Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek nem szomorú, hogy...

Szerintetek nem szomorú, hogy emberek még mindig komolyan vesznek egy "mesekönyvet"?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, nem a hívőket akarom bántani. Szerintem nincs semmi baj azzal, hogy valaki úgy véli, hogy létezik egy teremtő identitás. De arra, hogy egyik vallás sem mond igazat, már rég rá kellett volna jönnie az emberiségnek. Ha csak egy kicsit is értelmes az adott egyén és egy kicsi kis időt ráfordít arra, hogy végig gondolja, hogy konkrétan a Biblia nem más, mint egy régi vallási könyv, amelyet az akkori emberek írták, és az akkori emberek logikája tükröződik vissza benne, az akkori emberek megfigyeléseit tartalmazza, akkori "meséket" (melyeket sokszor más népektől, kultúráktól vettek át, mit sem törődve azzal, hogy egy teljesen más értékrendet vázol fel), ezenkívül egy csomó idejétmúlt szokást és törvényt és egy pár közhelyszerű igazságot (melyeket persze kizárólag ennek a könyvnek tulajdonítanak), bármely vallás istenében való hit értelmét veszti.

2014. febr. 6. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
58%
A Bibliában semmi érdekes nincs. Középszerű közhelyek, mesék egybegyúrva. Nemhogy svájci bicska nem, meg egy rozsdás bökő sem. Szókratész, Platón, Arisztotelész sokkal többet, jobbat mondott az emberről, miközben mentes a nagyot mondó ostobaságoktól és nem tobzódik az erőszakban. Miattuk senki sem halt meg, a Jézus gyerek meg a hazugságaival megosztotta az embereket. Notórius hazudozó.
2014. febr. 6. 18:32
 12/77 anonim ***** válasza:
66%
De, én pszichiátrián kezelném az ilyeneket.
2014. febr. 7. 01:43
 13/77 anonim ***** válasza:
33%

Ha a Bibliára gondolsz:

"Nem mese az, gyermek ..."

"A Bibliában semmi érdekes nincs"

Aki úgy olvassa, mint egy regényt, annak persze, hogy nincs. Azért azt nem árt meglátni, hogy a Nyugat erkölcse lényegében a Biblián alapul. ( Most nem a középkor fizamára gondolok, hanem arra, ami tényleg a Bibliában van, akár mindjárt az elején, a 2Móz 20 - 24 fejezetben, a Szövetség Könyvében, majd megismételve 5Móz-ban )

2014. febr. 7. 02:28
 14/77 anonim ***** válasza:
0%
Filoszmen, kérlek, le tudnál írni ezektöl a régi filozófusoktól, akiket megemlítettél néhány mondatot, érdekességet, mindegyiktöl elég volna 4-5 gondolat. Köszönöm
2014. febr. 7. 04:54
 15/77 anonim ***** válasza:
25%

Vidiripi

Kérdező!

Nem egyáltalán nem szomorú hogy vannak emberek akik komolyan veszik a Bibliát.

De hogy mit tartok szomorúnak azt is leírnám.

Szomorú az hogy a tv-ben olyan műsorok mennek mint a való világ. S erre van igény ezen nőnek fel generációk és az úgynevezett értelmesebbje meg nem tesz semmit hanem hadja hogy így legyen.

Szomorú az hogy vannak olyan gyerekek akik azt hiszik hogy a tehén lila.

Szomorú az hogy tiniktől kezdve egészen az idősebb korosztály tagjaiig bújják a horoszkópot és ilyenekkel van tele az újság. Hát nem szomorú hogy ilyesmiben hisznek ember tömegek?

Szomorú az is hogy a nagyon okos emberek akik nem hisznek egy mesekönyvben nem képesek megoldani hogy a fejlett országokban ne legyen probléma a környezet szennyezés. Mert ha túl szigorúak a szabályok és az sok pénzbe kerül akkor a cég elmegy egy másik országban ahol folyathatja azt a gyártási technológiát ami környezet szennyező és minden marad a régiben az összképet nézve.

Az is szomorú hogy ami eddig Amerikában volt divat az már világ jelenséggé vált. Iskolai lövöldözés! Az hogy általános iskolások fegyvert visznek az iskolába hogy megvédjék magukat a szekálástól és a bántalmazástól és ez középiskolában meg fokozódik. Vagy itt kis hazánkban is addig szekáltak egy csákót amíg az kiugrott az ablakon. De ezzel is bárhol találkozhatsz a világon.

Az is szomorú még hogy torony magasan vezet a családon belüli erőszak és gyermek molesztálások száma. Ahhoz képest amit mondjuk a papok követnek el. Ennek ellenére alig van megoldás a problémára. Az is szomorú még hogy a politikusok nyíltan belehazudhatnak az emberek képébe s nem történik semmi. Max. 2-3 évre pihenő pályára áll nem szerepel a médiában de a háttérből azért irányít.

Te nem érted hogy hogyan lehet hinni egy "mesekönyvben". Én meg azt nem értem hogy miért sírnak az ateisták a temetésen. Hiszen nagyon jól tudják hogy az ember meghall minek kell ezért fájdalmat érezni és sírni hiszen ez a világ legtermészetesebb dolga a halál. Minden pusztul és mindenki meghal. S ami megmarad a pusztulásból és halálból abból jön létre az "új" élet. Ez az anyagi világ rendje s ezen kívül nincs más. Mert ami ezen kívül van az már "mese"?

2014. febr. 7. 11:09
 16/77 anonim ***** válasza:
71%
Előző: ezek szerint az egyházat és a hívőket sem zavarják a fentiek.
2014. febr. 7. 11:18
 17/77 anonim ***** válasza:
84%

Előző vagyok (ateista):

"Szomorú az hogy a tv-ben olyan műsorok mennek mint a való világ."

Mit teszek? Nem nézem, képzeld ez amit lehet tenni ellene,mert akkor csődbe megy.

"Szomorú az hogy vannak olyan gyerekek akik azt hiszik hogy a tehén lila."

Jézus meg aranyból van?

"Szomorú az hogy tiniktől kezdve egészen az idősebb korosztály tagjaiig bújják a horoszkópot és ilyenekkel van tele az újság."

Mindig lesznek hiszékenyek..

"Szomorú az is hogy a nagyon okos emberek akik nem hisznek egy mesekönyvben nem képesek megoldani hogy a fejlett országokban ne legyen probléma a környezet szennyezés."

Azért vannak törekvések,de ha már így kérded:

Nem szomorú,hogy régen a vallás üldözte a mentális problémával küzdőket, megszállta az ördög címmel,akik pedig csak betegek voltak?

Nem szomorú,hogy már rég fejlettebb technológiánk lenne a környezetszennyezés visszaszorítására,ha nem akadályozták volna a technikát fejlődni?? Mert azzal tisztában vagy ,hogy ha még mindig lóval és szekérrel közlekednénk,akkor nyakig kakiban lennénk ...

Szóval ami akkor fejlődni tudott végre a felvilágosodásnak hála, ugyan okozott kárt,de ez az egyetlen,ami ki is húzhat belőle és abból,ami lett volna,ha semmi nem változik???

A lövöldözések. Oké, tudod ez a nagy számok törvénye. Sajnos ez van. Több ember között több a hülye és nagyobb gondot okoz.

Ez kb olyan,mint ha régen leesett volna egy meteor a mai new york területére ,akkor meghalt volna 100 ember,most meg milliók.. errről ki tehetne?

2014. febr. 7. 11:29
 18/77 anonim ***** válasza:
73%

És ha nem tetszik valami,akkor menjél és tegyél ellene. Próbáld meg hogy teszel a környezetedért. Az emberekkel kezdődnek a dolgok..

A szemétnek nem az a sorsa,hogy az út mellé kerüljön,mert az úgy lett teremtve..

2014. febr. 7. 11:31
 19/77 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem nagy előrelépés, hogy már rengetegen nem veszik komolyan.

Ideje volt!

2014. febr. 7. 11:41
 20/77 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

"Mit teszek? Nem nézem, képzeld ez amit lehet tenni ellene,mert akkor csődbe megy."

Te meg én már ketten vagyunk. De ettől még nem megy csődbe. Hát ez nem jött be. Ez van.

"Jézus meg aranyból van?"

Kösz hogy felhívtad rá a figyelmet. Nekem nem is jutott eszembe. Szomorú az hogy Jézus szobrokat készítenek és azt gondolják hogy a szobor fogja őket megmenteni mert előtte imádkoznak vagy arra tekintenek.

2Mózes 20:4 Ne csinálj magadnak faragott képet vagy valami hasonmást arról, ami fenn az égben vagy lenn a földön vagy a vizekben, a föld alatt van! 5 Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az ÚR, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok. Megbüntetem az atyák vétkét a fiakon, harmad- és negyedízig azokon, akik gyűlölnek engem.

"Mindig lesznek hiszékenyek.."

Ezt ne nekem magyarázd hanem a kérdezőnek. Ő az aki nem érti. Én értem és tudom hogy ez van.

"Nem szomorú,hogy régen a vallás üldözte a mentális problémával küzdőket, megszállta az ördög címmel,akik pedig csak betegek voltak?"

De igen az nagyon is szomorú. De had jegyezzem meg hogy ez napjainkban sincs másképp mert most is vannak ilyen esetek. Ami szintén szomorú és még csak nem is kell olyan messzire menni. Románia "eldugottabb" részei.

"Nem szomorú,hogy már rég fejlettebb technológiánk lenne a környezetszennyezés visszaszorítására,ha nem akadályozták volna a technikát fejlődni?? Mert azzal tisztában vagy ,hogy ha még mindig lóval és szekérrel közlekednénk,akkor nyakig kakiban lennénk ..."

Az szomorú inkább hogy nem veszed figyelembe hogy amíg nem volt autó addig állatokat használtak és mégsem gázoltak nyakik a trágyában. Meg hadd jegyezzem meg hogy a trágyát kihordták!kihordják a földekre. Javítja a termőképességét a talajnak. Humusz!

Afrikában ,Dél és Észak-Amerikában és Ázsiában vagy Ausztráliában mi akadályozta a fejlődést?

Vagy azokon a területeken ahol csak a 20. században jelent meg a Biblia?

Megjegyzem érdekes hogy az ipari forradalom is Európában történt és nem a Föld egy másik szegletében. Hogyan lehetséges ez amikor Európa elvileg már akkor is keresztény volt és akadályozták a technikát. Kínában már rég működött az első fém kohó amikor Európában még nem is használtak ilyesmit. Még sem lett fejlettebb Kína. Persze most már kezdi behozni a lemaradást de ez az utóbbi 100 évben ment végbe.

Ha kapásból kellene felsorolnod tudósokat 1000-1800 közötti időszakból tudnál olyat mondani akik ázsiaiak vagy afrikaiak tehát Nem Európából valók.

Még a női egyenjogúság eszméje is a "keresztény" Európából indult. S lehetne sorolni még a dolgokat. A világ legmeghatározóbb tudósai és felfedezőinek többsége Európához kapcsolható.

"Szóval ami akkor fejlődni tudott végre a felvilágosodásnak hála, ugyan okozott kárt,de ez az egyetlen,ami ki is húzhat belőle és abból,ami lett volna,ha semmi nem változik???"

Nem egészen értem hogy mit is akarsz ezzel közölni. De ami tény hogy az első században Görögország és a mai Olaszország volt a legfejlettebb. Ennek ellenére még is ott kezdett terjedni a kereszténység. A legfejlettebb területeken. Ez csak is véletlen lehet.

"A lövöldözések. Oké, tudod ez a nagy számok törvénye. Sajnos ez van. Több ember között több a hülye és nagyobb gondot okoz."

Aha! Vagy mondjuk azokat az anyagokat amiből fegyver készítenek másra is fel lehetne használni. De ehhez kellene egy alapvető gondolkozás beli változást eszközölni.

Pl. Tiltsák meg egy amerikainak hogy fegyvert viselhessen. (bár ez egyáltalán nem életszerű)

"Ez kb olyan,mint ha régen leesett volna egy meteor a mai new york területére ,akkor meghalt volna 100 ember,most meg milliók.. errről ki tehetne?"

Erre visszatérünk ha bekövetkezik. Vagy akkor már lehet hogy nem lesz miről beszélni. Megjegyzem van szó bizonyos csillagászati eseményekről szó a Jelenések könyvében.

"És ha nem tetszik valami,akkor menjél és tegyél ellene. Próbáld meg hogy teszel a környezetedért. Az emberekkel kezdődnek a dolgok.."

Szelektíven gyűjtöm a hulladékot. Ecetet használok vegyi anyagok helyett ahol csak tehetem. Inkább biciklivel megyek mint kocsival.

"A szemétnek nem az a sorsa,hogy az út mellé kerüljön,mert az úgy lett teremtve.."

Ezt most kérdezni akarod vagy kijelenteni?

2014. febr. 7. 12:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!