Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek nem szomorú, hogy...

Szerintetek nem szomorú, hogy emberek még mindig komolyan vesznek egy "mesekönyvet"?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, nem a hívőket akarom bántani. Szerintem nincs semmi baj azzal, hogy valaki úgy véli, hogy létezik egy teremtő identitás. De arra, hogy egyik vallás sem mond igazat, már rég rá kellett volna jönnie az emberiségnek. Ha csak egy kicsit is értelmes az adott egyén és egy kicsi kis időt ráfordít arra, hogy végig gondolja, hogy konkrétan a Biblia nem más, mint egy régi vallási könyv, amelyet az akkori emberek írták, és az akkori emberek logikája tükröződik vissza benne, az akkori emberek megfigyeléseit tartalmazza, akkori "meséket" (melyeket sokszor más népektől, kultúráktól vettek át, mit sem törődve azzal, hogy egy teljesen más értékrendet vázol fel), ezenkívül egy csomó idejétmúlt szokást és törvényt és egy pár közhelyszerű igazságot (melyeket persze kizárólag ennek a könyvnek tulajdonítanak), bármely vallás istenében való hit értelmét veszti.

2014. febr. 6. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

"Elveszítettünk valakit, aki valószínűleg soha többé nem látunk viszont.ez egy hatalmas fájdalom."

Igen az!

filoszmen!

2014. febr. 10. 05:21
 62/77 anonim ***** válasza:
75%
Ez már csak a partra vetett hal csapkodása...
2014. febr. 10. 09:43
 63/77 anonim ***** válasza:
100%

Vidripinek válaszolási kényszere van, ritkán ismeri el, hogy téved, inkább mellébeszél, vagy értetlenkedik egy kicsit, valami apróságba belekötve, a lényegről elterel.

A vitakészsége sokat fejlődött, de igazából nem tanult semmit a vitákból.

Úgy áll a kérdéshez, akárcsak egy futtball szurkoló, a Fradi akkor is a legjobb, ha tönkreverik.

Hiába nyomod le, legközelebb is előáll ugyanazokkal a megcáfolt érvekkel.

2014. febr. 10. 12:16
 64/77 anonim ***** válasza:
100%
Igen, érdekes..." utolsó szó " kényszere van...
2014. febr. 10. 17:21
 65/77 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

"Hiába nyomod le, legközelebb is előáll ugyanazokkal a megcáfolt érvekkel."

Ez hatalmas tévedés. Volt egy ateista vitapartnerem. Na ő tényleg a sárga földig döngölt az érveivel és fel is adtam a küzdelmet. Megjegyzem az akkori érveimet azóta nem is igen használom.

74% te nem cáfoltál meg semmit! Filoszmen viszont írt már olyat ami tényleg gondolkodásra késztetett. Ezt el ismerem.

Apropó én legalább elismerem ha tévedek még ha ritkán is. De te nem ismerted el a tévedésedet.

Filoszmen!

Akkor most megint csak azért hogy neked legyen igazad. Nem szeretném hogy úgy érezd tévedtél.

:D :D :D

2014. febr. 10. 17:26
 66/77 anonim ***** válasza:
73%

Kedves Vidripi!

Ha meggyőztek ateista érvekkel, mitől hiszel még? Megmondom, mert hinni akarsz. Ha az evolúció, az emberi faj felemelkedése a szemed előtt zajlana, akkor is kitalálnál valami kifogást, mert a szemléletedet erre rendezted be, nem az objektivitásra.

És ezzel elcsentem tőled az utolsó szót...ikszdé...

2014. febr. 10. 20:36
 67/77 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

filoszmen!

Attól a hittől ami benned van. Mert ha te képes vagy hinni akkor én is.

Nem azt írtam hogy meggyőztél. Hanem azt hogy elgondolkodtatál illetve az amit írtál.

Azért a kettő nem ugyan az. De legyen neked a hited szerint.

"Ha az evolúció, az emberi faj felemelkedése a szemed előtt zajlana, akkor is kitalálnál valami kifogást, mert a szemléletedet erre rendezted be, nem az objektivitásra."

Ha a szemed láttára támadna fel egy halott ember akkor mit kezdenél az objektivitásoddal?

"És ezzel elcsentem tőled az utolsó szót...ikszdé..."

Micsoda naiv gondolat. Attól azért még messze vagy. :))))

2014. febr. 10. 21:51
 68/77 anonim ***** válasza:
45%

„Végül is olyan mint egy kampány.Azt választod, ami nagyobbat ígér, nem azt, ami igazat ígér.Platón filozófiája igaz, még a mai világban is, és mindig az marad, mert az emberről általában írt, nem csak a korabeliekről.

De hát valaki más örök életet ígér, szóval...”

Platón a lélek halhatatlanságát tanította, úgyhogy sikerült komoly ellentmondásba keveredned önmagaddal, cimbora.

2014. febr. 10. 22:33
 69/77 anonim ***** válasza:

Én a túlvilágról beszéltem.Lehet, hogy arról beszélt, hogy a lélek halhatatlan, de arról nem, hogy eljut egy túlvilági helyre, és ez a fontos.

Ráadásul azért, mert nem hal meg valaki lelke, m,ég nem biztos, hogy örökké élni fog.Ez csak akkor igaz, ha a lélek magába foglalja az emberi tudatot, különben lőttek az egésznek.

Ilyen értelemben pedig a túlvilági létezés és a lélek halhatatlansága nem ugyanazt a fogalmat takarja.

2014. febr. 10. 22:43
 70/77 anonim ***** válasza:

De, szomorú.

Addig nem szabad nyugodnunk, amíg egyetlen egy ember is hisz a hókuszpókuszban.

2014. febr. 10. 23:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!