Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves vallásos Barátunk....

Kedves vallásos Barátunk. Mégis, mit tett érted az Isten, hogy ennyire hiszed azt, hogy tett érted bármit is?

Figyelt kérdés
Mi az alapja a hitednek a " Biblia " című könyv kritika mentes olvasásán kívül?

2014. márc. 7. 11:06
1 2 3 4
 21/32 barátkozó ***** válasza:

Kedves filoszmen.

Leírnád egyszer őszintén magadnak hogy téged miért foglalkoztatnak Istennel kapcsolatos dolgok?

Ennyi energiával bizonygatni azt ami számodra nincs.

Mi motivál vagy "Ki" hogy ilyen lázasan kutatod ami számodra értelmetlennek tűnik?

2014. márc. 8. 07:06
 22/32 A kérdező kommentje:
Kíváncsi vagyok egy értelmetlen életfelfogás és szemlélet, értelmezési horizont miértjére. Mert még a bélyeggyűjtésnek is van értelme, de, hogy magam téveszmébe ringassam, miközben számtalan valótlanságot is hiszek...mi az értelme? Csak az értékes életidő megy el...
2014. márc. 8. 08:19
 23/32 eric_one ***** válasza:

"Mi az alapja a hitednek a " Biblia " című könyv kritika mentes olvasásán kívül?"

A Biblia nem más mint Isten kinyilatkoztatása, kijelentése önmagáról. Ha nem nyilatkoztatta volna ki magát, akkor nem tudnánk létezéséről sem, hiszen Isten szellem, és soha nem látta senki. A Fiún keresztül ismerhető meg, ő nyilatkoztatta ki az Atya természetének lényegét, az önfeláldozó szeretetet. A Szentlélek vezet el a Fiúval való személyes közösségre, valóságos Isten ismeretre, és a Fiú által jutsz el az Atyáig Aki teremtője, fenntartója és kormányzója az egész világmindenségnek (láthatóknak és láthatatlanoknak egyaránt).

Mire gondolsz akkor, amikor a kinyilatkoztatáson kívüli ismeretről kérdezel minket?

2014. márc. 8. 14:45
 24/32 barátkozó ***** válasza:

Kedves filoszmen.

Értelmetlen felfogásra , értelemmel gondolkodva időt ,fáradságot , energiát pazarolva nem értelmetlen dolog?

Hiszen a tudomány is hipotéziseken alapszik.

Nem lenne jobb neked és kielégítőbb újabb felfedezésekkel

foglalkoznod áldott isteni értelmeddel?

2014. márc. 9. 08:26
 25/32 anonim válasza:

figyelj, kérdező... ha te nem is hiszel, ne beszélj az ellen, amiben mi hiszünk

minket sem izgat igazán, hogy mi van veletek

2014. márc. 9. 18:01
 26/32 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mint ha a saját bejegyzéseim olvasnám...

Közel állsz hozzá,hogy megtérj!:)

Talán 1-2 év.

2014. márc. 10. 07:04
 27/32 A kérdező kommentje:

Kedves 25#!

Engem a miértek érdekelnek, ez azonban sokszor csak döntés, amik mögött egyszerű okok vannak.

Kedves 26#!

Akkor mi két világ vagyunk. Aki hinni kezd és akar, abban ez mindig is benne volt, mint a melegség, ahogy mondják...Én speciel semmi pozitív hozadékát nem látom a vallásnak sem és az istenben való hitben sem. Ha bölcselet érdekel, akkor filozófia, irodalom, költészet...Szókratészt nem tántorította el az életelveitől a halálra ítélése, sőt, ki is mehetett volna, hiszen szándékosan nyitva hagyták a cella ajtaját. De ő nem ment, mert úgy gondolta, a halála a közösség javát fogja szolgálni, ha pedig elmenne, akkor a vádlói jogosan hoznák fel a gyávaságát, mégha a vádak nem is állták meg a helyüket. Nincs bennem sem halálfélelem, sem örök élet utáni vágy, és a Holdra sem lehet gyalog elmenni...ami nincs, azt gyöngybetűkkel is írhatják...

Tehát, nem ugyanazt hisszük a világról, de most az a kérdés, ki van közelebb a valós állapotokhoz...??? Én vállalom, hogy nem akarok örökké élni,örök boldogságban...a kisfiammal való együttlét többet ér ezeknél...

2014. márc. 10. 09:25
 28/32 anonim ***** válasza:

Szia !

A hitemnek az alapja az, hogy Isten szólt a szívemhez és én válaszoltam erre a hívásra megtértem ennek egyik gyümölcse, hogy kritika mentessen olvasom az Igét, Isten jelenlétét szó szerint természet felettit tapasztalom az életemben.

Néhány dolog amely bizonyíték kritikád cáfolására az életembe:

újjászületés (új természetem van),szabadulás démonoktól,gyógyulás, folyamatosan egészségben élek,

Szent Szellem keresztség,imameghallgatás,segítségek lehetetlen helyzetekben.

Üdv:Alex

2014. márc. 12. 19:39
 29/32 A kérdező kommentje:
Kedves 26-os! Én nem kényszeres ateista vagyok, hanem következetes racionalista, az ateista szemlélet ennek csak egy következménye. De ennek semmi köze az érzelmekhez,romantikához, érzékenységhez...az élet szeretet, romantika, érzékiség...de nem azért, mert ez Isteni, hanem azért, mert emberi. Egy vallásos a szeretetet nem éli meg teljesebben ha hisz valamit, mintha nem hinne...ezeknek semmi köze egymáshoz...
2014. márc. 12. 21:36
 30/32 anonim ***** válasza:
Szerintem könnyebb hinni Istenben, mint nem hinni benne. Az elet sokkal egyszerübb hittel mint hit nelkül. Ezt azert irom, mert en hivö vagyok, Isten ugy van jelen a mindennapjaimban, mint a napi hirek :-) Ha nem hinnek, sok dolgot nem ertenek, mi miert törtenik. Az en hitem alapja egyebkent a Biblia es az ebböl kialakulo teologia. Vajon nem furcsa, hogy a teologia szerint szabadakaratunk van? Holott a Bibliaban Isten folyton "beleavatkozik"? A teologia nem kritika mentes olvasasa a biblianak. Vajon milyen lenne az eletünk szabadakarat nelkül, ha Isten beleavatkozna mindenbe, minden döntesünkbe? Babok lennenk, targyak, mint a kezedben a mobilod. Akarja ezt itt valaki? A rossz dolgok megtörtennek, mert Isten nem maganak teremtett "jatszoteret", ahol ö jatszadozik velünk, hanem nekünk teremtett egyet. Ha kerteszkedsz, csinalsz egy kertet, vagy berendezel egy akvariumot vagy barmi epitö dolgot csinalsz (haz)stb. Legjobb tudasod szerint megcsinalod, aztan a kertedet atadod masnak, stb. Te vagy erte a felelös, hogy milyen lesz aztan? Es ott vannak a termeszet es Isten törvenyei. Isten meg a termeszet törvenyeibe sem avatkozik be (vihar, földrenges). Vagy talan mi hatarozzuk meg, hogy mikor avatkozzon be? Joskanak ekkor, Pistanak meg akkor lenne jo az esö stb.. Ha viszont beavatkozik, azt nevezzük csodanak. Egyebkent pedig van itt valaki, aki erti a hangyak, kacsak vagy barmely allat nyelvet? A viselkedesükböl meg lehet allapitani egyet s mast, TUDUNK rolunk egyet s mast. Akkor miert gondoljatok, hogy Istent teljesen megerthetjük? Szerintetek egy hangya mit gondolhat rolunk vagy akar egy kutya, macska? Miert ne hihetnek Istenben, ha körülnezek ebben a furcsa es bonyolult vilagban? Egyebkent ha születik egy gyerek, szerintem egy raerez az ember a "teremtesre". Hirtelen ott van egy elöleny, aki eddig nem letezett es nem is letezett volna sohasem. Tenyleg a semmiböl, szinte a semmiböl ott van egy összetett es bonyolult leny.
2014. márc. 18. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!