A papok hogyan érték el hogy az emberek nem hisznek benne?
Minden vallásos ember tudja a "Hiszek egy Istenben" imát. Az ima végén minden alkalommal elmondja, hogy hiszem a testem feltámadását és az örök életet.
A Cselekedetek 24:15, és a János 5:28,29 is beszél arrol hogy lesz feltámadás.
Akoor miért nem hiszik a vallásosak? Miért a mennyei és a pokoli életben hisznek? A papok hogy kavarják össze ennyire a tanitásokat? Ezt nem értem!
Még érthetöbben megprobálom megfogalmazni a kérdést:
Jehova Tanújaként most, novemberi hónapban elviszünk mindenkinek egy tájékoztatólapot, amely arrol szóll, hogy lesz feltámadása a halottaknak, és ezt alátámasztja néhány bibliaversel.
Az eddigi kb. 150 személlyel, akivel találkoztam, akiknek kb.80% katolikus, kb. 98%-a azt mondta, hogy nem hisz a feltámadásban. És akkor megkérdeztem én vagy a társam, hogy ugye szokta mondani a "hiszek egy Istenben" imában hogy "hiszem a testem feltámadását és az örök életet" ? És a válasz az volt, hogy "igen"
-"És akkor hogy lesz?"
-Feltámadunk a gyerekeinkben
-Majd az égben
-Abbol nem lesz semmi
-Onnen senki nem jött vissza
-Nem gondolkoztam rajta
-Majd meglátjuk, mi lesz
-Nem férnénk el a földön, ha mindenki feltámadna
-Nem akarok ilyen világra ujra feltámadni és örökké élni
Kb. ilyen válaszokat kaptunk!
Na de hogy van az, hogy imádkozzák hogy "hiszem a test feltámadását és az örök életet" de a pap a mennybe küldi a hiveket, vagy esetleg a pokolba, és az emberek azt mondják, hogy "majd a gyerekeinkben tovább élünk"
Az érdekel, hogy miért van ennyire összevisszaság, miért van ennyire ellentmondás, és ha rosszul is tanulják, de miért nem hisznek valamiben egyértelmüen a hivek? Mindegyiknek más véleménye volt a dologrol! Nem mondtak egyhangulag egyet. Akkor mit csinálnak a papok? Mit mondanak az istentiszteleteken? Mert ezek szerint semmi egyértelmüt, semmi vigasztalót, semmit amit elhinnének a hivek!
Vagyis egyszerüen semmit nem mondanak a papok!
De akkor miért vannak tartva?
Mostmár értem. Ha így tanítják, rosszul tanítják. Ugyanis nem testi, hanem lelki értelemben támadunk fel.
Azért mondják sokan sokféleképpen, mert nem aktív vallásgyakorlók. Ebből a szempontból lényegtelen is, hogy katolikusok vagy kik.
"EMBER nekem ne dumáljon arról, mi lesz a halál után, mert fingja nem lehet róla. "
Igen, fingja sincs rola, ha nem ismeri a Bibliát, és ezért nincs meggyözödve arrol, hogy a Biblia Isten szava!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!