Szerintetek miért hivatkoznak sokan "mesekönyv"-ként a Bibliára?
Mivel az ószövetség a zsidó nép az újszövetség pedig a Jézus életéről és csodatételeiről szóló mítoszokat és jelképes történeteket tartalmazza, ezért nyugodt szívvel titulálhatjuk "mesekönyvnek".
"A kutatók véleménye megoszlik, hogy a mítosz a mesétől hol választható el. A különböző vallások is hatással voltak a mese kialakulására, amely gyakran a népi hiedelmekkel is keveredik. Éppen ezért a régi mesék még nem gyermekek számára szóltak, hanem inkább felnőtteknek."
álá Wikipédia
Szerintem azért, mert az is :) már bocsánat senkit se szeretnék megsérteni, de mindenki ismeri azt a játékot, hogy 20 ember körbe ül és az első súg egy mondatot valaki fülébe és aztán súgd tovább...és az utolsó tuti, hogy nem azt fogja hallani amit az első súgott.
Ennek köszönhetően az évezredek alatt és a jóindulatú fordítások miatt szerintem ami eredetileg benne volt írva már csak töredéke annak amit tartalmaz.
Én is hiszek istenben, de semmilyen egyháznak nem vagyok a tagja illetve nem pártolom.
Hogyha nem tudod, hogy mi a kettő közt a különbség, akkor még nem vagy megtért keresztény. Ezt nem bántásból mondom.
Lehet, hogy ez egy külön kérdést is megérdemelne, de őszintén kíváncsi vagyok, hogy számotokra mit jelent a hit, milyen istenben hisztek, illetve honnan tudjátok megismerni, hogy milyen Ő, hogyha nem a Bibliát veszitek alapul.
Nem bántottál meg, mivel kihangsúlyoztam, hogy a vallásokat megvetem, és teljesen feleslegesnek tartom, így semmi esetre sem szeretnék megtért keresztény lenni, de még csak sima keresztény sem.
Miért venném a Bibliát alapul? Miért nem görög mitológiát veszem alapul? Semmi okom egy olyan mesét alapul venni, amit vakon követnek milliók, és hisznek olyan dolgokban, ami a fizikát nem hogy megcáfolja, egyenesen kizárja. Tiszta fejjel gondolkodok, reál beállítottságú vagyok, a tudományban "hiszek", Isten nem 7 nap alatt teremtette a Földet, hanem úgy jött létre, ahogy a Wikipedián is le van írva. Ettől függetlenül van Istenem, és mindenkinek van. Ugyanahhoz imádkozik az is aki Allahozik, meg aki máshogy hívja az is, csak nem tudnak róla. De ő nem szerepel a Bibliában, nem teremtett Ádámot meg oldalbordát, meg kígyó sem volt. De imádkozom, meghallgat, segít, megköszönöm. Nekem ennél nem kell több, hogy tudjam az igazságot. És ezt kérlek fogadd el. Természetesen mindenki azt gondol/abban hisz, amiben szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!