Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves vallásos Barátunk....

Kedves vallásos Barátunk. Mégis, mit tett érted az Isten, hogy ennyire hiszed azt, hogy tett érted bármit is?

Figyelt kérdés
Mi az alapja a hitednek a " Biblia " című könyv kritika mentes olvasásán kívül?

2014. márc. 7. 11:06
1 2 3 4
 31/32 János114 ***** válasza:

Kedves kerdezo

A hozzad hasonlo ketelkedok mindig ugyanazt a mintat kovetik mar mar duhosen lazadnak a hivokkel szemben mondvan "nincs egyertelmu bizonyitek"

Ezert meg sem provalok ervelni, de ha csak az a szandek vezerel h megertsd masok vak hitet akkor azt szoktam ajanlani h kepzelje magat egy hivo ember borebe

Az ilyen eber vilagnezeteben Isten tetemtette magat a vilagot az elolenyeket es meg ot magat is tehat egy hivo embernek minden aprosag az eletben vagy csoda az univerzumban bizonyitek a letezesere. Sokan kerdik h Isten miert nem mutatja meg magat vagy egy jelet a letezesere?

En ugy gondolom h mar a kerdes is tiszteletleseg : marmint megtermti a vilagot es teged es meg o bizonyitsa neked h o letezik.

Ha igy fogod fel megertheted mi jatszodik le egy hivo elmejeben

Ugy magyaraznam hogyha egyszer valaki szivebe az Isten valami jot talal akkor hitet ad neki

A hit a "szivben olyan mint tinta a vizben ha mar belekerult nem lehet szetvalasztani de ha nics ... nos egy olyan emberbek mindegy mit mondasz mivel ervelsz eredmenytelen lesz

Ha lenne egy kepzeletbeli letra h felmaszhassanak a menyorszagba vagy leereszkedjenek a pokolba akkor is tovabb ketelkednenek

Ezert nem erdemes gyozkodni a masikat az igazunkrol ha hiszunk ha nem csak elmondod a velemegyed aztan vagy meghalgatnak vagy nem

Remelem erthetonek talalod valaszom,,, bocsi az ekezetekert

Janos

2014. márc. 19. 15:45
 32/32 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ismerőseim közül az intelligensebbek szoktak hasonló kérdésekkel ellátni.

Bár a vallásos ember és a hívő ember nem feltétlen ugyanaz, de most egyként kezelem a válaszban.

Alapvető hibát követsz el, amikor feltételezed, hogy minden ember az értelmi intelligencia által van vezérelve. Bizony sokaknak elég fejlett az érzelmi intelligenciája, és a te kérdésedre is ezen keresztül kell keresni a választ. Ugyanis az embernek nem csak racionális és megmagyarázható szükségletei vannak. Nem mindegyik ember igényli a hitet sem, mivel nem vagyunk egyenlőek... Aki nem igényli azt nem is lehet könnyen meggyőzni arról, hogy bizony van olyan ember, akinek szüksége van rá. Itt az én ismertségi köröm megértette a választ, intelligens emberek, és el tudtak annyira vonatkoztatni a racionalitástól, hogy felfogják az emberi szükségletek különbözőségét.

Az én hitem alapja az, hogy megtehetem. Ahogy hitem szerint megteheted te is és bárki más is, hogy nem hisz és nem lesz vallásos sem. (Bár ilyen esetben érthetetlen számomra, hogy minek ragaszkodnak annyian a templomi esküvőhöz, meg az egyházi temetéshez.)

Amúgy megalkották talán már ennek a racionális magyarázatát a pszichológia segedelmével, de én még nem találtam meg azt a tanulmányt, így nem tudom linkelni sem.

Látod, egy hívő emberrel még a flame is nehezebben megy, holott a kérdésed eléggé provokatív jellegű.

2014. márc. 24. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!