Vannak még olyan keresztények, akik nem csak papíron azok, de a tisztasági erényeknek megfelelően is élnek?
Hali!
A fő kérdés hogy hogyan viszonyulunk pl a tízparancsolathoz. Rablánc? Olyasvalami amit be kell tartani viszont valahogy mégsem vagyunk képesek rá?
A kereszténység kötelezettségekből állna amiknek meg kell felelni, és úgy élni mint a kalitkába zárt madár? Mielőtt megtértem igencsak kerestem ezeket a válaszokat.
Jézus lejött a földre, telve volt szeretettel és a törvény egyetlen pontját sem szegte meg? Hogy csinálta? Telve volt Isten és a mások iránti szeretettel. A szeretet mások javát akarja önfeláldozóan (Részletesen 1 Kor 13). Ez az indíttatás eleve kizárja, hogy a törvényt megszegje (Ne ölj, ne lopj stb). Én úgy látom, hogy a törvény megszegése szeretetlenségből és önzésből fakad. Én jót tenni és szeretni akarok. Szabad lenni rá.
Jézus azt mondta: Ha szeretsz, megtartod az én parancsolataimat.
Máshol kérdésre válaszolva (mi a legnagyobb parancsolat?): Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből és felebarátodat, mint magadat.
Mát. 12:33
Vagy legyetek jó fák, és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek romlott fák, és teremjetek romlott gyümölcsöt; mert gyümölcséről ismerik meg a fát.
Köszönöm a válaszokat és a buzdítást!
Én be akarom ezeket a dolgokat tartani, az értelmemmel meg is értem, hogy mekkora a jelentősége.
Nekem csak az a bajom, hogy nem látok senkit, aki betartaná, még a templomba járók között sem nagyon, és közösség nélkül ez egy nagyon nehéz dolog....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!