Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezt megmagyarázná nekem valaki?!

Ezt megmagyarázná nekem valaki?!

Figyelt kérdés
Nem értem ezt a világszületős dolgot, van ugye az istenes dolog meg az ősrobbanásos, nem értem h akkor a bibliában hol vannak a dinoszauruszok, erre adjon nekem vki értelmes választ, köszi:D
2009. dec. 7. 12:20
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
100%

Én abszolút vallásellenesként mondom azt, hogy nem igazán definiálja a Biblia a papucsállatkát sem, pedig tudjuk, hogy van olyan, hiszen itt él velünk.

A "mindenben" a dínók is benne lehetnek.

Amúgy ahogy fejlődik a tudomány úgy válik "egyre szimbolikusabbá" a Biblia tanítása. Ugyanis egy évezrede még szó szerint vették, amit leír, ma már "csak tanítás".

2009. dec. 7. 16:28
 12/54 anonim ***** válasza:

A Biblia nem tudományos disszertáció, nem a világ keletkezésének megismerését szolgálja, hanem az Isten lényegéne a megismerését, ami persze lehetetlen, csak fel-felvillant valamit, no és az ember megismerését is szolgálja, azonkívül útmutatás, kalandregény, szépirodalom, krimi és bármi, amit szeretnél. Nagyon sokszínű, mint mi magunk.

A világszületésről meg csak annyi: semmiből semmi sem lesz...

2009. dec. 7. 16:33
 13/54 anonim ***** válasza:
54%
És mi robbant a nagy Bummkor?(na jó tudjuk a gázok,de honnan voltak?Mitől robbant,ha nem volt semmi?)Ez hihető???Ennél még a Pinnokió is életszerűbb mondhatnám.
2009. dec. 7. 20:41
 14/54 anonim ***** válasza:
77%

Hehe, szerintem még akkor is hitetőbb mint Isten.

Tényleg, én is betársulok kérdezni a kérdező mellé.

Isten honnan jött?

A Biblia elején Isten tetteit úgy meséli el a könyv mint egy narrátor egy film szereplőjét. Ha Isten egy " szereplő" az Univerzumban, akkor ki a rendező?

Netalántán az Ember????

2009. dec. 7. 23:49
 15/54 ceri ***** válasza:
57%

Visszakérdezek- a világ honnan jött?

Valójában a kérdés az, hogy az első honnan jött?

A vallás azt mondja, hogy isten mindig volt.

A tudomány pedig semmit nem tud arra mondani, hogy a világ miből lett. Sőt, ha elfogadjuk az anyagmegmaradás törvényét, akkor a világra is csak azt mondhatjuk, hogy mindig volt, mert semmiből nem keletkezhetett.

Innentől kezdve kacagságosak az ezen oldalon megnyilvánuló ateisták, áltudományos fölényeskedései. Sőt, aki tudományra hivatkozik ebben a kérdésben az nem csak a tudatlanságát bizonyítja, hanem azt is, hogy képtelen nyitottan, tárgyilagosan gondolkodni. Legalább elvi szinten el kellene ismerniük, hogy Istenben hinni legalább annyira okos dolog mint ateistának lenni. Mert mindkét irányzatnak hit az alapja. Innentől kezdve meg mindenki eldöntheti kénye-kedve szerint, hogy miben hisz. Az persze lehet kérdés, hogy mindenki aki azt állítja, hogy valamilyen módon megtapasztalta istent, az kivétel nélkül mind hazug, vagy tévedésben lévő ember e?

2009. dec. 8. 10:53
 16/54 anonim ***** válasza:
31%
Igaza van az előzőnek. Mondtam egy krédésben, merő dolog isten nemlétét elhinni, és azt nyilvánítini, hogy bing-bang-bung, s létrejött egy világ...
2009. dec. 8. 16:02
 17/54 anonim ***** válasza:
0%

Szia! Jó a kérdés!!!!! Sajnos kicsit hosszabb a magyarázat!

Lelki evolúció van. Van egy rész bennünk ami örök. Egyfajta isteni szikra keleten önvalónak átmá-nak nevezik, nyugaton lélek(soul)nek, (keresztény körökben talán szellemnek)mind1 is ez az a részünk ami halhatatlan. Ehhez az önvalóhoz társul egy anyagi tudat egyfajta szennyeződés, ami azért kell az önvalónak, hogy otthonosan tudja magát érezni ebben a világban. Ez az önvaló úgy tud létezni ebben a itt, hogy különböző testeket vesz magára. Van neki egy finomabb "ruhája" ami nem is annyira anyagi úgy néz ki, egy hamis énképből a hozzávaló intelligenciából és egy elméből tevődik össze. Ez a test önmagában nem túl aktív amolyan szellem(ghost) szerűség. Na és erre épül fel a test. Attól függően épül rá a test, hogy milyen az élőlény tudatállapota. Egy zabállós, dagonyát és mocskot kedvelő tudattal valószínű a disznótest. Ezt minden esetben előző létünkben alakítjuk. Hasonlóan ahhoz, hogy amiért dolgozom most pénzt, a jövő honapban fogom költeni.

Namost ez tehát az evolúció. Darwin majdnem nagyon ügyesen kidolgozta, hogy hogyan tud a lélek fejlődni egészen az emberi testig. Az emberi test mérföldkő mert itt rendelkezünk szabad akarattal .....

Namost 8.400.000 létforma van szerte az univerzumban ebből 400.000 féle embertipus. Földünkön van ebből 5. Aztán lehet, hogy innen épp kihaltak a dinók, de köszönik szépen nagyon jól érzik magukat máshol. Mindez benne van a védákban aminek ugyan része a Biblia, a Korán és mind a többi szentírás is. Persze csak a hiteles verziók. Mégis lévén, hogy értelmes kérdésed van inkább ajánlanám neked a Bhagavad-gítát vagy a Bhágavata-puránát. Einstein-t is kielégítette. Az ő szavai: "Amikor a Bhagavad-Gitát olvasom, azt kérdezem magamtól, hogyan teremtette Isten az Univerzumot. Minden más feleslegesnek tűnik."

Sok sikert Neked!!

2009. dec. 8. 18:00
 18/54 anonim ***** válasza:
44%

Értelmes tervezettség mozgalom

[link]

2009. dec. 8. 18:04
 19/54 aulac ***** válasza:

"Namost 8.400.000 létforma van szerte az univerzumban ebből 400.000 féle embertipus. Földünkön van ebből 5. Aztán lehet, hogy innen épp kihaltak a dinók, de köszönik szépen nagyon jól érzik magukat máshol. Mindez benne van a védákban."

Forrást kérek. Én ezt nem olvastam benne.

2009. dec. 9. 11:49
 20/54 anonim ***** válasza:

Az élõlényekrõl az írások kijelentik, hogy számuk ananta, azaz végtelenül sok, ennek ellenére azt mondják, hogy nyolcmillió-négyszázezer fajhoz tartoznak. A Visnu Purána így ír:

„Kilencszázezer faj él a vízben. Kétmillió olyan mozdulatlan élõlény (sthávara) van, mint a fák és a többi növény. Rajtuk kívül egymillió-egyszázezer fajta rovar és hüllõ, egymillió madárfaj, hárommillió fajta négylábú és négyszázezer emberi faj létezik.”

2009. dec. 9. 19:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!