Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak még olyan keresztények,...

Vannak még olyan keresztények, akik nem csak papíron azok, de a tisztasági erényeknek megfelelően is élnek?

Figyelt kérdés
Keresztényellenes hőzöngők kérem NE írjanak ide!
2012. nov. 1. 17:15
1 2
 11/15 tntchaser válasza:

Hali!

A fő kérdés hogy hogyan viszonyulunk pl a tízparancsolathoz. Rablánc? Olyasvalami amit be kell tartani viszont valahogy mégsem vagyunk képesek rá?

A kereszténység kötelezettségekből állna amiknek meg kell felelni, és úgy élni mint a kalitkába zárt madár? Mielőtt megtértem igencsak kerestem ezeket a válaszokat.

Jézus lejött a földre, telve volt szeretettel és a törvény egyetlen pontját sem szegte meg? Hogy csinálta? Telve volt Isten és a mások iránti szeretettel. A szeretet mások javát akarja önfeláldozóan (Részletesen 1 Kor 13). Ez az indíttatás eleve kizárja, hogy a törvényt megszegje (Ne ölj, ne lopj stb). Én úgy látom, hogy a törvény megszegése szeretetlenségből és önzésből fakad. Én jót tenni és szeretni akarok. Szabad lenni rá.

Jézus azt mondta: Ha szeretsz, megtartod az én parancsolataimat.

Máshol kérdésre válaszolva (mi a legnagyobb parancsolat?): Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből és felebarátodat, mint magadat.

2012. nov. 2. 15:41
 12/15 anonim ***** válasza:
Így van szóról szóra, ahogy az utolsó válaszoló írta...
2012. nov. 2. 15:43
 13/15 anonim ***** válasza:

Mát. 12:33

Vagy legyetek jó fák, és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek romlott fák, és teremjetek romlott gyümölcsöt; mert gyümölcséről ismerik meg a fát.

2012. nov. 2. 15:44
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a buzdítást!

Én be akarom ezeket a dolgokat tartani, az értelmemmel meg is értem, hogy mekkora a jelentősége.

Nekem csak az a bajom, hogy nem látok senkit, aki betartaná, még a templomba járók között sem nagyon, és közösség nélkül ez egy nagyon nehéz dolog....

2012. nov. 5. 09:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Add fel
2019. jún. 10. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!