Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tudtok ellentmondásokat a...

Gelazso kérdése:

Tudtok ellentmondásokat a bibliából? Én egy német netesoldalon kb 30-t találtam, ami teljesen nevetségessé teszi az egész mesekönyvet.

Figyelt kérdés
2012. okt. 8. 12:06
1 2 3 4
 11/37 anonim válasza:
58%
2012. okt. 8. 16:28
 12/37 anonim ***** válasza:
26%

Jujjj...30 ellentmondás:DDD

Én meg azt olvastam az evolúcióról, hogy nektek majom volt a nagyanyátok. Most akkor igaz??

Tényleg ezt valljátok?

Olvasd el azt a könyvet és másold ki az ellentmondásaid és utána beszélhetünk.

2012. okt. 8. 16:34
 13/37 anonim ***** válasza:
44%

ölés

•2 Móz. 20,13 "Ne ölj."

•3 Móz. 24,17 "Ha valaki agyon üt valamely embert, halállal lakoljon."

•2 Móz. 32,27 "Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, ... és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát."

•1 Sám. 6,19 "... És a nép szomorkodott, hogy az Úr ily nagy csapással [az eredeti szöveg szerint: mészárlással] sújtotta vala a népet."

•1 Sám. 15,2-3.7-8 "Így szól a Seregek Ura [az Úr]: ... Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat. ... Saul pedig megveré Amáleket ... a népet pedig mind kardélre hányatá."

•4 Móz. 15,36 "Kivivé azért őt az egész gyülekezet a táboron kívül, és agyon kövezék őt, és meghala, a miképen parancsolta vala az Úr Mózesnek."

•Hós. 14,1 "Meglakol Samaria, mert daczolt az ő Istenével. Fegyver által hullanak el; csecsemőik földhöz veretnek, és terhes asszonyaik ketté vágatnak."

•Zsolt. 137,9 "Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!"

2012. okt. 8. 16:48
 14/37 anonim ***** válasza:
54%

[link]

[link]

És említsük meg az Ószövetségi Istenkép és az Újszövetségi Istenkép ellentmondásosságát is,amely az egész Bibliai Istent határozatlanként,gondolkodásában csapongóként jeleníti meg.

2012. okt. 8. 17:10
 15/37 anonim ***** válasza:
0%

9es,ilyen ellentmondások például a leegyszerűsíthetetlen rendszerek

Ha a rendszer bármelyik tagját kiveszed vagy leegyszerűsíted az működésképtelenné válik tehát kizárt hogy az evolucio során fokozatosan fejlődött ki

Ilyen a coli baktérium csillóját hajtó "motor",vagy a sejtek membránján található leolvasó rendszer

2012. okt. 8. 17:10
 16/37 anonim ***** válasza:
72%

Az ellentmondás az embereknél van akik úgy állítják be a Bibliát (Szentírást)hogy Isten ellen forduljon.

Amikor a bűn elhatalmasodott a földön ,az Úr Isten megbánta hogy embert alkotott .De nem pusztította el őket csak azt aki az Ördögöt szolgálta.Mert a test az csak test a Lélek pedig Lélek.Mit nyer az aki az egész világot megnyeri ,de Lelkében kárt vall.Az Újszövetség amely megköttetett ,Jézus hozta el (a szabadulást).Ebben a hitben kell lennünk amely a szabadulást hozta: JÉZUS-ban.

Nem kell gyalázni mindazt az igazságot(JÉZUST) amely az ÉLET kenyerét hozta el nekünk hogy el ne vesszünk hanem örök életet kapjunk általa...

Eljön az idő amikor megérted mindezt..

(K.GY)

2012. okt. 8. 19:29
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

@ 12:

Jó szöveg, és nagyon igaz, köszi. :)

Csak az a kár, hogy gelazso néhány régebbi kérdésénél már bevallotta, hogy csak provokál meg szórakozik; úgyhogy nem hinném, hogy akár egyszer is szándékában állna végigolvasni a Bibliát, így esélytelen, hogy bármi konkrétumot is produkál majd. :D

2012. okt. 8. 20:01
 18/37 anonim ***** válasza:
0%
Berta Wooster te meg nyíltan fundamentalista vagy.
2012. okt. 8. 20:18
 19/37 anonim ***** válasza:
63%

És azt meg honnan szedted? :O

Mutass már egyetlen egy olyan válaszomat is, amiben lebarmoltam bárkit is csak azért, mert ateista; vagy pokollal és örök kárhozattal fenyegettem volna a nem keresztényeket stb.

Segítek: nem fogsz ilyet találni. :D

2012. okt. 8. 20:24
 20/37 anonim ***** válasza:
3%
Berta Wooster egy birka, Isten báránykája. :)
2012. okt. 8. 20:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!