A katolikus egyház szerint az abortusz bűn. Abigail és Brittany Hensel esetében is az lett volna?
Ja, egy vid, h tudja mindenki, miről kérdeztem.
Tévedtem. Elvileg nem olyan rég nőül vették őket. Bár furcsa lehet a vonzalom, ellent mondva az ösztönöknek. Tehát, ha nem szanalombol vették el, hanem őszinte vonzalombol, akkor még élhetnek is teljes életet. Két fejjel.
De a fenti kérdés még él.
De lehet, h nem is lehet istent hibáztatni, mivel ha negatív dolog történik, rá nem lehet mutogatni. Csak pozitív esetekben. Vagy tervei vannak...
Detto, mint a politikusoknal. Ha sáros, akkor mentességet élvez. Vallási mentességet...
És mit szeretne mindenki csinálni egy balesetet okozó politikussal, amikor mentesül a törvény markanak szorítása alól...
"Kar a politikát meg a vallást keverni, mert semmi közük egymáshoz, kezdjük ott."
Inkább ott kezdjük, h akadálymentesítest adok neked szovegertelmezesbol. Nem keverem a kettőt. Csak a kedvedért:
Ez számomra olyan, mint a politikusok mentessegi benyogese, csak ez esetben vallási mentessegnek kellene nevezni. Egyértelmű, h ez egy isten@#£@ hasonlat.
"Aztán aki abortusz ellenes, annak mindegy, hogy a születendő gyermek esetleg beteg vagy fogyatékos lesz e."
Mert az ilyen szülő csak az abortuszellenzes gondolataig jut el, lesz@rja, hogy annak a gyereknek milyen lesz az érzelmi fejlődése. A videó ne tévesszen meg, musorszorasra készült, a negativumokat nem emeli ki. A gyerekek a leggonoszabb lények. Csufolodnak, stb. Nekem volt egy parokas lány osztalytarsam, állandóan szemetek voltak vele. Akkor mit muvelhettek egy ketfejuvel? Már a folyamatos osszesugdolodas is sz@r az ember háta mögött, és azért kellhetett jópár év, míg a város megszokta. Ha valaha el akarna költözni, kezdődne a folyamat elölről.
Szóval az ilyen szülő »Önző«.
"A vallás pedig vakhitet feltételez"
Ebben egyet értünk. Attól meg áll a kérdés, tevedsz. Személyre szabom ezt is:
A katolikus egyház szerint a két fennt nevezett lány születésének megakadályozása szintén bűn lett volna?
"Ezek a nők pedig a lehetőségekhez képest teljes életet elnek. Nem értem mi a problémád."
Ép testben ép lélek...
Ha egész eletedben csak száraz kenyérhez és vízhez tudsz jutni, akkor a lehetőségekhez képest ugye teljes életet élnél, nem panaszkodnal, látván, hogy mindenki más jobbakhoz jut. Hát nem hiszem.
Itt megint csak a tervezett filmet tudom érvként említeni. Nem mutatja be, ha éppen az összeomlás határán vannak a lányok valami miatt. Vagy az első csodálkozva mutogato kisgyerekeket, amíg a város el nem fogadta a látványt. Ti., az emberi tekintetet nemcsak a szépség vonzza, hanem a furcsaság, csunyasag, termeszetellenesseg, a groteszk, meg ki tudja még hány negatív töltetű dolog is. Ezt kombinaljuk a gyermeki gonoszsaggal.
Ha csak ennyit veszünk, már ez bőven elég, hogy ne éljen teljes életet. Próbálja, igen. Le a kalappal. De attól csak próba marad. Egy teljesnek tettetett élet. Így látom, de ettől függetlenül minden tiszteletem a hozzájuk hasonloke, mert nem adták fel, pedig a többség azt tenné. Az eletoszton hajtja őket.
De attól, h pl jogsit szerezhet, nem teljes az élete.
Hogy mi a problémám?
A gyepes egyházi hozzáállás az abortusz kérdéséhez.
Plusz a kiírt kérdés alatti magyarazatban két újabb kérdést is talalhatsz. Bár azokat már csak cinikusan odaköptem a bekezdés végére, de segíthet a "problemamban".
Nekem ugyan nem probléma, én nem hallgatok az egyházra. De elgondolkodtatott a film. Nem ez a kis pár perces.
Ateista vagyok és ellenzem az abortuszt, mert gyilkosság. És ugyanúgy büntetni kellene.
De, akkor összegezzük: te megölnél 2 gyereket csak azért, mert majd a suliban pár ( IQbetyár hulladék) ember csúfolni fogja.
Vajon felfogtad, hogy ezeknek a gyerekeknek nem saját maguk miatt van/lehet rossz életük, hanem a sz*r alakok miatt, akik magukat tökeletesnek gondolva gázolnak bele mások lelki világába? (0 empátia) Hm... Itt már elgondolkodtató, melyik szülőknek kellett volna gumit húznia inkább.
Tehát: te pár videóból eldöntötted, nem élhetnek, mert érik negatív tapasztalatok őket az életben, mert összenőttek. Gratulálok.
* A harmadik: teljes élet? Mi számít teljes életnek? Nem mehet el bulizni azokkal, akik kinevetik? Szívfájdalom, nem? Nem drogozhat, piálhat 12 évesen, miközben b*cnak velük, mint a nyulak? Könnyzápor...
Megismerhetik a világot...olvashatnak, kirándulhatnak és legfőképpen lelket önthetnek másokba.
Nézd Kérdező, én egyáltalán nem ellenzem az abortuszt, még a rá vonatkozó mai magyar szabályozást is alapvetően jónak tartom, csak a szülői beleegyezést számolnám fel 14 - 18 év között. De pl. a tanácsadó egy jó dolog, így senki sem kényszerülhet arra, hogy fél-infók alapján döntsön.
De emellett azt gondolom, hogy az általad hozott példa egyáltalán nem "ütős érv", az "eredeti" sziámi ikrek is abszolút teljes életet éltek, teljesebbet, mint sokunk:
A jelenség "névadói" azonban Csang és Eng Bunker voltak, akik 1811-ben születtek Thaiföldön, akkori nevén Sziámban. Az ikreket a mellkasuknál lévő porcszalag kötötte össze, és ezzel a "látványossággal" járták be a világot és keresték meg vagyonukat. Később megszerezték az amerikai állampolgárságot ahol letelepedtek, farmot építettek, házasságot kötöttek egy testvérpárral, és összesen 21 gyermekük született. Végül 1874-ben, 63 éves korukban haltak meg, tüdőgyulladás ill. szívroham következtében. - írja a Wiki...
Szóval ebben meg azokkal értek egyet, hogy nehogy már néhány másságot tolerálni képtelen bunkó véleménye döntsön a gyerekvállalásról.
Ja, és hát konkrétan a kérdésedben szereplő embereket sem úgy látom, mint ha a sanyarú sors etalonjai lennének:
Kedves Kérdező.
Elolvasva a válaszokat, hogy ne keverjük a politikát az Istennel járó imádattal.
Aki a keresztény annak a Biblia a mérvadó, vagy is a Teremtő szavait elveit tartja be.
az abortusz pedig Isten szemében gyilkosság, bármilyen élet körülményei is vannak egy embernek.
A gyermek Istentől jövő ajándék.
Régen a Mózesi törvény alatt azt az embert aki egy terhes asszonyt véletlenül is úgy bántott, hogy a magzat meghalt azt halállal sújtották,
A megfogant élet szent Isten szemében.
S ha keresztény vagyok, akkor hiszek és bízok-e a Teremtőmben, úgy hogy ahova gyermeket adott, oda segít megteremteni a létfenntartásához szükségeseket is?
Tisztelettel
Katy Weaver
5:
Igen. De csak megöletnem, mert nem értek a beavatkozashoz, így én nem tennem meg.
Én nem pár videobol döntöttem. Egy hosszabb filmet láttam róluk a tv-ben aznap, ez csak kivancsiva tett, hogy milyen válaszokat kapok. Én sose voltam abortuszellenes. Csak jól le kellene szabályozni, és működne. És nem úgy döntöttem, hogy nem élhetnek, úgy döntöttem kérdezek.
Egyben értünk egyet, hogy mások spirit crusher hozzáállása miatt lehet rossz nekik. Taglaljuk az ép testben ép lélek dolgot. Rendellenességgel (figyelted a szót?) születtek, megbamuljak, kinevetik, gunyoljak, míg hozzá nem szoknak a furcsasaghoz, ez pedig egyenes út a sérült lelki világhoz is. Ez mióta nevezhető teljes életnek.(Mint a kat. papok zero szex elve. Nincs nő, lelki deformalt lesz, majd választ kisfiukat.)
Ezért nem ellenzem az abortuszt.
Egy újabb megbotrankoztato példa: ez olyan, mint amikor hazamegy a macskad, szét van cincalva, de te nem utod agyon, hisz sajnalod. Az eredmény: szenved egy hetet és kimulik. Mikor az egyik 4 hetes kisnyulamnak nyílt labtorese lett, 10 percen belül osszeszedtem magam, és lefejeztem. Nem, nem kanallal. Ja, rá kellett vennem magam, mert bár már egy regiment nyulat leoltem, ez nem terv szerinti gyilkolas volt. Sajnáltam, na.
Akkor melyik peldabeszedem kimeletesebb? Bár más téma, de a kapcsolat megvan. Az emberi döntés.
0 empátia az nem a már serulten szuletettekkel szemben van, hanem cakk-pakk az ép emberekkel. 10-et sem éri el azok száma, akikért megmozdulnek. Más se tette meg értem, mikor szükségem lett volna rá, pedig egy tömött buszon utaztam. Csak a szeretteim számítanak, és én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!