Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak szerintem hímsoviniszta...

Csak szerintem hímsoviniszta a Biblia?

Figyelt kérdés
Ádámot teremti meg először, aztán a bűnbeesés után is Évát bünteti meg jobban. Ő szüljön gyereket fájdalmasan, meg stb., pedig Ádám is eszik abból a nyamvadt almából! A férfi sem okosabb!

2014. febr. 7. 17:15
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mohamednek is kellett menekülnie, mint szinte minden új tanokat hirdető prófétáknak. És Mohamednek nem négy, hanem tizennégy felesége volt. És egyébként mondtam is, hogy a mormonok szerint. Attól pedig, hogy valamit szentírásnak nyilvánítanak, még lehet kétkedni annak valóságtartalmában."

Kételkedni valóban lehet. De az a baj hogy te olyasmiben kételkedsz ami logikailag nem állja meg a helyét. S egyetlen dolgot sem tudtál felhozni ami cáfolná. Vagy te látsz abban logikát hogy a mester a nagy tanítónak 4 feleséget tulajdonítanak. Aztán ami le van írva a Szent könyvben annak pont az ellenkezője olvasható és még csak nem is egy helyen hanem több helyen.

De persze lehet hogy szerinted logikus csak én nem értem ezt a kifacsart logikát. De elmagyarázhatnád!

"Ez az idézet is inkább a nőkkel szembeni becsmérlést fejezi ki. Erőtlen edény? Én nő vagyok, ráadásul fogyatékkal élek, mégis sok férfinál erősebbnek bizonyultam életem során."

Becsmérlést? Jó akkor tessék itt egy egy másik fordítás így már jó vagy így is becsmérel?

"1Pét 3:7 Hasonlóképpen, ti férfiak, megértően éljetek együtt feleségetekkel, a gyengébb nemet részesítsétek tiszteletben, mint örököstársakat az élet kegyelmében, hogy imádságaitoknak ne legyen akadálya.

De akkor az összes újságot és filmet is kritizáld kérlek és minden más médiát amiben úgy hivatkoznak a nőkre mint gyengébb nemre. Ugyan is az. S ezen nem tudsz változtatni hacsak nem alakítod át a genetikáját. De vajon akkor továbbra is nevezhető nőnek a nő? Elhiszem hogy fogyatékkal élsz. Viszont mi a helyzet azokkal a férfiakkal és gyerekekkel akik szintén fogyatékkal élnek? S mi a helyzet azokkal az emberekkel akik nem testi vagy szellemi fogyatékkal élnek hanem érzelmi fogyatékkal?

Ők mennyire erősek? Vagy azok a nők akik egy nemi erőszak után álltak talpra ők erősebbek nálad?

Vagy azok a szülők akik elvesztettét a gyereküket. Ők erősebbek nálad?

Van erről egy táblázat hogy ki milyen erős? Vagy hogy működik? Kérlek avass be engem is ennek a rejtelmeibe!

Én is kezdjem el sorolni a bajaimat? Nekem nincs testi fogyatékom helyette van más. Szerinted nekem kevésbé esnek rosszul dolgok ez miatt nem úgy érzem a fájdalmat mit te esetleg? Az biztos hogy sok dologban velem szemben biztosan hátrányban vagy. De lehet hogy más területeken meg pont hogy nekem van iszonyatos hátrányom. Tehát mihez viszonyítsam a helyzetedet?

Attól függetlenül hogy te fogyatékkal élsz miért van még is az az érzésem ennek ellenére kevés fogalmad van arról hogy mit is jelent becsmérelni valamit vagy valakit!

Megjegyzem becsmérelni valamilyen tárgyat szoktak. Mondjuk a piacon egy árút hogy jobban le lehessen alkudni az árát vagy egy cselekedetet. S miért lenne becsmérlő az a tény hogy a nő fizikailag gyengébb a férfinál? Nem is értem. Belegondoltál már abban hogy amikor ezeket a sorokat leírták akkor bizony nem voltak háztartási gépek amelyek elvégezték a munkát ami a mindennapi élethez volt szükséges? Szinte mindent kézzel csináltak. Akkor nem úgy működött hogy a házi asszony begyújtotta a gázt. Hanem bizony fával tüzeltek de azt a fát előbb össze kellett darabolni. Vajon azt a munkát vajon férfiak vagy nők végezték?

Tudod én inkább azt látom hogy te csak kötözködni akarsz nincs semmi olyan érved ami tényleg elgondolkodtatná az embert. Keserűség, düh és haragot lehet érzékelni a szavaidból. Igazi mondani valód az nincs.

2015. okt. 13. 15:43
 42/47 anonim ***** válasza:

Becsmérlést? Jó akkor tessék itt egy egy másik fordítás így már jó vagy így is becsmérel?

"1Pét 3:7 Hasonlóképpen, ti férfiak, megértően éljetek együtt feleségetekkel, a gyengébb nemet részesítsétek tiszteletben, mint örököstársakat az élet kegyelmében, hogy imádságaitoknak ne legyen akadálya.

Jó lenne, ha így lenne. De hány olyan eset van a gyakorlatban, hogy a férfi részegen jön haza, és agyba-főbe veri a feleségét. Mégis az illető mélykereszténynak vallja magát.

De akkor az összes újságot és filmet is kritizáld kérlek és minden más médiát amiben úgy hivatkoznak a nőkre mint gyengébb nemre. Ugyan is az. S ezen nem tudsz változtatni hacsak nem alakítod át a genetikáját. De vajon akkor továbbra is nevezhető nőnek a nő? Elhiszem hogy fogyatékkal élsz. Viszont mi a helyzet azokkal a férfiakkal és gyerekekkel akik szintén fogyatékkal élnek? S mi a helyzet azokkal az emberekkel akik nem testi vagy szellemi fogyatékkal élnek hanem érzelmi fogyatékkal?

Ők mennyire erősek? Vagy azok a nők akik egy nemi erőszak után álltak talpra ők erősebbek nálad?

Igen, ők is erősek, erősnek kell lenniük. Ugyanakkor a férfiak, akik az erőszakot elkövették, lehet, hogy fizikailag erősebbek áldozataiknál, lelkileg viszont gyengék

Vagy azok a szülők akik elvesztettét a gyereküket. Ők erősebbek nálad?

Van erről egy táblázat hogy ki milyen erős? Vagy hogy működik? Kérlek avass be engem is ennek a rejtelmeibe!

A táblázat egyik lényege a a kitartás,. Akkor van véged, ha feladod. Nekem többször volt olyan, hogy továbbharcoltam, amikor mások (ép, egészséges fiúk- férfiak is) feladták. Ez egyfajta erő-- legalábbis szerintem.

Én is kezdjem el sorolni a bajaimat? Nekem nincs testi fogyatékom helyette van más.

Azt nem mondtam, hogy másnak nem lehet baja, de egy ép egészséges férfi sokkal hamarabb kapja meg ugyanazt az állást pl alacsonyabb végzettséggel és értelmi képességgel, mint egy fogyatékkal élő nő.Lehet az illetőnek akárhány diplomája, legyen akármilyen érelmes.

Ezen gondolkodj el!

Szerinted nekem kevésbé esnek rosszul dolgok ez miatt nem úgy érzem a fájdalmat mit te esetleg? Az biztos hogy sok dologban velem szemben biztosan hátrányban vagy. De lehet hogy más területeken meg pont hogy nekem van iszonyatos hátrányom. Tehát mihez viszonyítsam a helyzetedet?

Pl. álláskeresésben. Ha neked is több diplomád lenne, több nyelven beszélnél, mégis csak napi 4 órában dolgoznál, holott más a te végzettségeddel és képzettségeddel jól kereső állása van, persze ők épek. Vagy ugyanígy párkeresésben: az emberekben van egyfajta viszolygás a fogyatékkal élőkkel szemben, ugyanígy a párkapcsolatnál. ha nem úgy nézel,nem úgy mozogsz, ahogy egy ép nő, akkor inkább nem kezdek veled.

Attól függetlenül hogy te fogyatékkal élsz miért van még is az az érzésem ennek ellenére kevés fogalmad van arról hogy mit is jelent becsmérelni valamit vagy valakit!

Pedig személyes tapasztalataim is vannak ebben a tekintetben.

Megjegyzem becsmérelni valamilyen tárgyat szoktak.

Mifelénk embereket is szoktak, és azok teljesítményét is."Á, ez is valami?" Nem tudom, te hova való vagy, de nálunk bizony van ilyen.

Mondjuk a piacon egy árút hogy jobban le lehessen alkudni az árát vagy egy cselekedetet. S miért lenne becsmérlő az a tény hogy a nő fizikailag gyengébb a férfinál?

Általában igaz, de nem inden esetben. Vannak erős nők és gyenge férfiak is. De a férfiak általában maguknál gyengébb és butább nőt választanak párnak, hogy uralni tudják. A görög mitológiában Pallasz Athéné ezért szingli.

Nem is értem. Belegondoltál már abban hogy amikor ezeket a sorokat leírták akkor bizony nem voltak háztartási gépek amelyek elvégezték a munkát ami a mindennapi élethez volt szükséges? Szinte mindent kézzel csináltak. Akkor nem úgy működött hogy a házi asszony begyújtotta a gázt. Hanem bizony fával tüzeltek de azt a fát előbb össze kellett darabolni. Vajon azt a munkát vajon férfiak vagy nők végezték?

Én ismerek több olyan nőt, akik maguk vágják a fát most is, és teljesen önellátók.

Tudod én inkább azt látom hogy te csak kötözködni akarsz nincs semmi olyan érved ami tényleg elgondolkodtatná az embert. Keserűség, düh és haragot lehet érzékelni a szavaidból. Igazi mondani valód az nincs.

Én kötözködök? Te kezdted azzal, hogy minden szavamba belekötöttél.

2015. okt. 14. 01:08
 43/47 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Jó lenne, ha így lenne. De hány olyan eset van a gyakorlatban, hogy a férfi részegen jön haza, és agyba-főbe veri a feleségét. Mégis az illető mélykereszténynak vallja magát."

Annak vallja magát? Vallani sok mindennek vallhatja magát egy ember. Mondjuk egy ételre azt mondom hogy az a kedvenc ételem, de nem eszek belőle.

Szóval az hogy mi van leírva a Bibliában és hogy ki hogyan viselkedik az két külön dolog.

Ilyen a szabad akarat. Mert ha csak azt tudnád csinálni és semmi mást amit valaki meghatároz neked akkor nincs szabad akaratod. De ettől a Bibliában leírtak még nem lesznek hím soviniszta jellegűek.

Olvasd el ezt s utána mond azt hogy a Biblia hím soviniszta!

[link]

"A táblázat egyik lényege a a kitartás,. Akkor van véged, ha feladod. Nekem többször volt olyan, hogy továbbharcoltam, amikor mások (ép, egészséges fiúk- férfiak is) feladták. Ez egyfajta erő-- legalábbis szerintem."

Igen a kitartás ebben igazad is van. De a kitartás nem függ attól hogy valaki fogyatékkal él vagy nincs neki fogyatéka. Ez teljesen független. Mert fogyatékkal élők is követnek el öngyilkosságot meg olyanok is akik nem nem azok. Írtam a szülőkről is akik elvesztették gyermeküket. Nos azok között nem csak nők vannak hanem férfiak is. Vagy azok a férfiak akik elvesztették feleségüket. Tehát a kitartást nem lehet sem nemhez sem fizikai dolgokhoz kötni.

"Azt nem mondtam, hogy másnak nem lehet baja, de egy ép egészséges férfi sokkal hamarabb kapja meg ugyanazt az állást pl alacsonyabb végzettséggel és értelmi képességgel, mint egy fogyatékkal élő nő.Lehet az illetőnek akárhány diplomája, legyen akármilyen érelmes.

Ezen gondolkodj el!"

Meglehet ez ügyben nincs tapasztalatom. De igen esélyesebb. Viszont abban azért nem lennék annyira biztos hogy alacsonyabb értelmi képességgel is megkapná az állást. Persze ha van protekciója akkor igen. De más esetben ez azért annyira nem egyértelmű.

"Ha neked is több diplomád lenne, több nyelven beszélnél, mégis csak napi 4 órában dolgoznál, holott más a te végzettségeddel és képzettségeddel jól kereső állása van, persze ők épek. Vagy ugyanígy párkeresésben: az emberekben van egyfajta viszolygás a fogyatékkal élőkkel szemben, ugyanígy a párkapcsolatnál. ha nem úgy nézel,nem úgy mozogsz, ahogy egy ép nő, akkor inkább nem kezdek veled."

Bár nem a munkahely okán de azt nagyon is tudom tapasztalatból hogy milyen az amikor az ember olyasmi miatt kerül hátrányba vagy különböztetik amiről nem tehet.

Párkeresés. Azt elhiszem hogy te helyzetedből adódóan erősen korlátozva vagy. De ez még egy "ép" embernek se olyan egyszerű. Tudom mi a magány.

"Pedig személyes tapasztalataim is vannak ebben a tekintetben.

Megjegyzem becsmérelni valamilyen tárgyat szoktak.

Mifelénk embereket is szoktak, és azok teljesítményét is."Á, ez is valami?" Nem tudom, te hova való vagy, de nálunk bizony van ilyen."

Oké ez végül is csak a szavakon való lovaglás. Már megbántam hogy ezt írtam.

Egyébként nekem is van személyes tapasztalatom ami a sértegetést piszkálódást illeti. Olyan ami több éven keresztül zajlott szóval nem pusztán néha-néha futottam bele egy ilyen dologba. A teljesítményét az embernek mindig is bírálják. Én egyszer pl. szabin voltam s akkor becsmérelte a munkámat egy kollégám. Természetesen a főnök előtt. (megjegyzem ugyan ez a kollégám később meg már mellém is állt) Szóval az úgynevezett "épek" között is ez egy állandó jellegű dolog. De gondolom arra akarsz utalni hogy egy fogyatékkal élő személynél már eleve ott az előítélet hogy úgy sem képes megcsinálni vagy ha még is akkor tuti hogy nem jól csinálja. Hát én dolgoztam együtt romákkal. Volt amelyik jobban dolgozott mint egy nem roma. Részemről ennyit az előítéletről. Hogy mások milyenek az egy dolog. Ilyen a világ s nehéz változtatni az emberek gondolkozásán hozzá állásán. De én igyekszem megérteni mások helyzetét.

"Vannak erős nők és gyenge férfiak is. De a férfiak általában maguknál gyengébb és butább nőt választanak párnak, hogy uralni tudják. A görög mitológiában Pallasz Athéné ezért szingli."

Hát már ne is haragudj de gondolj már bele hogy mit írsz!!!

A nők gyengébbek a férfiaknál ez egy fizikai és GENETIKAI különbség szóval na ná hogy gyengébb a legtöbb nő akit a férfiak maguknak választanak. Már hogy fizikailag gyengébb.

A férfiak butább nőt választanak maguknak hogy uralni tudják. Ez egy mekkora baromság.

Attól hogy egy nő esetleg hangsúlyozom esetleg butább (a plázacicákat most húzzuk ki a listáról) attól még még a szája az ugyanúgy lehet nagy és elküldhet mindenkit a fenébe.

Elárulom neked hogy én főleg nőkkel dolgozom együtt. S lehet hogy egyetemi végzettségük de némelyik rendkívül rafinált módon képes irányítani élete párját. Szóval nem féltem én az általad butábbnak nevezett nőket sem egy párkapcsolatban. Természetesen tényleg vannak buta nők de hidd el nekem hogy nem kell a legtöbb nőt félteni.

De had említsem meg hogy milyen nők vannak még. Van pl. az a nő aki csak azért marad a pasival mert annak van pénze. Amúgy meg állandóan panaszkodik rá hogy épp milyen szemétséget csinált vele vagy már megint megcsalta. De csak nem lép az drága nőcike. Hát ilyen ez a pénz. De én azt mondom hogyha neki ez így jó akkor fogja be a száját és nyeljél babám.

Aztán ott van a másik példa is. Akinél nem a pénz számított. A férje megcsalta. A Nő fogta magát a két gyerekkel és elhagyta elment albérletbe. S még is felnevelte mind két gyerekét a férj nélkül. Sokat beszélgettek ezzel a hölggyel. De persze van az a verzió is amikor a nő lép félre. Na ilyen eset is volt nem is egy. Aztán ott van az is amikor megbocsájtják a félrelépést. S igen az is amikor a férfi veri a nőt olyan eset is előfordult. S tudnék még írni. De ez egy olyan dolog hogy mindkét nemnél vannak visszásságok. Aki szingli akar maradni az maradjon az. Aztán vannak még a szeretők is. Illetve azok a nők akik teljesen a gyereküknek élnek vagy a teljesen szingli nők akik egyedül élnek és nem is akarnak maguknak társat. De vannak a leszbikusok is. Többet is ismerek. Szóval széles és színes a repertoár. A nők gyengébbek fizikailag ez tény. De hogy butábbak lennének az azért már erősen vitatható. De igen azt tudom hogy vannak nagyon nagyon buta nők. De férfiak is vannak ilyenek.

Viszont az ismét egy nagy baromság hogy a férfi azért választ magának egy nőt hogy uralni tudja. Egyébként is uralni csak azt lehet aki hagyja magát. Hidd el ezt tapasztalatból tudom. Viszont nagyon leegyszerűsíted. Hol maradnak az érzelmek a szerelem és a szeretet?

Ezek már nem is lényegesek egy párkapcsolatban csak a hatalom meg az uralás? Ez napjaink trendje? A hideg is kiráz tőle! Ha egy nő elvan nyomva akkor hogy fog az melegséget vinni a kapcsolatba hogy fog őszintén szeretetből megölelni vagy kedveskedni?

"Én ismerek több olyan nőt, akik maguk vágják a fát most is, és teljesen önellátók."

Igen én is ismerek ilyeneket. De ugye a téma az volt hogy állítólag a Biblia hím soviniszta és hogy a szerint a nőket el kell nyomni. Ami természetesen nem igaz. Az hogy "gyengébb edény" az egy megállapítás a nőkről fizikai értelemben semmi becsmérlő és lealacsonyító nincs benne. Tudod fura ez. Mert nem egyszer hívott már engem segíteni cipekedni egyedül álló nő. Pl. vett egy mosógépet és fel kellett neki vinni aszem a 4.-re! Tehát ez egy fizikai dolog ami a genetikával magyarázható. Viszont a női szervezet pl. képes gyermeket szülni a férfi szervezet nem. Most akkor becsmérelem a férfiakat vagy megállapítottam egy tényt?

"Én kötözködök? Te kezdted azzal, hogy minden szavamba belekötöttél."

Igen elismerem hogy így volt. Sőt azt is elismerem hogy provokáltalak egy kicsit. Hogy ne sztereotípiákat hozz fel hanem valódi érveket. Arra voltam kíváncsi hogy te mit gondolsz.

Ha jól gondolom ez sikerült is. Ennyi!

2015. okt. 14. 15:51
 44/47 anonim ***** válasza:
Szerelem? Szeretet? Azok szép érzések, nagyon ritkán találkozom vele. Ha te megtaláltad, akkor kívánom, hogy légy boldog vele.
2015. okt. 14. 22:13
 45/47 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Szerelem? Szeretet? Azok szép érzések, nagyon ritkán találkozom vele."

Én is!

2015. okt. 15. 14:19
 46/47 anonim ***** válasza:
Máté 24:12 Mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül,
2015. okt. 16. 06:47
 47/47 anonim ***** válasza:
Ez így van.. Ha az embert sokszor becsapják és kihasználják (és erre sajnos nagyon gyakran van példa), akkor semki se csodálkozzon azon, hogy mindenki bizalmatlanná válik a másikkal szemben. A szeretet és a szerelem egyik alapja pedig a bizalom.
2015. okt. 16. 10:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!