználják a másikat, ezért körültekintőnek kell lenni, ez nem azt jelenti, hogy add ki mindenedet

2012. okt. 5. 22:23
 10/11 anonim ***** válasza:
olvasd el a Korintusbeliekhez írt első levél 13. fejezetét! azt követve szeresd felebarátaidat :)
2012. okt. 5. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!