A papok hogyan érték el hogy az emberek nem hisznek benne?
Minden vallásos ember tudja a "Hiszek egy Istenben" imát. Az ima végén minden alkalommal elmondja, hogy hiszem a testem feltámadását és az örök életet.
A Cselekedetek 24:15, és a János 5:28,29 is beszél arrol hogy lesz feltámadás.
Akoor miért nem hiszik a vallásosak? Miért a mennyei és a pokoli életben hisznek? A papok hogy kavarják össze ennyire a tanitásokat? Ezt nem értem!
De akkor miért vallásos, ha semmiben nem hisz?
Miért nevezi magát Római Katolikusnak, ha apszolut hihetetlennek tartja a vallása tanitásait?
Az nem érv, hogy azért van úgy, mert ez "az Isten szava". Számodra az, mert hiszed. Számomra nem az, mert én nem hiszem. Bármilyen vallás és vallásszerű ezoterikus marhaság végső érve az, hogy "mert meg van írva" meg "mert Isten azt mondta". Hát nekem nem mondta. Olvastam a Bibliát, bérmálkoztam, tanultam dogmatikát, olvastam a Katekizmust és sajnálom, de nekem Isten semmit nem mondott. Az, hogy valaki azt állítja, hogy neki vagy akárki másnak Isten mondott valamit, az hazudik. Isten nem beszél senkihez. Soha nem mutatkozik, soha nem nyilatkozik. Persze ettől függetlenül elfogadom, hogy az Ő lényege a szeretet olyan mértékben, hogy Ő önmaga a szeretet. A szeretet pedig szerintem az önátadással, az önfeláldozással egyenlő.
Ezért Jézus Krisztust követendő példának tartom. A kétszínű, képmutató egyházat pedig nem tartom krisztusinak egyáltalán.
Kedves 22 es válaszoló!
Nem értek veled egyet, de azért tetszik nagyon a válaszod, mert szerintem a katolikus emberek 95%-ának az érzéseit foglaltad most ossze abben a válaszban! És ezért fel is pontozom! :))))
A 22-es válasz egy jo példa arra, hogy milyen munkát végez a katolikus egyház!
Támogat árvaházakat, segélyszervezeteket, és ehhez hasonlókat, de ami az igazi hivatása lenne, mármint az hogy az embereket közelebb vigye Istenhez, abban CSÚFOS kudarcot vallott! Ez nagyon nem sikerült neki!
Kedves kérdező a testi feltámadást nagyon nehéz a mai világban elhinni.
ha az elmúlt 2000 évben meghalt összes arra érdemes ember feltámadna hol férnének el?
a test gyorsan bomlik és kerül vissza a természet körforgásába. egy testben sok olyan alkotóelem van ami más emberekében is volt már,
milyen formában támadnak fel? Ahány évesen meghaltak? vagy mindenki 30 éves lesz az is aki soha nem éltem meg azt a kor ?
Nem a testünk támad fel, hanem a lelkünk. Innentől kezdve teljesen felesleges számolgatni, gondolkozni. Isten tudja, de mi nem, hogy ez miként történik majd.
Kedves Kérdező! Egyetértek a Katolikus Egyházzal kapcsolatos megállapítássaiddal, de azt is hozzá szeretném tenni, hogy Ti is félrevezetitek az embereket, Jehova Tanúi. Kezdve a 144 ezer mennybeli helynél, s folytatva ott, hogy nincs Pokol, csak Nemlét... Az egyik vezetőtök azt mondta a minap, hogy az Armageddon után el kell takarítani a holttesteket, ami nagy munka lesz. Jóhogy nem ütemterv nem készül róla! Ezek már a Biblia szavainak nagyon továbbgondolt, kiforgatott értelmezései... Csak a Biblia alapján: vajon Jézus mit szólna hozz?
(Most ezt megírtam, de nem fogok belemenni vallási vitába. Bár már megtettem...)
Ha milliárdok lesznek feltámasztva, hol fog élni annyi ember?
Igen nagyvonalú becslés alapján a földön valaha élt emberek száma 20 000 000 000. Ezek nem mindannyian fognak feltámadni. De még ha feltételeznénk is, hogy mindannyian feltámadnak, akkor is lenne elég hely számukra. A szárazföld területe jelenleg közel 150 000 000 négyzetkilométer. Még ha a felét más célra fordítanák is, akkor is személyenként majdnem 0,4 hektár jutna, amelyen több mint elegendő élelmiszert lehetne megtermelni. A jelenlegi élelmiszerhiányok oka nem az, hogy a föld nem tud elegendő táplálékot nyújtani, hanem a politikai hatalmak vetélkedése és az önző kereskedelem.
Ha megnézzük, a mi tudományos ismereteink kb. 1OO éve kezdödtek.
És mit tudnánk tenni azért hogy egy embert Feltámasszunk?
Elöszöris tudnánk klónozni, hogy egy tökéletesen ugynanolyan testet kapjunk, ezenkivül az egész életét le tudnánk videózni, az összes beszédét felt tudnánk venni, az összes munkáját, fényképét, tudnánk rögziteni, az összes agyi aktivitását meg tudnánk örizni! Azt lehet mondani, hogy újra tudnánk kelteni egy embert minden gondolatával együtt!
És ez még caak a 1OO éves tudományos ismereteink!
Akkor vajon nem az a teljesen berögzödött, beékelödött hitetlen ember, aki azt mondja, hogy Isten nem képes arra, hogy feltámassza a halottakat?
Vajon Isten mire nem képes, ha mi is már nagyon sokra képesek vagyunk?
És mindannyian tudjuk, hogy az, hogy megöregszünk, nem nevezhetjük az élö testünk meghibásodásának, hanem egy iciri piciri állitáson mulik, hogy megöregszünk, vagy nem, amire nekünk nincs hatalmunk megváltoztatni, de Istennek apszolut nem okozhat nehézséget ezt megoldani!
És ha megnézzük, Ádámnak és Évának azt mondta, hogy akkor halnak meg, ha esznek a fáról! Ha nem esznek, akkor örökké élnek! Vagyis Istennek az volt az eredeti szándéka, hogy az ember örökké éljen! És a Bibliábol is kiderül, és logikus is, hogy ha ez a szándéka egy kicsit arrébbtolódot is, de nem változott meg! Vagyis Elhozza az ujvilágot, az örök életet, és a feltámadást!
Kedves 27-es válaszoló!
A pokóllal és a nemléttel kapcsolatban:
(Prédikátor 3:19-21) . . .Mert az emberek fiainak vége hasonló az állatoknak végéhez, egyenlő végük van. Amint meghal az egyik, úgy meghal a másik is; egy szellemük van mindegyiküknek, úgyhogy nem áll felette az ember az állatnak, hisz minden hiábavalóság. 20 Mindegyik egy helyre megy; mindegyik a porból lett, és mindegyik a porba tér vissza. 21 Ki ismeri az emberek fiainak szellemét, hogy fölmegy-e, és az állatok szellemét, hogy a földbe megy-e?
(1Mózes 3:19) 19 Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”
(1Mózes 2:17) . . .De ami a jó és rossz tudásának a fáját illeti, arról ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”
Ezeknen a versekben sehol sem azt mondja, hogy felmész a mennybe, vagy pokólba kerülsz!
És valahol logikátlan is lenne, hogy ha Ádám nem vétkezik, akkor a földön él örökké a leszármazottaikkal együtt, de ha vétkezik akkor a leszármazottai a mennybe jutnak! Szoval egy megjutalmazás a bünért, vagy mi?
Inkább Isten azt mondta, hogy "ha vétkezel, megszünsz létezni" És valahol ez a legnagyobb büntetés az embernek, ami lehet! És persze aki megérdemli, armaggedon után aki megérdemle, élhet tovább örökké, egy kicsit le voltak fektetve aludni a vétlen felek, de fel lesznek ébresztve és élvezhetik az örök életet tovább!
A 144OOO- röl:
(Jelenések 14:3) 3 És amit a trón előtt és a négy élő teremtmény meg a vének előtt énekelnek, mintha új ének lenne, és senki sem volt képes megtanulni azt az éneket, csak a száznegyvennégyezer, akiket a földről vettek meg.
"Nem a testünk támad fel, hanem a lelkünk."
(Cselekedetek 24:15) . . .és reménykedem az Istenben — e reménységet ezek az emberek is táplálják magukban —, hogy lesz feltámadásuk mind az igazságosaknak, mind az igazságtalanoknak.
Ha nem testi feltámadás lenne, hanem mennybe kerülnénk, ahho nem kellene ahhoz feltámadni. Csak egyszerüen odakerülni!
És végezetül egy nagyon jó bibliarész!
Biztosan rájössz, kiket szemléltetnek a pásztorok és a nyáj hatalmasai!
(Jeremiás 25:31-38) 31 »Harci zaj hallatszik a föld legtávolabbi részén is, mert pere van Jehovának a nemzetekkel. Ő maga ítél meg minden testet. A gonoszokat kiszolgáltatja a kardnak« — ez Jehova kijelentése. 32 Így szól a seregek Jehovája: »Íme, veszedelem indul nemzetről nemzetre, nagy fergeteg támad a föld legtávolabbi részeiről. 33 És azon a napon a Jehova által megöltek bizony ott lesznek a föld egyik végétől a föld másik végéig. Nem siratják meg, nem hordják össze és el sem temetik őket. Olyanok lesznek, mint a trágya a föld színén.« 34 Jajgassatok, ti pásztorok, és kiáltsatok! Fetrengjetek, akik a nyáj hatalmasai vagytok, mert beteltek napjaitok, hogy levágjanak és szétszórjanak titeket, és a földre hulltok, mint valami drága edény! 35 Nincs már hová futniuk a pásztoroknak, sehogy sem menekülhetnek a nyáj hatalmasai. 36 Hallgassátok csak! Kiáltoznak a pásztorok, és jajgatnak a nyáj hatalmasai, mert Jehova pusztítja legelőjüket. 37 Kihalttá váltak a békés lakhelyek Jehova lángoló haragja miatt. 38 Elhagyta rejtekét, mint a fiatal sörényes oroszlán; bizony döbbenet tárgyává lett a földjük a pusztító kardtól és az ő lángoló haragjától.”
Kedves kérdező
Ha feltámad az a sok ember meddig fognak békében élni? 1 perc, vagy nem lesz szabad akarat? esetleg szabályok és megkötések lesznek ha meg megszegi valaki akkor ugrott az "örök" élet? és jön a nemlét ?
feltámadáskor milyen alapon dől el, hogy ki ,hogy fog kinézni és az élete folyamán kialakult személyiségének melyik pillanatképét fogja kapni ? és az jó lesz neki a családjának, barátoknak,ki kivel lesz boldog mi lesz az ellenségekkel?
hogy lesz minden tökéletes és örök ha az mindenkinek mást jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!