Kedves ateisták! Miért vagytok az abortusz mellett és a halálbüntetés ellen?
Én is ateista vagyok, ugyanakkor meg sok ateista alapvetéssel nem tudok egyetérteni. Számomra teljes mértékben logikátlan, hogy egy magzatot elvetnének a liberalizmus eszménye miatt, a halálbüntetést meg kritizálják az élet tisztelete miatt. Hogy is van ez? Miért kell legalizálni a magzat megölését, AKI ÁRTATLAN, és elvetni a halálbüntetést afölött, AKI BŰNÖS?
Nem az a fő probléma, ha az állítás egyik fele igaz rád, hanem az, ha mindkét fele. Hogy fér össze ez a két dolog a ti filozófiátokban?
Egyébként két lehetőség van, vagy elmondom pár ember családjának, hogy a rendszer nem tökéletes, vagy meghal többezer ember akit megmenthetett volna ez a rendszer.
Az én véleményem nem az "ateista közzösség" általános álláspontja, ezért kérem ne azt szűrjétek le hogy minden ateista szociopata, hanem csak ez az egy ember az.
Ezért is írtam, hogy megfeleznénk a rabok számát, aki tovább ül mint 5 év(hasráütés szerű szám, nem dolgoztam még ki teljesen), az automatikusan bekerülne ebbe az általad játéknak hívott dologba, illetve a háromcsapást is meghagynám, csak a harmadik csapás a "játék".
Természetesen ez csak egy utópista elképzelés, egyik kormány sem lenne alkalmas, hogy rendesen megcsinálja; biztos, hogy a saját céljaikra is felhasználnák.
És szerinted hány épelméjű túlélő maradna egy ilyen eljárás után? Ráadásul azt sem értem, hogy képzelnéd el: akit öt évnél hosszabb időre ítéltek el. Az emberek általában tudják, hogy hány évre ítélték el őket, akinek húsz évet kell leülnie, mit keresne a halálsoron? Hogy játszhatnád el, hogy kivégzel valakit, akit nem is ítéltek halálra?
Ez pedig egyáltalán nem utópia. Esetleg disztópiának megy el.
Az abortusz nem számít gyilkosságnak, persze ez csak nézőpont kérdése, de akkor miért nem számítanak a magzatok népszámláláskor? Miért nem gyilkosság, ha leütünk egy legyet? A fakivágás miért nem az?
A halálbüntetés pedig azért rossz, mert ugyanúgy bűn, mint amit elkövet az illető, tehát a végrehajtó szerv sem jobb, mint ő, persze ez is csak nézőpont kérdése.
Nézd meg a Batman:Kezdődik! című filmet, vagy ha már láttad, akkor emlékezhetsz arra a részre, amikor Bruce-nak ki kell végeznie egy gyilkost, ő habozik, majd Ducart azt mondja, hogy ők nem lesznek majd ilyen könyörületesek, erre a válasz pedig: Épp ez az ami megkülönböztet tőlük!
Én az abortusz mellett vagyok. Szerintem 100%-ban az anya döntése kell, hogy legyen a magzat sorsa. Továbbá engem személy szerint nem nagyon győztek meg az eddigi, abortuszellenes érvek.
A halálbüntetés már kicsit nehezebb kérdés...
Szimplán racionálisan elítélem, mert az a társadalom, aki a gyilkolást úgy próbálja megakadályozni, hogy gyilkol, elég ingatag lábakon áll. Másrészt meg iszonyatos visszaélésekre adhat okot, pláne, ha a társadalom rossz elemei kapják kezükbe a hatalmat hogy ilyen döntést hozzanak.
Másrészt viszont ha a kérdést érzelmi oldalról közelítem meg, akkor teljes szívből támogatom. Ha valaha a családomon belül történik egy tragédia, amiért valaki más a felelős, valószínűleg én is teljes szenvedéllyel követelném a halálbüntetést.
18#
Növessz agyat (de egy rovar idegdúc is megteszi) és gondold át újra milyen kolosszális hülyeséget írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!