Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves vallásos Barátunk....

Kedves vallásos Barátunk. Mégis, mit tett érted az Isten, hogy ennyire hiszed azt, hogy tett érted bármit is?

Figyelt kérdés
Mi az alapja a hitednek a " Biblia " című könyv kritika mentes olvasásán kívül?

2014. márc. 7. 11:06
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:

Felnőtt megtérőként mondom, hogy ezt meggyőzően, egy ilyen oldalon, nem lehet kifejteni. Kevés a hely és az idő. Én könyvet tudnék írni erről. Azt azonban elárulhatom, hogy nem azért hiszek ,mert más mondta. Tapasztaltam és a mai napig tapasztalom, hogy mikor már elfogy az emberi tudás, akarat, tehát emberileg már minden telhetőt megtettünk és Ő úgy gondolja, hogy amit akarunk hasznunkra és későbbi üdvösségünkre fog válni, akkor megteszi számunkra a csodát. Persze van, hogy nem segít és olyankor bosszúsak vagyunk, igazságtalanságot kiáltunk. Aztán később derül ki, hogy mégis csak jó, hogy nem teljesült. Vagy ha emberi makacsságból, minden isteni figyelmeztetés ellenére végigvisszük akaratunkat és megszerezzük amire vágytunk, kiderül, hogy nincs rajta az a bizonyos áldás és csak a gond és baj jött el azzal a dologgal. De hát ilyenek vagyunk, mi emberek.

Én innen tudom, hogy tesz értem!Hogy terelget, utat mutat, de rám bízza a választást és ha nem jól választok, akkor a következmények útján megmutatja, hogy nem jól választottam.Ugyanez fordítva is igaz. De honnan tudom ,hogy Ő teszi ezt velem? Onnan, hogy mindig vannak jelek, útmutatások, csak mindig (vagy soha) nem vesszük észre.

2014. márc. 7. 11:35
 2/32 A kérdező kommentje:
De ha kiretusálod az elmédből az " isteni kép " belelátását, akkor is ugyanott vagy. Semmihez nem járul hozzá, csak te akarod hinni. Ez másnál ugyanígy van. Ennek van értelme?
2014. márc. 7. 11:40
 3/32 anonim ***** válasza:

Ha már lelkierőt képes nyùjtani, az is valami.

Egyébként meg kedves filoszmen elhinnéd, hogy leszakadt a fejem és egy napot fociztam vele sörhasù bácsikkal és pucér nőkkel, majd az egyik apáca visszavarta a helyére? Bár szerelmes lett belém és nehezen tudtam meggyőzni, hogy ne a melleit amputálja.

Lehet ám hasonlò sztorikat olvasni, mégsem hiszed el. (igaz azok értelmesebbek). Tehát hiszed ha tapasztalod és hinni akarod.

Ha már téged megváltoztat az ima, mások máshogy fognak hatni rád, illetve te is máshogy fogsz hatni. Nekem rosszat még nem okozott.

2014. márc. 7. 12:44
 4/32 anonim ***** válasza:

"De ha kiretusálod az elmédből az " isteni kép " belelátását, akkor is ugyanott vagy. Semmihez nem járul hozzá, csak te akarod hinni. Ez másnál ugyanígy van. Ennek van értelme?"

Értem, hogy mit akarsz mondani, de ahogy te mondod, úgy nem működik. Tapasztaltam, mert én is föltettem ezeket a kérdéseket az elején, hogy nem e csak a képzelet játszik velem?! Kipróbáltam ezt is, azt is. Ha ki akarom törölni Istent ebből, akkor is valami működteti ezeket a dolgokat, mert ennyi véletlen nincs. Az ember érzi,ha benne van és figyel, hogy rajta kívülálló dolog miatt történik. Aki csak hallgatja és nem tapasztalta még meg, úgy sem érti.Én megtapasztaltam és tudom, hogy így van.

2014. márc. 7. 13:09
 5/32 anonim ***** válasza:
Nézegessél Sid Roth videókat a youtube-on, azt megtudod. Az én történetemet meg párszor már leírtam.
2014. márc. 7. 13:31
 6/32 anonim ***** válasza:

Szeretettel Üdvözöllek Kedves Filoszmen Barátom.

A kérdésedre válaszolva:

Elsőként azt, hogy megismertette velem is és mindenkivel, az élet érzését,hogy létezem, és élvezhetem az életben levő apró, de nagyobb dolgokat is.

Most abba ne menjünk bele, hogy most nem az van, amit valójában tervezett. Mert annak is tudjuk az okát, ha nem fogadod el, akkor is.

S itt a másik ok ami pont ebből következik.

amikor megtörtént a baj, azonnal kitalálta a megoldást Ádám utódai számára, s nem kis dolgot vállalt a Fiával együtt.

Te megtetted volna ezekért az emberekért?

Oda adtad volna a fiadat? Végig nézted volna?

Vagy hoztál volna áldozatot az emberekért, pedig Te nem bántottad Őket, sőt Ők bántanak téged.

De ennek ellenére még Teszel szívességet értük.

Körbe vett az élettel ízekkel illatokkal jó munkával, ingyen élelemmel, otthonnal, és amikor az ember rosszat tesz, még a fiát is feláldozza ezekért a méltatlan élőlényekért, még az állatok is méltóbbak lennének rá,

Hát ennél többet még mit kívánhat az ember?

Így is többet kaptunk, mint amit megérdemlünk.

Katy Weaver

2014. márc. 7. 14:02
 7/32 kefa 2000 ***** válasza:
30%
T.Kérdező!Úgy veszem észre,hogy te nem látod mit tesz érted az Isten.Mi több önmagadhoz méred az információt,tenmagad vagy az igazság mércéje.Ha vennéd a fáradtságot és a saját életedben vizsgálnád meg mind azt a "csodát" ami veled történt és azokat józanul elfogultság nélkül kívülállóként néznéd magad is megtapasztalhatnád az teremtés csodáját,és a magad szerepét mind ebben.Így megismerve a te Teremtődet,ezt a kérdést már nem tennéd.
2014. márc. 7. 14:55
 8/32 A kérdező kommentje:
Kedves Kefa 2000! Bontsd már ki a gondolataidat, mert ez nekem túl általános és ideologizált. Mire gondolsz, milyen csodára, mitől kéne elvonatkoztatnom...???
2014. márc. 7. 19:14
 9/32 anonim ***** válasza:

7: Hát tudod azért megkérdőjelezhető az a nagy segítség. Ó persze, belemagyarázhatom, hogy álláshoz segített - de én tanultam és gürcöltem előtte, enélkül most nem tartanék ott.

Na meg a nagyvilágban annyi undorító és kegyetlen dolog van, ártatlan kisgyerekek lemészárlása, éheztetése, megcsonkítása, megerőszakolása, annyi szenvedés és kegyetlenség, hogy egyszerűen a szerető és gondoskodó istenség nekem elképzelhetetlen.

Ja, imádkozhatok jobb állásért ahol többet kereshetek, amúgy össze is jöhet, na most akkor fogjam rá, hogy óóóó, Isten segített, hogy több pénzt keressek, Balaton helyett a tengerparton nyaralhassak és a kocsit lecseréljük, miközben amíg ezt leírtam, addig talán épp valahol egy kislány imádkozik, hogy valaki segítsen neki, mert épp megerőszakolják????

2014. márc. 7. 19:14
 10/32 kefa 2000 ***** válasza:
T.Kérdező!Magam részéről inkább tartoztam a hoz a "táborhoz"amit te és az utánad szóló képvisel,mint az ideologizáltak köréhez.És csak remélem,hogy nem is fogok ilyen csoporthoz tartozni.Azt kérdezed mi az alapja? Régebben ezt már egyszer leírtam igen részletesen.Ide idézem neked és mindazoknak akiket érdekel.Meglepődve láttam magam is a terjedelmét ezért szíves elnézésedet kérem nem lett rövid de talán sok dologra választ ad. Üdv, http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
2014. márc. 7. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!