Akik szerint nem létezik az evolúció és Isten teremtett minket, miért nem gondolnak arra hogy Istennek is valahogy ki kellett fejlődnie?
" értéktelennek tartom"
miért?
Amit eddig elérhetetlent ingyen,érdemtelenül,kegyelemből odadobnak, az messziről bűzlik.Ezeknek mindig van egy ára,amiről hallgat.
Igazi értéket az adja, ha van ára amit tudsz,vmi érdem kell hozzá,és kegyből csak úgy nem adják...
"értéktelen?"
és az a kegyelem is az, ha bűnt követsz el, és börtönbe kell menned, de apád kifizeti a büntetést (óvadék pl) szeretetből, s így nem kell letöltened jogos büntidet? ez értéktelen tett tőle?
@aqer:
Az a baj, hogy Isten kegyelme (legalábbis a katolikus teológiából kiindulva) egy önellentmondásos, disszociatív agyrém.
Isten megteremtette a bűnt, a gonoszságot, sőt a keresztény isten a kitalálása környékén maga is egy aljas, vérszomjas, haragvó démon volt. A keresztény teológia persze mára igen nagy reformációkat végeztek az istenképben, mert ugye csábítóbb egy békés, szerető atyában hinni, mint egy sötét, veszélyes démonban.
Lényeg a lényeg, Isten megteremtette a bűnt, hagyta, hogy az ember bűnbe essen, majd miután jól kiutálkozta magát, megbüntette a saját teremtményeit, hogy aztán a büntetést saját magát feláldozva visszavonhassa. Aki egy ilyen istenben hinni akar, annak egészségére.
aqer
Te milyen kegyelemről hadoválsz?Kértem én tőle (istentől) bármit?Csak te nyaggatod mániákusan!
örök életet akarok,kegyelmet,meg szeretetet ó fantázialény!-mondá aqer
nem az apámról van szó,meg hasonlóktól!!!!
"Kértem én tőle (istentől) bármit?"
hát ez az...
"Isten megteremtette a bűnt"
teljes félreértés amit írsz. a bűn = a szabad akarat perverziója. a sz. akaratú teremtmény eldöntheti h mit cselekszik: jót v rosszat, szabadsága van dönteni. a bűnös, bűn melletti döntését Istenre kenni olyan, mintha egy gyilkos apját azért utálni, mert ilyen gyereket csinált.
"Vagyok,aki VAGYOK."
Zsidó nyelven ugye JAHVE,azaz az E/3 személyét kifejező létige.Magyarra fordítva volt,van és lesz.De Isten a jelen.Neki nincs múlt,sem jövő.
De most itt miért állítottuk szembe az evolúciót,és Isten teremtését?Mert nem zárják ki egymást.A teremtéstörténet példaértékű történet,a régi kor emberének gondolkodásmódját tükrözi.Ha van Föld,akkor igen,lehet hogy volt ősrobbanás.De az ősrobbanás sem jöhetett létre magától.Innentől pedig regényeket lehetne ezeknek a dolgoknak a kifejtegetésével teleírni.
Az idő és tér kapcsán pedig egyetértek az első válaszolóval.
"Mert nem zárják ki egymást."
de. teljesen kizárják egymást, csak bele kellene gondolnod.
aqer
nem feltétlenül, attól függ mennyire akarod szó szerint venni a Bibliát. Ez a szó szerint vevés lesz a szembenállás mértéke.
nagyon sokan a keresztények közt nem talál valódi ellentmondást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!