Tudtok ellentmondásokat a bibliából? Én egy német netesoldalon kb 30-t találtam, ami teljesen nevetségessé teszi az egész mesekönyvet.
@ 20:
Maradjunk a báránykánál; mivel azt szoktam mondani, hogy bárány vagyok, nem birka; meg azt is, hogy keresztény vagyok, nem h.lye. :)
De szerintem most már nyugodtan leállhattok, ez a kérdés tudomásom szerint nem rólam szól. :D
Berta Wooster bár sokszor ellened szóltam(emlékszem pár dologra is) azért innen küldeném, hogy egyre jobban tetszik a munkálkodásod. Értelmes hozzászólásaid vannak és kiállsz magadért és ezt becsülöm :) Külön plusz, hogy ilyen környezetben is felvállalod a nézeteidet holott elég sok itt az ateista. Mindegy csak így mellesleg írtam. Egyébként az ó szövetségi és Új szövetségi részben lévő Isten ellentmondásairól: az a baj, hogy ez egy olyan téma amiről a hozzáértők órákat is tudnának beszélni és nekem meg most a saját satnya kis tudásom kéne ide leírni?(plusz ateistáknak akik elég jó kritikus hallgatóság) Röviden én úgy gondolom, hogy az Ó ill. Új szövetségi Isten bár egy és ugyanaz de mégis különbözőek. Ennek oka a Szentháromság tan. Az Ó szövetségi Isten maga az Atya aki féltőn szerető Isten és mint minden szülő, néha büntet de sosem önző módon hanem mindig a mi javunkra. Gondoljunk itt akár a zsidókat ért csapásokra amik mindig a hozzá visszatérésre sarkalta őket.
Az Újszövetségben meg persze a Fiú van a ,,célkeresztben,,. Az Atya gyakorlatilag csak Jézus beszédeiben jelenik meg. Jézus az Isten fia (aki bár maga is Isten) azért emberi érzelmekkel is bír. Hiszen még sír is benne mikor letekint Jeruzsálemre. Vagy az elfogatásának estéjén amikor imádkozik, azt mondja az Atyának, hogy ha lehet vegye el tőle ezt a méreggel teli kupát de ha mégsem, úgy egyen meg az Atya akarata.(Aki jobban ismeri a Bibliát annak mondom: elnézést de nem tudtam szó szerint idézni így hirtelen) Ezután meg mondanom sem kell, hogy mi történt! Pedig feltámadt, és utána felment a mennybe!(Vagy ha az ateistáknak így jobb akkor ezt írja a biblia) Talán azért ,,szimpatikusabb,, Jézus az embereknek mert tényleg kissé emberibb dolgokat tanított. De ez már saját vélemény.
A Szentlélek meg jelen van mindkét könyvben, arról meg végképp nem tudok sokat talán Berta majd kisegít :)
Az Ószövetség Istenére sokan mondják, hogy a bosszúálló Isten, pedig ő igazságos. Előre megmondta a szabályokat, rengeteg figyelmeztetést adott.
Ezt csak ezek a beteges humanista emberek nem bírják megérteni, akik abszolút rettegnek a haláltól.
Isten azt mondta az embernek, hogy ne öljék meg egymást, ne bántsák meg egymást. Viszont amikor a nép elkorcsosult (akiknek élő kapcsolata volt a teremtővel), akkor igazságot szolgáltatott. Ennyi. Ő teremtett bennünket.
Ádám és Éva a közös ősünk. Tehát mindenkinek tudni kellett volna Istenről. Ártatlanokat soha nem ölt meg az Úr. De ha magához is vette, amit teremtett, az úgy van jól.
Nem az történt, ahogy néhány ember beállítja, hogy milyen brutális, aljas szemét módon hátba szúrta a népeket.
Megtisztította a földet a mocsoktól. Ennyi. Bár Noé idején megígérte, hogy többé nem teszi. Elküldte hozzánk Jézust, aki tanított bennünket. Aki hisz ő benne és az atyában, tehát cselekszi az atya akaratát, az élni fog. Isten az Ige, az élet. Aki befogadja, ő maga az élet és ő maga az Ige.
Engem vegyetek a fundi listára:D
Annyira bírom,amikor emberek tudálékoskodnak olyan témában, amihez hozzá se tudnak szagolni...
A Bibliában ellentmondásokat keresni és azokat,mint Isten létének cáfolatát,vagy a keresztyén hittartalmak cáfolatát felhozni kb. 6. osztályos szint.
A Biblia nem tudományos munka, és nem történelemkönyv, hanem évezredeken át százak által íródott bizonyságtétel, amely az adott kor emberének színvonalán, az adott kor elképzeléseihez igazodva mutatja be Isten működését.
Természetes,hogy 3 ezer évvel ezelőtt egy koszvadt sivatagban élő emberek nem tudományos igénnyel írtak,nem törekedtek pontos adatokra, datálásra,stb. A lényeg nem ez.
Amúgy,ha mesekönyvnek látod: a mesék lényege,hogy megtanítsanak valamire, példázatokkal, szimbólumokkal átadjanak egy bizonyos magasabb erkölcsi tartalmat.Biztos,hogy kritika a Bibliának,hogy mesekönyvnek nevezed?
"A Biblia nem tudományos munka."
Ennek ellenére sokszor a Biblia alapján tagadják az evolúciót.
ma 16:16
A Biblia egy könyv, amit a zsidók és keresztyének hite tesz szentté, az evolúció meg egy tudományos elmélet. A tudományos elméleteket pedig tudtommal tudományos szempontok alapján lehet igazolni vagy cáfolni. Mivel pedig a Biblia egy nem hívőnek csupán egy könyv a sok közül, nem használható fel mint tudományos bizonyíték.
Második vagyok
Nem tudom megérteni azt az álláspontot hogy a világ véletlenszerűen, csak úgy létrejött a semmiből és pont ilyen lett. Istennek kellett teremtenie, ősrobbanással (melynek elméletét pont egy katolikus pap találta ki) vagy anélkül. Ha pedig ő teremtette akkor ő írta a szabályokat (a fizika törvényeit is) és felül is írhatja őket.
Azt pedig amit egy netes oldalon mit találsz nem biztos hogy igaz, utána kell olvasni a Bibliában és ismerni kell a hozzá tartozó történelmi és teológiai hátteret.
@ Bandiahegyről:
"Berta Wooster bár sokszor ellened szóltam(emlékszem pár dologra is)"
Ezer szerencséd, hogy én egyáltalán nem emlékszem köztünk vitára, sem olyan esetre, hogy belém kötöttél volna. :D
"azért innen küldeném, hogy egyre jobban tetszik a munkálkodásod."
Mármint az, hogy mostanában sokkal kevesebbet írok, mint régen? :D
Csak poén vóóót. :P
"Értelmes hozzászólásaid vannak és kiállsz magadért és ezt becsülöm :)"
Köszi, igyekszem. :)
"Külön plusz, hogy ilyen környezetben is felvállalod a nézeteidet holott elég sok itt az ateista."
Viccelsz? A neten, egy anonim oldalon, arctalanul szerintem mindenki sokkal "bátrabb", mint a valóságban; bár én általában élőben is felvállalom a nézeteimet, csak talán egy kissé kevésbé szemtelenül, mint itt. :P
Egy kis segítség neked, arra az esetre, amikor nem tudsz szó szerint valamit:
Az első a legjobb, rengeteg fordítás van. :)
A Szentlélek valóban jelen van mindkét könyvben; szerintem te is tudod, csak nem ugrott be hirtelen. Két evidencia: Kezdetben ... Isten Lelke (Szelleme) lebegett a vizek felett, ill. a Szentlélek kiáradása Pünkösdkor. :)
És most már tényleg hagyjatok békén. :D
Amúgy tök vicces, hogy pont tegnap írtak ki rólam (is) egy kérdést (ismét). A kémeim jelentették a dolgot :D , én sajnos már megint lemaradtam róla... :(
Jó éjt mindenkinek. :)
#13-nak:
Az tehát a kérdés, hogy most akkor lehet ölni, vagy nem lehet ölni? Az egyik ige tiltja, a másik meg felszólít rá. Melyikre hallgassunk?
Mind a kettőre! A "Ne ölj!" parancsolat egy általános érvényű, minden idő minden emberének szóló parancsolat. A mások lemészárlása pedig isteni felhívás eredménye, amit Isten intézett a hűségesekhez. Isten bűngyűlölő. Isten szereti a bűnöst, de gyűlöli a bűnt. Azonban ha valaki visszautasítja Isten közeledését, megkeményedik a szíve, és eggyé válik a bűnnel. Isten ítélete ekkor léphet életbe.
Én nem látok ellentmondást az általad idézett igékben. A bűn kiirtása szükséges, mert elfertőzi az egészségest is! Ha nem történt volna meg ezek kiirtása, ők darálták volna le a hűségeseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!