Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan vagyunk képesek pl....

Hogyan vagyunk képesek pl. szeretetet érezni?

Figyelt kérdés
hogy alakult ki az evolúció során, hogy tudunk szeretetet érezni például mások iránt? vagy hogyan került bele az emberbe az "én tudat" (tudom magamról, hogy én én vagyok, és ezt megértem) ami az állatokban nincs meg?
2014. jan. 3. 13:01
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
És akkor még meg sem említettem a híres lovasiskolák „táncoslábú ” paripáit, amelyeknek biztosan nem kis SZELLEMI(!!!) erőfeszítésükbe telik elsajátítani a különböző tánclépéseket.
2014. jan. 6. 00:45
 22/45 anonim ***** válasza:

19-esnek:

Megnéztem, jó kis film, megrázó, de tanulságos. Nekem nagyon (nem) tetszett (a gorillák lemészárlása)!

2014. jan. 6. 03:52
 23/45 anonim ***** válasza:
Egyszerű dolog,hogy a szeretet és egyebek miért a testünk termékei, mert ha mondjuk az agyunkat valamilyen hatás éri,akkor ezek a dolgok megváltoznak. Ha nem így lenne, bizonyos drogok se működnének..
2014. jan. 6. 10:06
 24/45 anonim ***** válasza:

Egy érdekes cikk:

[link]

2014. jan. 6. 10:12
 25/45 anonim ***** válasza:
A szeretet érzése a közös túlélést kísérő (és támogató) jelenség.
2014. jan. 6. 19:33
 26/45 selender ***** válasza:

"Akkor nyisd ki jobban a szemeidet, mert az interneten nagyon sok olyan „eredmény” látható, ami bizonyítja a tudatosságukat... Ha nem lennének tudatos élőlények, akkor aligha lehetne őket betanítani bármiféle GONDOLKODÁST IGÉNYLŐ(!!!) „cirkuszi mutatványra”... "

csöppet agresszívnak látom az írást de midnegy

a videók nagy részénél olyan dolgokat láttam, amiket be lehet tanítani/ meg tudja tanulni az állat szimpla kondicionálással és társítással. A problémamegoldás nem feltétlen jár együtt én-tudatossággal.

persze lehet hogy félreérthetően írtam, de akkor javítom

a lovakról nem láttam olyan eredményt, ami bizonyítja a én-tudatosságukat...

Tehát nem youtube-os videóra, hanem rendes tanulmányra gondoltam...pl hogy átmegy-e egy ló a Gallup-féle tükörteszten?

2014. jan. 7. 21:37
 27/45 anonim ***** válasza:

Tessék, egy makákó tesztje.

A cikket lejjebb gördítve videón is megnézheted:

[link]

2014. jan. 7. 22:19
 28/45 anonim ***** válasza:

26-osnak:

Ha a lovaknak nem lenne éntudatuk, akkor nem lenne köztük például dominancia-sorrend sem... Gondolj csak bele: egy éntudattal nem rendelkező lény VAJON HARCOL(hat) AZÉRT A TÁRSAIVAL, HOGY Ő LEGYEN AZ URALKODÓ EGYED...?

A fölé-alárendeltségi viszony, illetve a szigorú hierarchia, ami a méneseket jellemzi, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a lovak (bizonyos fokú?) ÖNTUDATTAL RENDELKEZŐ, GONDOLKODÓ(!!!) lények...

A Gallup-féle tükörtesztről csak annyit, hogy az eredményei piszokul nem mérvadók, hiszen (mint már írtam) az állatok TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE (TUDATÁBAN ANNAK ÉLETTELEN VOLTÁVAL) egyáltalán nem foglalkozik a saját tükörképével (sem)...

Egy kis olvasnivaló a lovakról:

[link]

2014. jan. 9. 02:30
 29/45 anonim ***** válasza:

„a videók nagy részénél olyan dolgokat láttam, amiket be lehet tanítani/ meg tudja tanulni az állat szimpla kondicionálással és társítással.”

A kondicionálás (vagy társítás) egy KOMOLY GONDOLKODÁST IGÉNYLŐ, ÉRTELMI TEVÉKENYSÉG(!!!)... Következésképpen az idézett mondat hatalmas öngól a részedről, ami aligha magyarázható ki tudálékoskodó és/vagy dilettáns álérvekkel...

2014. jan. 9. 02:50
 30/45 anonim ***** válasza:

A tükörteszt sok mindent elárul. Először is azt, hogy a tükörképet idegen lénynek nézi e, hogyan reagál rá, megtámadja e, ha ugye a fenyegető magatartást a tükörkép visszaadja. Ha rájön, hogy nem élő, csak képmás a tükör, akkor vajon mögé pillant e, mennyire tisztázza a helyzetet. A csimpánz gondolkodása egészen tudományos ezen a téren, a vizsgálódása az analízis gyökereihez vezet vissza.

Ha ugye már biztosan tudja, hogy csak a saját tükörképe az, amit lát, próbál e ebből előnyt szerezni, megnézi e mondjuk a homlokát és ha mondjuk ott talál egy pattanást, akkor próbálja e kinyomni, kezelni a tükör segítségével. A majom képes erre, akár kirúzsozza a száját, közben jókat mulat. Mindenesetre a koordinációja rendkívüli, hiszen a tükörben a tükörképét látja, a jobb keze ott ballá változik.

Szóval ezen a teszten ezen kívül is egy csomó dolgot néznek, amik jellegzetesek és fontos információkat adnak a teszt alanyának viselkedéséről, értelmi szintjéről.

2014. jan. 9. 10:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!