Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves vallásos Barátunk....

Kedves vallásos Barátunk. Mégis, mit tett érted az Isten, hogy ennyire hiszed azt, hogy tett érted bármit is?

Figyelt kérdés
Mi az alapja a hitednek a " Biblia " című könyv kritika mentes olvasásán kívül?

2014. márc. 7. 11:06
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Amit a kedves kilencedik ír, elég logikus és szomorù. De ne feledjük, hogy sokan csak halljuk ezeket a történeteket. Tehát azt is mondhatnánk, hogy soha nem történtek meg, ùgy mint a különböző jelenések.

El lehet küldeni melegebb éghajlatra azt, aki ilyet állít, de egyszer ezt sem árt átgondolni. Van ami nem igaz, van ami félig, van ami nem az, aminek látszik.

Isten nem felelős az emberek miatt, max a passzivitása miatt érezhető annak.

2014. márc. 7. 20:45
 12/32 anonim ***** válasza:

"De ne feledjük, hogy sokan csak halljuk ezeket a történeteket. Tehát azt is mondhatnánk, hogy soha nem történtek meg, "

Hát én meg voltam Dél-Amerikában, tessék, ülj fel a repülőre, és szemléld meg magad. Menj el a gazdag városnegyedbe amihez képest a Rózsadomb a putrisor, majd a külvárosba és nézd meg a nyomort, nézd meg a gyerekeket.

Vagy szintén repülővel eljuthatsz Afrikába, esetleg ha gyorsan foglalsz és van pénzed, a következő hétvégét már Thaiföldön egy 5 éves kislánnyal töltheted.

2014. márc. 7. 21:47
 13/32 anonim ***** válasza:

"Isten nem felelős az emberek miatt, max a passzivitása miatt érezhető annak."

Jaaaa, szóval ha azt mondom, hogy a jobb állásom és az ott kapott magasabb fizetésem neki köszönhető, akkor nem passzív? Amikor jó módban élő emberek még jobban élhetnek, akkor nem passzív, csak akkor ha az amúgy és szegény nyomorultba kell még párat rúgni és kínozni? Na ezért hihetetlen nekem a létezése, meg ez a szerető atya blabla.

2014. márc. 7. 21:50
 14/32 anonim ***** válasza:

Gondoltam, hogy el fogsz küldeni valahová :)

Sajnálom:(

De itt még azt meg kell jegyezni mindenképpen, hogy aki a sült galambot várja, az ne számítson sok mindenre.

Ahhoz, hogy bármit elérj, tenni kell érte. Ehhez adhat erőt Isten.

Tehát ha te valamit elérsz, azt magadnak köszönheted, de ebben segíthet Isten.

Persze ezt mondhatom annak a szegény kis lánynak, akit éppen 10-en erőszakolnak:(

De szerintem itt akkor sem Isten, hanem az ember a legundorítóbb.

2014. márc. 7. 21:59
 15/32 A kérdező kommentje:
A jóért Isten, a rosszért az ember? Ez kissé gyanús érvelés.
2014. márc. 7. 22:10
 16/32 anonim ***** válasza:
Itt most felejtsük el kicsit Istent. Mondjuk, hogy ő is egy rohadt állat. De attól még az ember nem lesz jobb. (aki gonosz).
2014. márc. 7. 22:16
 17/32 anonim ***** válasza:

"De itt még azt meg kell jegyezni mindenképpen, hogy aki a sült galambot várja, az ne számítson sok mindenre."

Tehát ha én keményen tanulok, dolgozom, míg a másik csak a lábát lógatja, ezért az állásinterjún engem vesznek fel a lusta helyett, akkor az szerinted azért volt mert a nagyfőnök szeret engem??? De több millió ártatlan kisgyereket már nem csípi?

"Ahhoz, hogy bármit elérj, tenni kell érte. Ehhez adhat erőt Isten. "

Mondjuk mit tehet az a 9 éves, akinek abból áll az élete, hogy a földeken dolgozik egy tál rizsért egész nap??? Mi a búbánatos lópikulát tegyen? Költözzön el? Hát persze, amikor a következő nagyváros több napi járóföldre van, de ott is mit kezd magával??? Mit kellett volna tenni annak a kisgyereknek, akit a szülei halálra éheztették?

2014. márc. 7. 22:18
 18/32 anonim ***** válasza:
Nyilván a legtöbb jó dolgot az emberek okozzák, különben aktív lenne a predesztináció tana, ami egy eretnekség és robot zombinak tartja az embereket (ami esetében tényleg mindenért/a cirkuszáért Isten volna a felelős). De mi a tetteink alapján leszünk ítélve és a szándékaink alapján.
2014. márc. 7. 22:19
 19/32 A kérdező kommentje:

Tetteink és szándékaink...állítja a Biblia. Ráadásul a Biblia írói olyan gondolatokat adnak Jézus szájába, amiket valószínűleg sosem mondott, vagy nem mondhatott. Pl. nem ismerhette az Ószövetséget úgy, ahogy mai formájában van, vagy ismerhetett olyan részeket, amiket nem fűztek az egészhez. Vagy nem ismerhette egyáltalán, mert ez a túl idealizált Jézus kép is eléggé gyanús...

Tehát maga az Istenkép miképp járul hozzá hívő mindennapjaihoz? Segìtséget nyilván nem kap a hívő, ha valamit nagy igyekezettel megold, akkor hányja magára a kereszteket sok " köszönöm Istenemmel ", de valójában neki sikerült, lelkierővel, akarattal, mint azoknak, akiknek szintén sikerül anélkül, hogy a Nagy Manitut odaképzelnék. Ha valaki mindent megtesz egy célért és sikerül, miért Istennek hálás és ha nem sikerül, miért az embereket, a társadalmat szidja?

2014. márc. 7. 22:39
 20/32 anonim ***** válasza:

"Nyilván a legtöbb jó dolgot az emberek okozzák,"

Akkor meg minek imádkozni?

2014. márc. 7. 22:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!