A papok hogyan érték el hogy az emberek nem hisznek benne?
Minden vallásos ember tudja a "Hiszek egy Istenben" imát. Az ima végén minden alkalommal elmondja, hogy hiszem a testem feltámadását és az örök életet.
A Cselekedetek 24:15, és a János 5:28,29 is beszél arrol hogy lesz feltámadás.
Akoor miért nem hiszik a vallásosak? Miért a mennyei és a pokoli életben hisznek? A papok hogy kavarják össze ennyire a tanitásokat? Ezt nem értem!
Hát akkor itt szerintem a kis eszmecserénk véget is ért.
Úgy gondolom, ahogy a Szent Lélek vezette azoknak a kezét, akik a Biblia könyveit írták, ugyanúgy a Szent Lélek sugallatára állt össze a Biblia is. Itt alapvető hitbeli nézeteltérések vannak köztünk.
A hitem számomra nem engedi meg, hogy úgy elrugaszkodjam, s a Világegyetem működése alapján vizsgáljam a Jóistent. Amikor azt írod, hogy két élőlény szaporodásakor energia-átadás megy végbe, vagy hogy az atomok taszítják és vonzzák egymást, s hasonlók, akkor én csak annyit kérdek: mikor beszélt ilyen tanokról az Úr Jézus? Arról beszélt, hogy a mezei virágok nem ruházkodnak, s mégis milyen szépek, s ezért mi sem aggódjunk. Arról beszélt, hogy ez a Világ elmúlik, de vár ránk egy Másik. Arról beszélt, hogy hogyan kell élnünk, hogy alázatban őt kövessük, vállalva a megvetést. (S ezzel összhangban írnak az apostolok is.) De az Úr Jézus soha nem beszélt filozófiáról, bölcselkedésről.
Ha a Biblia egyes részeit tévesnek tartod, akkor mért pont a Jézus által elmondottakat tekinted helyesnek? Ennyi erővel az is lehet, hogy ő is csak kitaláció, vagy egy manipuláló személy.
Sokszor említed a szeretet. Azonban, mivel nem ismered el a Bibliát egészében, illetve olyan iratokat elismersz, amik nincsenek benne, erről is kár lenne vitatkoznunk. Ugyanis itt említhetném a halottak sorsáról szóló írást, ami egy apokrif könyvön alapszik, a Biblia alapvető üzenetét eltérően értelmezzük. Én úgy, ahogy előzőleg leírtam, te úgy, ahogy te leírtad most. Ennyi.
jaj!! az "eleve elrendelés" sötét Kálvin sötét elve volt, de ma már a ref.ok is meghaladták! (Luther soha nem mondott ilyen butaságot!)
Az mindegy, hogy ha marokra fogsz egy kutyapiszkot, az mindegy melyik oldalról szagolod.
Az, hogy élet az életed, hogy az istenadta képességeid szerint (semmi lehetetlen nem vár el a végtelen irgalmas Isten), hogy haladsz az utadon Isten felé, az pedig nem mindegy. Az a realizáció. Ha nem foglalkozol az isteni tanítással, az átlépéskor fel sem fogod ismerni, aki a kapunál vár..
Az, hogy "mindegy" mit teszel, az teljesen ellentétes a Jézusi tanítással. Kövessetek engem - ez a lényeg! és úgy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket. Hogy Krisztus követése mit jelent? azt a legjobban Thomas von Kempis Krisztus követéséből lehet fogni. Persze el kéne olvasni hozzá.
Ez így van, "sugalmazott" érvek ellen nincs mit tenni.
Csak önmagam "kimosására": nem ezoterikus blabla volt amit írtam, hanem triviális biológia.
Anyagáramlás alatt a megtermékenyítést értettem. Energia áldozás alatt pedig a párkeresést, egymás kölcsönös segítését, nem negatív bioenergetikai hullámok áramlását :D, ne nézzetek New Age-esnek.
Én nem mondom, hogy mindegy, pont azt mondom, hogy rohadtul nem mindegy és amit itt a földön elhatározol, pl hogy elfordulsz Istentől, azt halálod után sem fogod meggondolni.
Lutherről: "Az ember nem a jó tettei, erkölcsei miatt, még csak nem is hite miatt üdvözül, hanem egyedül Isten kegyelme miatt. Az ember ezért semmit nem tehet, de felismerheti, ragaszkodhat hozzá".
[link] -> "Hitelvei" szakasztól.
a 42 erre a 40 -re ment: az "eleve elrendeltség", azaz Isten már a teremtéskor eldöntötte, hogy ki üdvözül és ki nem. Luther elég szerencsétlenül félreérthetően, de NEM erről ír. A realizáció utolsó szikráját is elvenné az embertől. Akkor tényleg mindegy, mint az említett marokra fogás.
A lényeg- és ez ha tetszik, ha nem az ortodox, görög és római kat. egyházak tanítása közt marad meg (noha dekadens mind): Isten emberré lett, hogy az ember Istenné lehessen. Ezt a görög egyházatyák még tudták, írták, tanították. Azóta egyre liberálisabb a kereszténység. Minden mindegy.
De automatikusan minden a felbomlás, az enyészet felé tart. Nem Istenhez - ellentétes az irány.
Luther ezt tartotta és nagy érdeme,hogy az istengyermekséget felismerte (megértette)
Luther Márton alaptételeinek egyike, hogy „Isten emberré lett, hogy az ember Istenné lehessen.” („Gott darum Mensch wird, damit der Mensch Gott werde”, 1514. - Húsvéti prédikáció. ) —
Mindegy, az eleve elrendeltségről is kár vitatkozni...
A tudomány sem ért egyet ezen a kérdésen, gondoljatok bele:
Einstein relativitáselmélete azt mondja, hogy a "Nagy Bumm" óta minden részecske sorsa eleve el van rendelve és azért van minden úgy ahogy, mert akkor az a kvark abba az irányba indult el. Nem állítom, hogy nem lehet eleve elrendeltség.
A szembenálló fél Schrödinger és Heisenberg a kvantum bizonytalanság elméletével: kísérletileg bizonyítható, hogy ezek az elemi részecskék képesek egyszerre több helyen lenni egy időben. Annak megfelelően, hogy mennyi a valószínűsége annak, hogy az adott térrészben található, ún. valószínűség-eloszlást vesz fel és egyszerre van az adott térrész minden pontán. Csak akkor vesz fel egy konkrét helyet, amikor méréssel "belekényszerítjük" a tér egy adott pontjába.
Olvassátok el a kettős rés kísérletet, nagyon érdekes. Ez azt mondja, hogy "Isten igenis kockajátékot játszik", mert random dől el, hogy az a részecske hol jelenik meg egy térrészen belül.
Nem a tudomány mai állása határozza meg a hitemet, hanem a saját tapasztalataim és metafizikai éberségem.
De, hogy ne legyünk már búskomorak,a határozatlansági relációt kidolgozó Heisenberg sírfelirata:
"Valahol itt nyugszik" ("Er liegt irgendwo hier")
:D
Na kár a meddő vitáért, majd a végén kiderül, kinek volt igaza :D
"majd a végén kiderül, kinek volt igaza :D"
Az borzasztó lenne..hová férne el az a ménkű sok nagy reklám akkor??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!