Hívők, mi a bizonyíték arra hogy az a vallás amiben ti hisztek az az "igaz" vallás?
Ez egy nagyon jó videó a témával kapcsolatban:
http://www.youtube.com/watch?v=BFtMxBzrZDA
Ezekben a sorozatokban pedig olyan tudományos érvelések vannak, amik remekül alá tudják támasztani a Bibliában leírtakat:
http://www.youtube.com/watch?v=MbfOLh2yZus
http://www.youtube.com/watch?v=mXgkbkgNEU4
(ezeken a videókon rendszerint felhúzza magát 3-4 ember nekik üzenem; Isten szeret titeket)
Vannak akik beszámoltak a halál utáni életről, miszerint az emberekre vagy a pokol, vagy a Menny vár:
http://www.youtube.com/watch?v=Eivd0MYs63c
http://www.youtube.com/watch?v=gjEog9_2naE
Különböző kutatások szerint pedig, az UFO-k nem szeretik valami miatt Jézus nevét, ami elég elgondolkodtató...
Továbbá pedig, aki jól lát az észreveheti, hogy a mai világban folyó események összhangban állnak a bibliai próféciákkal:
Mi az "igaz" vallás?
Mert én nem azt vallom, hogy aki nem keresztény, az már eleve rosszul gondolja és nem jár helyes úton. Más vallások tanítása is tele van értékekkel, amik Istenhez vezetnek.
A kereszténységben a lényeg Jézusban van, aki más volt, mint a többi próféta vagy tanító. Először ő nem azt tanította, hogy mit mond Allah, vagy Jahve stb., hanem azt, hogy hozzá menjünk, mivel Ő mutatja meg nekünk az Atyát. A többiek joggal nem mondták ezt, hiszen csak emberek voltak. A másik meg talán még kézzelfoghatóbb ennél: semelyik más nagy vallásalapító nem halt meg értünk.
Szia!
Nem tudom, hogy pontosan mit értesz a "vallás" alatt. Én azért hiszek a kereszténységben, mert ellenőrizhető. A Lukács evangéliumát például egy ókori orvos írta, aki saját bevallása szerint mindennek szorgalmasan utánajárt (Luk 1,1-4). A szerző tehát különböző forrásokra hivatkozik, amikor megírta a Jézus Krisztus életéről szóló művét, ahol még datálással is ellát minket, hogy tudjuk hová helyezni a történelemben azt, amit ír. Lukács evangélista második műve, az Apostolok Cselekedetei idején szem és fültanú volt. A művében a földrajzi helyek megnevezése, és a világtörténelemre való utalások ugyancsak hitelesítik a szerző beszámolóját, hogy valódi történelmet ír. Tehát nem látom értelmét annak, hogy kétségbevonjam azt, amit olvasok.
Másrészt pedig a Bibliában beteljesült, és ellenőrizhető jövendölések vannak, és ahogyan Pascal fogalmaz, ez más vallásokra nem mondható el.
Jézus Krisztus azt mondta: "a gyümölcseiröl" szóval a tetteiröl ismerhetö fel az igaz vallás, hogy szeretet van köztük.
Ezzel nem a mindennapos esetleges problémákra gondolt, amit az élet hoz. Hisz az ö tanítvínyai is gyakran valamin vitatkoztak, de nem káromkodtak, nem durváskodtak, nem voltak eröszakosak... de segítették egymást ha bajban voltak,
nem mentek katonának hogy egymást legyilkolják...
Ézsaiás 2:4.... ott azt írja hogy még csak hadakozást sem tanulnak, tehát nem mennek katonának sem
A másik: Jézus azt mondta, hogy nem lesznek a világ része, ahogyan Jézus sem volt. Tehát nem vesznek részt a világ politikájában
Jézus azt mondta: "Szeressétek még a ti ellenségeiteket is".... tehát még ezen az oldalon is tudnak tisztelettel beszélgetni a más nézetüekkel és nem gyalázkodnak
A nézeteiket alá tudják támasztani a Bibliából, nem ragadnak ki csak némely verseket, hanem figyelembe veszik az egész Bibliát
Tudják, hogy a Biblia Istene Jehova, mivel van ismeretük a történelemböl is, nem hagyják magukat becsapni olyanokkal akiknek erröl nagyon hiányos nézetük van.
Ha valamit nem jól hittek, vagy cselekedtek és azt felismerik, van bennük annyi alázat, hogy a Biblia szerint megjavítják a nézetüket, tehát nem az emberi tradició és dogma követöi.... nem csufolkodnak és még sok más
Mi a bizonyíték?
Volt egy tanúja Jézus kivégzésének és feltámadásának, aki most is bizonyságot tesz a hívőknek:
Ján 14:16 És én kérem az Atyát, és más vigasztalót ad néktek, hogy veletek maradjon mindörökké.
Ján 14:17 Az igazságnak ama Lelkét: akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.
Ján 16:8 És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében:
Ján 16:9 Bűn tekintetében, hogy nem hisznek énbennem;
Ján 16:10 És igazság tekintetében, hogy én az én Atyámhoz megyek, és többé nem láttok engem;
Ján 16:11 Ítélet tekintetében pedig, hogy e világnak fejedelme megítéltetett.
Jezus nem vallast hagyott hatra.
Keresztenyi eletet tanitott,es azt hogyan tudjuk kimutatni.
Megmutatta a peldat mindenbem amire nekunk szuksegunk lehet,hogy Istennek tetszo eletet eljunk.
Ugyanis nem minden keresztenynek mondott eletet fogad el Isten.
pl;Ha a keresztenyek haboruznak,sot meg egymas ellen is,ezt nem fogadja el,barmilyen emberi erdek legyen mogotte.
Amugy pedig mar valaszoltak,hogy gyumolcseikrol fogjatok megismerni az igaz kovetoket,ezt mondta Jezus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!