Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Alku az Ördöggel. Hogyan?

Alku az Ördöggel. Hogyan?

Figyelt kérdés

Sohasem voltam vallásos, de a természetfelettiben mindig is hittem, max én nem Istennek és Ördögnek hívom őt/őket (de most maradjunk ennél a megnevezésnél). Sajnos az életemben felmerültek olyan gondok, amelyekkel nehezen birkózom meg, illetve nehéz legyőzni őket.

Így "hitetlenként" (hiszen ugyebár Isten minden eltévedt báránykáját visszafogadja) megpróbáltam megtérni. Bevallom önző célok is vezettek, hiszen reméltem, hogy "mindenhatónk" (pfff) segítségével ha nem is teljesen, de kisebb-nagyobb mértékben rendbe tudom hozni az életem, illetve megkapom azt a bizonyos útmutatást.

De aztán rájöttem: Isten egy bal f@ sz. Semmit sem ér hatalma, semmire sem számíthat tőle az ember, akár hívő, akár hívő szeretne lenni.

Így úgy döntöttem, a másik oldalról közelítem meg a problémát. Szerintetek ha ez egyik oldal teljesen gyenge és hatástalan, fordulhatok (és ha igen, hogyan) a másik félhez?

Nevezetesen: mit ajánlhatok fel az Ördögnek (kizárólag a saját életemből), hogy sikerüljenek céljaim?

2014. ápr. 11. 19:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 A kérdező kommentje:

14: Persze, kiabált és hívott... aztán, mivel nem hallottam meg és persze ő a mindenható, bosszúból jól megszop atott. Hm, mily' kegyelmes hatalmassága! :)

Azért várok mástól segítséget, mert az első "tanácsadóm" inkompetens.

16: Ahogy írtam, az én problémám más jellegű. Olyasmire gondolj, hogy pl mindenki tud úszni, és én akármennyire próbálkozom nem tudok megtanulni. Annak ellenére, hogy van két kezem, lábam, ergo a feltételek adottak. (CSAK EGY PÉLDA!!!!)

Akik itt válaszolnak, azok mind fo snak az ördögtől, illetve elvakult hitüknek köszönhetően nem mernek/tudnak más alternatíva után nézni.

Épp azért kérdeztem, mert nem tudom, hogy kössek alkut az ördöggel...

17: Öcsisajt, kibeszélt a karrierről?

Egyébként igazad van, nem sokra tartom magam, illetve az életemet. Többek között pont ezen segíthetne a problémám megoldása.

18: Apró dolgoknak? :D

Akkor menjek az utcán és örüljek, hogy kutyagumiba léptem? Örüljek az említett problémámnak?

Javaslom, hogy légy vallásos, az ilyen szélsőségesen optimista gondolkodású birkákat szívesen látják a nyájakban.

19: Ha isten mindenható (márpedig tudtommal gyakran hivatkoznak így rá), ráadásul mindenkinek segít(ene), akkor igenis egy "bal f@ sz".

20: A te hozzászólásodhoz a következő ellenpéldát említeném: én vagyok vallásos, pont ettől a kérésem sikerességétől tettem függővé a megtérésemet. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy a jó drága isten minél több hívőt szeretne magához édesgetni, a kudarcom pont azt bizonyítja, hogy inkompetens az egyszerű kérések kivitelezésében is. VAGY azt hogy irtózatosan élvezi, ha egyesek szenvednek, szívnak.

2014. ápr. 12. 15:29
 22/85 anonim ***** válasza:
Tévedsz...nem fosunk az ördögtől egyáltalán, sőt. Az ördög minden jóval kecsegtet, beédesgeti magát az életedbe, még a csontjaidba is beleeszi magát, nem könnyű tőle megszabadulni. Hidd el, nincs benne köszönet, ha engedsz neki. Nemcsak magadat teszed tönkre, hanem azokat is bántod, akik nem ártottak neked. A választás a te kezedben van.
2014. ápr. 12. 15:48
 23/85 KZitus ***** válasza:

"mert ha egy átkozott kérést nem tud teljesíteni, akkor abszolút nem jogos a mindenható kifejezés." - írod

Már az is érthetetlen, hogy Isten(nagy betűvel) mindenhatóságát attól teszed függővé, hogy meghallhatje-e az imádat, vagy sem.

Csak nem TE akarok kötelezni Őt bármire is?! Ő alkalmazkodhon hozzád? Hahó vagyunk úgy 7 milliárdan! Gondold kérlek jól meg ezt a dolgot. Én túlzásnak, tiszteletlenségnek, kissé önzőnek is érzem az ilyenfajta elvárást.

Szerinted?

2014. ápr. 12. 15:55
 24/85 anonim ***** válasza:
Azt hiszed, hogy csak te szenvedsz lüke gyerek??? Azt hiszed, h csak neked vannak problémáid??? Mit lázongsz Isten ellen??? Mit okoskodsz alku kötés terén??? Fogd magad, aztán társalogj egy jót az Ördöggel, ajánlj neki vmit fel, és kérd tőle cserébe, h azt adja meg neked. Ennyi, mit bonyolítod túl? Hány éves? Vagy titok?
2014. ápr. 12. 16:01
 25/85 anonim ***** válasza:
Ja, aztán, ha olyat kér tőled cserébe az ördög, h ölj meg vkit, akkor meg se lepődj rajta...szemed se rebbenj meg.
2014. ápr. 12. 16:03
 26/85 anonim ***** válasza:
És már bocs, de nem az itteni válaszadók félnek az Ördögtől, hanem te magad. Itt lázongsz még mindig, ahelyett, h meglépnéd, amit annyira akarsz állítólag. Vagy fogd magad, azt menj el sátánistákhoz, lehet ők okosabb tippet bírnak neked adni. Hajrá.
2014. ápr. 12. 16:06
 27/85 anonim ***** válasza:
Ja, tudom, ahhoz már tenned is kellene vmit, és nehogy már tenni kelljen, igaz? :D Szánalmas vagy.
2014. ápr. 12. 16:10
 28/85 anonim ***** válasza:
Egyébként még csak annyit, h eléggé nevetséges vagy, h még az ördögnek is megakarod szabni az alkukötés feltételeit. :D De majd pont ő hagyni fogja neked, h dirigálj neki, mikor annak se hagyta, akit perpill annyira utálsz. :D Komolyan szerintem fordulj pszichiáterhez, rád férne, de kőkeményen.
2014. ápr. 12. 16:35
 29/85 A kérdező kommentje:

22: Az alkumban pont arra törekednék, hogy csak magamat bántsam fizetségként. Meg hát persze a többiek védve vannak, hiszen a jó k rva isten erősebb az ördögnél. :)

23: Akkor hogyan tegyem függővé a mindenhatóságát?

És ha mindenható, akkor az részletkérdés, hogy hányan vagyunk. ELVILEG mindenkit megkellene hallania - ha nem lenne inkompetens szerencsétlenség, akit az ördög már régen legyőzött.

24: Okostojás, pont az a kérdésem, hogy HOGYAN társalogjak az ördöggel. Milyen rituálét végezzek, stb..

25 vagyok.:P

Nem fog olyat kérni, mert az alku tárgya én leszek. Illetve kérhet is ilyet, de akkor annak az egyénnek nekem kell lennie.:D

A problémám meg elég kis dolog. Az általam felajánlottak nagyságrendekkel nagyobbak lesznek a vágyott céljaimért.

2014. ápr. 12. 19:24
 30/85 anonim ***** válasza:
Te tényleg bolond vagy. Az ördög hazudik! Nem tudtad? Ha alkut kötsz vele, átver! Nem is akárhogy !
2014. ápr. 12. 19:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!