Alku az Ördöggel. Hogyan?
Sohasem voltam vallásos, de a természetfelettiben mindig is hittem, max én nem Istennek és Ördögnek hívom őt/őket (de most maradjunk ennél a megnevezésnél). Sajnos az életemben felmerültek olyan gondok, amelyekkel nehezen birkózom meg, illetve nehéz legyőzni őket.
Így "hitetlenként" (hiszen ugyebár Isten minden eltévedt báránykáját visszafogadja) megpróbáltam megtérni. Bevallom önző célok is vezettek, hiszen reméltem, hogy "mindenhatónk" (pfff) segítségével ha nem is teljesen, de kisebb-nagyobb mértékben rendbe tudom hozni az életem, illetve megkapom azt a bizonyos útmutatást.
De aztán rájöttem: Isten egy bal f@ sz. Semmit sem ér hatalma, semmire sem számíthat tőle az ember, akár hívő, akár hívő szeretne lenni.
Így úgy döntöttem, a másik oldalról közelítem meg a problémát. Szerintetek ha ez egyik oldal teljesen gyenge és hatástalan, fordulhatok (és ha igen, hogyan) a másik félhez?
Nevezetesen: mit ajánlhatok fel az Ördögnek (kizárólag a saját életemből), hogy sikerüljenek céljaim?
Bármit megtehetsz az életben, csak olyat ne tegyél, amivel a másik embernek, vagy élőlénynek kárt okozol. Vigyázz arra is , hogy mit gondolsz, mert a gondolataid is nyilvánvalóak, kiülnek az arcodra, befolyásolják a tetteidet.
Az Ő szeretetével mondom neked, hogy kérdezd meg Őt, csak Terád vár, biztosan hívott már, csak nem figyeltél Rá, jeleket is küldött neked, amiket nem vettél figyelembe, mert nem tartottad fontosnak.
Persze, hogy küldött jeleket őnagysága: azt, hogy folyamatosan pofára estem. A folyamatos szívatást, az állandó szo patást kaptam eddig a te/ti jó ku... szóval istenetektől.:)
Az ördöggel való egyezségemet is csak úgy vállalnám, ha magamat kellene "büntetni". Tehát pl ha a sikerét mondjuk rákkal fizetnék, azzal nem lenne semmi bajom (csak egy példa).
A gondolataimmal meg semmi baj, senkit sem akarok bántani még elméleti síkon sem. Valószínűleg pont ezért bököm a drága istenetek csőrét.:)
Pontosan azért kaptad a folyamatos " szivatást ", mert állandóan hívott téged, igazán segíteni szeretett volna, már kiabált a füledbe, de direkt nem hallottad meg, másra hallgattál, akitől most város a segítséget. Ha azt akarod, hogy még rosszabbul érezd magad, akkor hallgass rá. Ha jobban belegondolsz, te is tudod, hogy ez igaz.
Hidd el, velem is megtörtént. Ha nem történt volna meg, most nem írhattam volna neked.
"A gondolataimmal meg semmi baj, senkit sem akarok bántani még elméleti síkon sem."
Ha hallanád magad...vissza olvasod, amiket írsz?
Szerinted, akik itt igyekeznek neked tanácsot adni, azok nem estek át hasonlókon és fingjuk sincs a sikertelenségről? Szerinted akik itt válaszolnak neked, azok mind csak rosszat akarnak neked, mert nem azt közlik veled, hogy hogy köthetnél alkut az Ördöggel? :D
De egyébként legalább ezt komolyan gondolod egyáltalán, mert szerintem még ebbe se hinnél, és ebbe se gondolkodsz komolyan, kül nem ide irkálnál, hanem egész egyszerűen megtennéd aztán annyi.
Vagy netán egy mese világba képzeled magad, és azt gondolod, hogy olyasmiknek kéne történnie ilyenkor, mint pl. az odaát sorozatba? :D
Hány éves vagy?
odaadni az életemet egy kis ideig tartó karrierért,
hát barátom Te nem sokra tartod az életet.
Egyébként ha ilyen a hozzáállásod, sosem leszel boldog. Komolyan. Én is ilyen voltam több évig, te kinyílt a szemem és ki tudtam jönni belőle! Pedig nem vagyok vallásos.
Ahogy sokan írták, tényleg az apró dolgoknak kellene örülni. Ami annyit jelent, hogy ha reggel felébredsz és kinézel az ablakon, ne arra gondolj, hogy "na, ma megint szar lesz", mert akkor tényleg az lesz. Gondolj arra, hogy milyen jó, hogy süt a nap, vagy akármire, ami JÓ! De tényleg. Mondjuk az eddigi válaszaidból ítélve nem fogsz hallgatni rám, de reménykedem, hogy legalább egyszer megpróbálod...
Előző. Isten nem ajándékautomata, nem tesz különbséget atéren, hogy ennek adok vmit, a másik meg felőle fel is fordulhat. Itt kezdődnek a gondok azoknál is, akiknek rosszabb életük van, hogy megkülönböztetést érzékelnek Isten felől is csak, mert mi emberek ilyenek vagyunk.
Azt kéne már végre felfogni, hogy mi irányítjuk az életünket, Ő max. csak elkísér bennünket. Vki ügyesebben irányít, vki meg ügyetlenül/bénán. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!