Ha lenne valamilyen jogos/hihető bizonyíték pár/az összes vallás ellen, felfednéd?
Légyszi ne azt kezdjétek el vitatni hogy ez mégis milyen bizonyíték lenne, de ha lenne valami, minden kételyt eloszlató, egyértelmű bizonyíték hogy egy/több/az össze vallás nem létezik (mármint a 'túlvilági dolgok', így a reinkarnáció, Isten, Nirvána, Allah, mennyország stb), akkor nyilvánosságra hoznád ezt a megkérdőjelezhetetlen információt?
Normális válaszokat írjatok légszi, és érveljetek hogy miért!
Szia.
Jézus leleplezte ezeket a vallásokat és lényegében a bibliában le van írva mi az ami miatt mindegyik "vallásban" van ami nem elfogadható Jézusnak sem.
a Biblia Isten szava, és ott minden ami azon kívüli tettekre tanít vagy ösztönöz, az egyik sem Istentől ered, és az a feladatom, hogy feltárjam.
Mert Jézus is feltárta, nem hallgatta el, ezért is ölték meg.
Jézus meghagyta a követőinek, hogy nem csak a jó hírt kell megosztaniuk, hanem azt is mi az amit nem jól csinálnak, ezért igen, felfedem a "bizonyítékokat" de nem egy emberi "hivatalos" irat szerint, mert olyat nem ad ki Jézus, hanem a Bibliából.
Már elnézést, de Jézus vajon örül annak, hogy emberek a
hazugságtól boldogok?
Egy keresztény aki szereti a felebarátját, és Jézus tanítását, az nem hagyja az ember társát hazugságban.
Az más ha az egyén nem fogadja el, vagy nem hiszi el, Én megtettem az Én részemet, így mentes vagyok attól, hogy azzal vádoljon a teremtő, hogy nem figyelmeztettem!
De jó, hogy a Gy. K.-n csupa Biblia szaki van,akik mindent tudnak, ellentétben a nagy egyházatyákkal,- szt. Ágoston, szt. Tamás-, akik amellett,hogy ugyanarról is más véleménnyel voltak azon fáradoztak, hogy Platónt összeházasítsák a Bibliával. Az egyik szerint mindenkit meg kell téríteni, a másik arra jutott, hogy mindenkit meg kell ölni, aki nem lesz keresztény. Egész életükben a Bibliát tanulmányozták. Nehogy már ti okosabbak legyetek tőlük, ők a szentek, nem ti.
A Biblia arra a legalkalmasabb, hogy egyébként egymást nem ismerő embereket minél hamarabb egymásnak ugrasszon, akik max. csak közömbösek egymással, vagy ettől eltekintve akár hasonló érdeklődéssel rendelkeznek. De a "Hülyeségek könyve " minden ellentétet kiélez.
Silver barátomnak.
Mivel szilárd a hitem, a meggyőződésem, /(mert bár még csak a bibliát is több mint 23. éve forgatom tanulmányozom versről versre lábjegyzetekkel, és sok sok háttár információval)/, ezért vagyok biztos benne, hogy ilyen nem fog megtörténni.
Neked lehet, hogy ez hihetetlen.
De ez így van. Minden amit eddig tanultam a Bibliából minden úgy van és úgy teljesedik, ahogy vallom magam is és ahogy másoknak is elmondom.
Ha nem lennék meggyőződve róla, akkor nem hirdetném, mert kételyekkel, nem lehet és nem is becsületes dolog másokat arra oktatni, amit te magad sem hiszel vagy nem vagy biztos benne.
Magadat is becsapod, és másokat is. Ezért azok akik kételkednek azok ne tanítsanak, vagy ne oktassanak másokat olyasmire, amiket maguk sem tartanak biztosnak.
Filoszmen:
Akit a Biblia arra késztet, hogy összeugrasszon másokkal, ott nem a biblia a hibás, hanem az azt olvasó ember.
Ugyan is a Biblia nem lehet vitatárgya.
Jézus nem mondta, hogy "gyilkoljuk" le azokat akik nem értenek egyet velünk...
akik még is ilyen szellemet mutatnak ki, azokon nincs Isten szelleme.
Sátán is ismeri a Bibliát, sőt...s mit ér vele ha nem alkalmazza a benne tanultakat. Semmit.
Talán ismered a közmondást:
Minden dolog annyit ér, amennyit alkalmaznak belőle.
Ha valaki élete végéig forgatja a szent írást de semmit nem tud alkalmazni, vagy felmutatni a krisztusi Tanításból, az semmit nem ér Isten szemében.
Kedves kerdezo !!!
Bizonyitek van es letezik hogy tevesen ertelmeztek az ember tortenetet leiro Bibliai irasokat a teologusok, ennek koszonhetoen sokminden kimaradt es sokmindenen valtoztattak, mindezt tudja a Vatikan is, de amit mar rosszul inditottak el azt mar nehezen lehet jobbra valtani, de nem lehetetlen csak be kellene latniuk hogy hatalmasat tevedtek.
Szoval mint latod akinek bizonyiteka van dolgokra az sem akarja felfedni mert felti a biztos talajt.
Az amiben te remenykedsz hogy nem letezik az mind van csak mas ertelemben es nem ugy ahogyan azt evezredeken keresztul tanitottak a Bibliat illetoen.
Ha a Biblia nem lenne vita és értelmezés tárgya, akkor nem lennének irányzatok, csak " A kereszténység ". Ha a Biblia egyértelmű lenne és igaz, nem léteznének tudományok sem, hiszen azon kívül ami igaz,nincs mit kutatni, mert az úgy van kimondva. Sem pszichológia, sem oktatás, sem csillagászat...ha a Föld a világ közepe és az ember mindennek a csúcsa, akkor onnan hova tovább? Ehelyett??? Te azt hiszed, amit most gondolsz, mondasz a kereszténységről, Istenről, Jézusról...az úgy igaz. Más felekezetek ugyanarról mást gondolnak. Ha azt hiszed, hogy biztos neked van igazad,Tévedsz! Miért hiszed azt, mikor mások érvei ugyanolyan erősek,- legalábbis ugyanúgy hiszik, mint te-, és ugyanúgy meg vannak győződve, csak egész másról. Elhiszed nekik? Miért nem?
A tudományos eredmények és tények nem pusztán aláássák a Biblia kijelentéseit és érveit,hanem meg is semmisítik. Még jó, hogy a hit megmaradhat és rá lehet fogni a Sátánra.
A Biblia legnagyobb kritikája maga a Biblia, hiszen igazságtartalmát maga az utóélete mutatja meg. Az antik filozófiák érvei többezer éve is igazak voltak és ma is igazak. A Biblia érvei és kijelentései már a kezdetekkor is hamisak voltak és ma is azok. Alapvetései elhibázottak, célirányultsága teljesen fals és nem teszi igazzá a plagizált bölcsessége, vagy előforduló történeti tényei.
Sajnálom Filoszmen.
Majd meglátod.
Először, hogy a kérdésre válaszoljak:
Igen, gondolkodás nélkül.
Aki ez után hinni akar, azt úgy sem fogja meggátolni, a vallásos hit sosem építkezett racionális alapokra, ma is rengeteg olyan vallásos nézetet fogadnak el kérdés nélkül, ami már ma sem áll meg a tényekkel szemben. Így aki hinni akar, támaszt keres vagy jelenleg támasza van benne, azt ettől nem tudom megfosztani, a tények ismeretét meg ugyanúgy nem lehet ráerőltetni senkire, mint az elfogadását.
Ami a kérdést illeti. A vallásokról, a regnáló isten- és/vagy transzcendensről alkotott képekről vagy a transzcendensről úgy általában szól?
A vallásokat és azok transzcendensről alkotott képét például pont meglehet minden kétséget kizáróan, ahogy azt valaki az előző oldalon írta, pont a tulajdon szent könyvük tartalma rá a cáfolat.
Tök mind1 milyen bizonyítékot mondanánk nekik nem nagyon hatná meg őket.
Mint aki elismeréssel beszél egy kerek földről szóló előadásról aztán tovább folytatja a korong alakú leírását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!