Mit tett (tesz) értünk Isten?
Azért merül fel a kérdés, mert minden ember ki van téve a betegségnek, az öregedésnek és a halálnak.
Ez volt Isten szándéka velünk?
Kedves első
A kérdés nem rólam szól. Miért irsz rólam? Én nem bántalak :)
Már megtett mindent.
Elindította a rendszert.
Szabályokkal.
Az idő csak nekünk számít,ebben a formánkban.
A miértek és a hogyanok szintén csak nekünk lényegesek.
Annyira felesleges egy csecsemő halálán aggódni,mint egy 100 évesén.
Kedves Karlowy
Köszönöm érdeklődésedet. Azért írtam ki a kérdést, mert sokat beszélgetek emberekkel, és ezzel (mármint azzal, hogy nem tesz semmit értünk), vádolják Istent. Érdekel az, hogy másutt is így gondolkodnak az emberek, vagy csak a környezetemben?
Ezért kértem, hogy ne velem, a kérdéssel foglalkozz, ha kérhetném. Remélem, mivel más ismered indikomaat, te is leírod az őszinte véleményedet. Köszönöm.
Hú de rosszul sikerült ez a mondat: Remélem, mivel már ismered indokaimat...
Egyébként töbször írtam már ki kérdést hasonló okokból, és akkor is kritika ért. Pedig mindenki kérdése mögött van ok, csak nem biztos, hogy azt meg akarja osztani másokkal.
Nem tudni.
Elindított egy világot - de azt nem lehet tudni, hogy a világ nélküle is ugyanilyen jól működne, vagy pedig minden elemi részecske állapotát neki kell fenntartania minden pillanatban.
Megjegyzem, hogy - mivel végtelen - ez nem nagy feladat neki... de mégsem mindegy.
Az pedig, hogy mit ígért (örök élet, stb) - az itt és most nem sokat számít. Ezek ígéretek.
Te pedig a tetteket kérdezted.
A Biblia alapján viszont ő elég szeszélyes és erőszakos valaki - úgyhogy túl sok jót nem várhatunk tőle, ha netán nem pontosan azt csináljuk, amit ő elgondolt.
Még akkor is, ha a szándékait nem mondta el nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!