Milyen lenne a világ vallások nélkül?
rosszabb.
erkölcsiségünk, az olyan alapvető elvek, hogy segítsük az elesetteket, vagy az, hogy minden ember egyenlő, mind-mind a vallásokból származik.
az, amit manapság emberiességnek hívunk, nem vezethető le a tudomány által megfogalmazott törvénykből, meglátásokból, sőt egyenesen ellentétes azzal.
Előbb utóbb találnának maguknak valamit az emberek, amibe menekülhetnek a hétköznapok, gondok elől. Ez a vallás sztem...
Másrészt nem lenne annyi vallási robbantgatás, öldöklés.
Nem lenne kevésbé erőszakos a világ. Nagyobb lenne a társadalmi feszültség, többet lázadoznának az alsóbb néposztályok, és ugyanolyan kegyetlenül vernék le őket.
Az emberek más ürügyet találnának a háborúzáshoz.
Ugyanúgy lennének eszmék, világnézetek, mint most, és ezek a világnézetek pótolnák a vallást.
Én arra lennék kíváncsi ki meséli be az embereknek, hogy az egyház visszatartotta a fejlődést, nyomorogtak az emberek, nincs Isten bla bla bla.
Az egész országunk a keresztény alapelvekre épül, pl mai napig sértés, ha valakit lekurv*znak, pedig ez a liberalizmusban elfogadott "szakma". Vagy, hogy a 13 éves kislányt mikor először meb@sszák a diszkóba, akkor azt mondja: jajj apám meg ne tudja, pedig ez is elfogadott a liberalizmusban. Esetleg, hogy senki nem él nemi életet az édesanyjával.
Próbáltam most az apró dolgokat kiemelni, a lényeg, hogy vannak amit az emberek csípőből elutasítanak, pedig nem vallásosak, ezt is a kereszténységnek köszönhetjük, keresztény magyarországnak.
Az embereknek mindig volt valamiféle hitvilága, de nem minden hitvilágot hívunk vallásnak. Vallások úgy alakultak ki, hogy az azonos hitvilágot vallók csoportba kezdtek tömörülni, ehhez hely kellett, ahhoz, hogy ne legyenek határok, egységesíteni kellett a főbb dolgokat, rituálékat, szertartásokat. A vallás önmagában csak a hit intézményesült formája. Se nem jó se nem rossz, csak a bonyolultságot törli el, erre meg az átlagembernek volt szüksége (nem a legjobb kifejezés, de pl. ha egy magyar ellátogat bármely külföldi országban a saját hitét képviselő szertartásra, hiába zajlik más nyelven, ugyanúgy tudni fogja, mikor mi van).
Ami jó vagy rossz lehet, az egyedül az egyes ember, az egyén, aki dicsősége vagy szégyene az adott csoportnak, de amiből tilos általánosítani.
Hogy mi lenne vallás nélkül? Nem lenne az azonos hitet gyakorlóknak helye, ahol nyugodtan, mások zargatása nélkül sokan összegyűlhetnek akár egy szertartásra, akár beszélgetni a hitről, nem lennének egységesítve a szertartások, így ha máshova mész, lehet, hogy kapkodnád a fejed, hogy mi van... stb. De mivel az ember nem szereti a szétszórtságot, és igénye van a nyugalomra, előbb-utóbb kialakulnának az intézményesült formái a hitvilágoknak, és valahogy elneveznék.
11:47
Az egyház a tudományt tartotta vissza. Csak a legismertebbet említem meg: A föld kerek...
A példák amiket mondtál azok beidegződések, csak azért értesz vele egyet mert ahogy az előbb írtam beidegződés, pedig igazából bárki azt csinál a testével amit akar, az az övé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!