A katolikus egyház szerint az abortusz bűn. Abigail és Brittany Hensel esetében is az lett volna?
16:
Az állatok lehet, h nem élvezik a szexet, viszont náluk sokkal-sokkal nagyobb szerephez jutnak az erzekszervek. Ugyanaz, csak pepitaban. A béka a hanggal, rengeteg hal "tanccal", lepke himporral. Van már olyan Hybrot, ami úgy követi a feromon szagát, mint lepke a fényt. Pedig csak kb. 2000 neuron működteti, a többi az csak gép. Robot. A parancsokat a patkanyembrio petri cseszeben tenyesztett neuronjai adják. Rafkos a genetika még mindig.
Vannak olyan állatok is, akik életre szóló párt választanak.
Ha azonos nemuvel próbálnak parzani, az valami átmeneti identitaszavar lehet, nem pedig állandósult homokozas.
Summa summarum: hozzátartozik a teljes élethez, genetikailag kódolt (BASIC nyelven írták a programot ;) ) a fajfenntartas ösztöne, a többi fajnal is megvan, csak a magnes más, ami gerjeszti a folyamatot. Ha nem érzés, akkor hang, szag, tánc, látványos külső, jól megepitett diszkert, stb...
Kérdező, én egyáltalán nem gondolom úgy, hogy egy ilyen rendellenesség lehetetlenné tenné a szexuális életet, sőt... megismételve az előző hozzászólásomnak a megfelelő sorait az eredeti - XIX. századi(!) - ikrekről: "házasságot kötöttek egy testvérpárral, és összesen 21 gyermekük született." - ez nekem nagyon nem a szexmentességet mondja...
" Az nem gáz, ha intim pillanatokban mindig ott figyel a teso? Vagy ez sose fogja zavarni a fiút sem, aki teszem azt Brittany-t vette el? Ez is a teljes élethez tartozna. " - na ya. Nyilván az olyan férfi, akit ez zavar, az nem velük fog kezdeni, olyanok fognak, akiket ez nem zavar. Ha hiszed, ha nem, sok nagyságrenddel többen szeretik hármasban, négyesben csinálni a szexualítás gyakorlatát, mint ahány sziámi ikerpár létezik, ergo feltételezhető, hogy találnak olyan férfit, akit egyáltalán nem zavar, hogy egyszerre két nővel van:) (én inkább nagyon erős túljelentkezést prognosztizálnék ebből a szempontból, a férfiak 99%-át sokkal inkább a szexen kívüli dolgok zavarnák)
Mellesleg meg a "kié a gyerek" is egy mondvacsinált probléma, aktatologatói szempontból (ha mindkettőnek van párja) az apa személye eldönti, a való életben meg a világ legfölöslegesebb kérdése, úgyis mindenképp együtt nevelik...
Egy szó mint száz, én inkább jó, kielégítő szexuális életet vélek (szerintem jelenidő, most is van nekik), mint az ellenkezőjét.
Persze, minden férfi fejében megfordul a 2 nővel létesített szex gondolata, DE nem másfél testtel. Az nem ugyanaz, még csak nem is hasonló vsz..
"a férfiak 99%-át sokkal inkább a szexen kívüli dolgok zavarnák)"
Elsősorban. Igen. És pont a szexen kívüli dolgok egy része juttat el minket a szexig. Szóval az a 99%, radikális zuhanasba kezd mert nem jut el a kivanalomig. Megint csak vsz..
A maradék, meg lehet, h valami perverz? Mint a nagyi-, a pisi-, meg a kakiszex maniasok? A legtöbb ember ösztönösen fél, irtozik az ismeretlentol.
A XIX. sz-i cirkuszosok azt mondtad, h a mellkasuknal voltak osszenove. Mikor összejöttek, még nem voltak szetvalasztva az ikrek? Mind a 21 gyereket így hoztak össze? Vagy egész életükben így maradtak? Meg nekik legalább 2 mehuk volt, tudtak, h melyik lánynak fog a hasa gombolyodni, nem kellett a ferjeknek kiberelni családtervezés szempontjából az Egy Méhet, a másiknak meg terveket módosítani. Hát, bár működhet, ertelek, de szerinted ez egészséges érzelmi kapcsolat, mely halalig tart? Én nem gondolnám, h ilyen esetekben egészséges erzelmekrol lehet szó a "hibatlan" fél részéről.
De hagyjuk a szex témát, mert innentől nem fogunk előrébb jutni, elértük az ütközőpontot. Meggyőzni úgysem tudjuk egymást, s erveinket már nagyjából felvonultattuk.
Inkább itt egy újabb felvetődött gondolat:
Ha Isten bűnnek titulalja az abortuszt, a gyerekcsonkitassal mi a helyzet? Mert ugye a mellkasukbol kinovo kart levagattak.
Innen kerdezhetnem tovább a korulmetelest is, a koponyacsont szándékos deformalasat, stb... De ezek új kérdés kiírását igenyelnék.
Kérdező, a "sziámi" sziámiak férfiak voltak (1811-1874), igen, egész életükben össze voltak nőve, és így hozták össze a 21 gyereküket. Akkkoriban még szóba sem jöhetett a műtéti szétválasztás...
Na, az is egészséges dolog. Ráadásul 21 gyerekben ott az esély megint, h utódaik vmelyikenel elojonnek a deformitasok. Lehet, h még egy picit nagyobb eséllyel is.
Na, kösz a felvilágosítást nemi identitásukat illetően, most megnézem a videt, addig hátha raterunk a postkerdesemre. Ess neki, veled lehet vitázni, és ez a lényeg, mert a megoldás úgysem tőlünk fog jönni.
Nézd, a postod kérdésével velem nem tudsz vitázni, mert nem vagyok sem hívő, sem abortusz-ellenes.
Viszont nagyjából semmi másban nem értünk egyet, én a #10-esben szereplő nyulat állatorvoshoz vittem volna - kerül, amibe kerül - és ha a párom ejtene ki a száján ilyent, hogy "Csak a szeretteim számítanak, és én." akkor 10 másodperc múlva nem lenne a párom.
Szóval szerintem az embert emberré tevő alapérték az a szolidarítás, és a biológiai evolúció úgymond "rendjét" még elvetendőbbnek tartom, mint valamely vélt transzcendentális hatalom "rendjét".
Te itten tiltakozol az egyház rendje, normái ellen, és hozod a helyére a saját szocdarwinista alapú rendedet, normáidat, szerintem meg magát a REND-et kell felszámolni, ha ilyen, ha olyan... ugyanis mindig felülről kikényszerítet, szemben a szolidarítással. Szóval valaki ne azért ne gyilkoljon vagy lopjon, mert az istenség azt mondta, de még csak azért se, mert valaki erős ezt mondja, hanem azért, mert azt se szeretné ha őt gyilkolnák, tőle lopnának, és a szolidarítás alapszabálya, hogy ne tégy olyant mással, amit magadnak se szeretnél.
De egyébként megkockázom, hogy az egyházak rendje még sokszor viselhetőbb a szocdarwinista rendnél, mert az utóbbi ugye azt mondja, hogy az "erősebb kutya izél", az előbbiek meg rendszerint korlátok közé szorítják az erős kutya izélését annak érdekében, hogy a többi is sorra kerülhessen:)
Komolyan nem értem mi a problémád. Támogatók az abortuszt? Hát ha alkalmad lesz ra, élj vele. Ellene vagy? Akkor ne élj vele. De mások életébe beleszólni nem kellene. Millió olyan ember van a világon, aki fogyatékosan teljesebb életet él, mint a "normalis" emberek többsége. Mellesleg marhára nem kellene összefüggésbe hozni az abortuszt a vallással.
Nem tudom, hogy neked van e gyereked. Nekem van. A legnagyobb öröm az, ha látom hogy boldog, ha sikerült neki valami, amit el akart érni.
A nyulat egy sima kisvárosi állatorvos, ha megműtötte volna, tényleg sokba került volna. De inkább sztem egy allatkorhazba küldte volna. Hol éri meg egy husnyulra 10ezreket költeni , mikor, ha el akarod adni, max. 3000-et kapsz utána. Eszi a takarmányt, és elzsirosodik a mozgashiany miatt. Ráadásul nem biztos a siker sem. A végén el sem tudod adni, a zsírt meg utaljuk.
Persze, volt, h másképp döntöttem, de az nem vág ide. A kutyám, akit azóta megmergeztek, megmutatott 4 fecske fiokat. Ők más tészta, nem haszonallat révén. Röviden: hideg volt, át voltak fagyva. Lehet, h éjjel esett le a fészek. Sapkaba be, infralampa, eredménytelen vadászat elegendő apró rovarra. Aztán agyaggyuras, a fészek osszetapasztasa, visszahelyezése a fiokakkal, és új "alommal". 10 perc mulva már lázasan etettek a szülők, akik addig csak köröket leírva repkedtek és csipogtak. 3 túlélte, s már talán 3 eve ki is repültek, ha nem több.
Ennyi. Itt a helyzet ezt a döntést kívánta.
"ha a párom ejtene ki a száján ilyent, hogy "Csak a szeretteim számítanak, és én." akkor 10 másodperc múlva nem lenne a párom. "
Akkor én tudok valamit, mert 10 évesek múltunk. Az én párom pedig első helyen szerepel azon néhány ember közül. Akármilyen hangzatos szocdarw. jelzőt szeretnél rám aggatni, semmit nem tudsz meg egy személyiség teljessegerol, osszetettsegerol 6-8 komment alapján. Az első benyomasod max. az, hogy r0hadek, ellenszenves, gonosz bunkó vagyok, de ez még nem vizsgálati tárgy a mélyebb, szocdarw-os kijelentesed alapjául szolgáló kiertekeleshez.
"Szóval szerintem az embert emberré tevő alapérték az a szolidarítás"
Szerintem nem. A sebesült állat mellé fekvő fajtarsa, aki sebeit nyalogatja, és láthatóan kezdetleges (emberhez képest) érzelmi megnyilvánulásokat mutat (pl tigris, elefánt, kutya, meg bizonyára sokan), ebben az olvasatban szintén emberek, v kezdenek azzá válni? Pedig eletuk során sok állat folyamatosan és kölcsönösen segíti egymást.
"és a biológiai evolúció úgymond "rendjét" még elvetendőbbnek tartom, mint valamely vélt transzcendentális hatalom "rendjét". "
Pedig a szelekciós "rend" (ha erre gondolsz), logikusabb. Az ember lenne az egyetlen faj a bolygón, akinek koze sincs ehhez? Ha túlélő helyzetbe kerulnel, rajonnel, h ugyanannak vagyunk a része, mint a többi lény. Egész lenntrol kellene kezdeni megint. Védtelen predakent. És a valóságban nem véd még egy isten sem, ha nyakkendot kezd kötni az anakonda.
"Te itten tiltakozol az egyház rendje, normái ellen, és hozod a helyére a saját szocdarwinista alapú rendedet, normáidat"
Tiltakozom??? Az, h itt írok az nem tiltakozás. Ez vita. Nem ugyanaz. És ez a topic erre lett kitalálva. Egyszer nem tuntettem ellenük, v hasonlók, egyszerűen nagyon nem szenvedhetem. Vagy írtam volna olyat, h le az egyházzal, szervezzünk megmozdulást?
Szocdarwinista? Felreanalizalt, doktornő. Bár "szocdarwinista" időben nőttem fel, megkereszteltek, s vagy 6 évig templomba jarattak. Én úgy döntöttem nem kell ez nekem. Pedig még iskolai hittanon is részt vettem. És nem birka tanáraim voltak, soha nem bírálták egy fejlődő gyerek előtt a vallást. Egyszer sem hallottam ilyesmit.
Szóval melleloves. Egyetlen egy könyvet sem olvastam a mai napig sem az ateizmusrol és hasonlokrol. Véleményem az enyém, nem másét skandalom. Az evo elfogadható számomra, a vallás nem. Pedig tényleg nagyon próbálkoztak a rokonok. Volt aki állandóan azt akarta, h pap legyek majd. Szóval hatványozottan jobban próbált a vallás megkornyekezni, mint egy leadott iskolai tananyag az evorol.
Szerintem a szolidaritást osszehazasitod az erkölcsi érzékkel itt-ott. Mondjuk van köztük kapcsolat. De a lopos-olos rész behelyettesitheto vele, és az nem feltétlenül múlik szocdarw., v vallási iranyelveken, sokkal inkább a szülői nevelesen.
"De egyébként megkockázom, hogy az egyházak rendje még sokszor viselhetőbb a szocdarwinista rendnél, mert az utóbbi ugye azt mondja, hogy az "erősebb kutya izél", az előbbiek meg rendszerint korlátok közé szorítják az erős kutya izélését annak érdekében, hogy a többi is sorra kerülhessen:)"
Hű! Na:
-az első feléhez megint utalnék egy zord túlélő szituaciora. Ott realizalodna benned igazán, hogy csak a civilizáció, és a közösség véd, a természetben te vagy a legkönnyebb preda. Vagy a gyengébb kutya, a te szavaidba atultetve.
-a második feléhez: ez lenne a szimpatikusabb felállás, ugye? Csak sajnos az egyházak rendjében is az erős kutya izel. Legyen szó szerint véve, vagy a korrupciokat, Magdolna mosodakat, vallási haborukat, pápai bordelyhazakat, uldozeseket, kiatkozasokat, stb tekintve. Közben viselik az álarcot, amit olyan szépen leirtal ennél a resznel. Tehát vizet prédikál. És náluk is mindez a hatalomert, amit szintén behelyettesithetjuk az izelessel.
És, mint nem vallásos, eliteled a gyerekcsonkitast?
27:
Mondtam már, nincs problémám, jól vagyok, köszi. :)
Nem vagyok ellene, de se támogatója, se fokolomposa nem vagyok. Egyszerűen szükségesnek tartom egyes esetekben.
" De mások életébe beleszólni nem kellene. "
Na itt kérem, h idezd vissza, hol szóltam bele! Majd segítek a helyes mondatertelmezesben, hiszen elvileg én írtam, én tudom a legjobban, mit akarok mondani.
" Mellesleg marhára nem kellene összefüggésbe hozni az abortuszt a vallással. "
Miért? Az egyház vallási nézeteivel az abortusz legfőbb, és hivatalos ellenzoje. Egyértelmű az összefüggés, bár nem úgy, ahogy írtad, az abortusszal, hanem az elitelesevel.
"A legnagyobb öröm az, ha látom hogy boldog, ha sikerült neki valami, amit el akart érni."
Nekem még nincs gyerekem, de hiszek neked. Remélhetőleg pár év múlva lesz. Odebbra tervezzük. Ez most egy profin elokeszitett, jól burkolt célzás? Vagy egyszerűen megosztottad velem az élményt, ami valóban nem mindennapi lehet?
"és ha a párom ejtene ki a száján ilyent, hogy "Csak a szeretteim számítanak, és én." akkor 10 másodperc múlva nem lenne a párom"
Így készül a szolidaritás szobra. Mert te is azt szeretnéd, hogy a parod 10 mp alatt dobjon, ha neki nem tetsző mondat hagyja el a szadat?
Ha jobban meggondolom ez inkább az erős kutya marása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!