Tudtok ellentmondásokat a bibliából? Én egy német netesoldalon kb 30-t találtam, ami teljesen nevetségessé teszi az egész mesekönyvet.
"isten teremtette" hahaha
megpróbáltál már gondolkozni is a világon?
tele ellentmondással és hazugsággal a keresztény "szent" írás
Első vagyok. Nem vallásos szempontból írtam le a véleményem. Egyébként több Istenben hívő embert ismerek, akik nem teljes egészében hisznek mindenben feltétel nélkül. Pl. a világegyetem keletkezés, evolúció szempontjából. De hisznek valamiben, hogy isten bennük van mégis, segít stb. Nem értem ezt a felfogást sem, ahogy a teljes "történettel" való azonosulást sem. De nekem nem is kell :)
A másik, hogy soha nem szóltam le a hívő embereket, felfogásokat, egyszerűen csak azonosulni nem tudok vele. De nem nevezném hülyeségnek! Mindenki abban hisz, amiben akar. Én pl. magamban :)
Én egyszer azt vettem észre hogy a teremtés könyvében van az a rész ahol isten megteremti az embert:
Elsőnek úgy írták hogy isten megteremtette a férfit és a nőt tehát ez 2db ember utána azt írja hogy isten megteremti Ádám oldalbordájából Évát! És a biblia szerint ők voltak az első emberek csakhogy a biblia azt pontosabban leírja hogy elsőnek 2 embert teremtett az isten egy férfit és egy nőt és csak utána teremtette meg Évát!
Már csak az a kérdés akkor ki volt az első nő és vajon mi lett vele?
A verseket pontosan nem tudom megmondani hogy hol szerepel a bibliában de az ószövetség teremtés könyvében van!
6-os!
Az első rész az IMóz 2.fejezet 4.versében ér véget.
" 4. Ez az égnek és a földnek eredete, a mikor teremtettek."
Majd a következő fejezet itt folytatódik: "...Mikor az Úr Isten a földet és az eget teremté,
5. Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten még nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje;"
Innen a hatodik nap leírása, pontosabban az éden kertjében történt események leírása következik. Effektíve semmilyen összefüggés nincs az első fejezetben leírtakkal abban az értelemben, hogy átfedést próbálnánk keresni. Az első rész a hat napot írja le, a második a hatodik naptól kezdődően, kezdve az éden kertjének ültetéséről, illetve az Ádám által megnevezett állatok előtte való teremtésétől Éva teremtéséig.
Szerintem érdemes lenne az első két fejezet 2-3-szori elolvasása, nem igényel több időt, mint 10-15 perc, és akkor nem állítanál talán ilyen butaságot.
"Én is tudok Darwin elméletére ellentmondást;) basszus"
Miért nem osztasz meg velünk néhányat?
A 6-os vagyok!
Móz:1.könyv 1.rész 27.versszak:
"Teremté tehát Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonnyá teremté őket"
Móz:1.könyv 2.rész 21-22.versszak:
"Bocsáta tehát az Úr Isten mély álmot az emberre,és ez elaluvék. Akkor kivőn egyet annak oldalbordái közül, és hússal tölté be annak helyét."
"És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberből asszonnyá,és vivé az emberhez."
Ez így áll a bibliában ennek bárki utána nézhet és nem butaságot mondtam hanem azt amit a biblia ír! Vagy butának akarod nevezni a szentírást? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!