Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten ért a modern tudományhoz?

Isten ért a modern tudományhoz?

Figyelt kérdés

Jób könyve 38. rész:

24. Melyik út visz oda, a hol szétoszlik a világosság, és szétterjed a keleti szél a földön?

Itt azt mondta meg Isten Jóbnak több ezer évvel ezelőtt, hogy a fény okozná a szelet a földön?

A meteorológusok szerint a napfény felmelegíti a talajt, a talaj pedig a levegőt így a szeleket megindítva a földön.

2013. okt. 25. 13:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/89 anonim ***** válasza:
41%

Tévedsz kedves 37-es válaszoló.

Egyáltalán nem vagyok tökéletes, bár az lehetnék, akkor már tudnám azt amit most még nem tudok.

viszont igyekszem ember maradni ebben a farkast ordító világban.

Katy weaver

2013. okt. 26. 22:09
 42/89 anonim ***** válasza:
100%

"igyekszem ember maradni ebben a farkast ordító világban."

Nem igaz, Katy.

Embernek te rokonszenves lennél.

Viszont te 100%-ban igyekszel egy vallási szócső lenni.

Ez pedig igen undorító dolog.

2013. okt. 27. 01:20
 43/89 anonim ***** válasza:
0%

Vallási szócső?

Azért mert meggyőződésemet melyet a bibliából szereztem megosztom itt és mindenhol az emberekkel?

Akkor Jézus is és mindenki elmondhatja ezt magáról aki ugyan ezt teszi, ám Jézus nem vallásokat hozott létre

Egyébként attól embertelen vagyok, mert hiszem és gyakorlom ezt az életet?

Katy Weaver

2013. okt. 27. 05:25
 44/89 anonim ***** válasza:

kedves Kérdező!

...Ő igen, de te nagyon buta vagy , hogy ilyet kérdel...vagy talán provokálsz???:D

2013. okt. 27. 07:55
 45/89 anonim ***** válasza:
21%

" Hát mindenesetre István simán megégette volna Galileit."

Vicces vagy, pont azon egytlen szervezet egyik tagjáról beszélsz, mely képes volt világméretekben békét teremteni, és szeretetben élni, míg a környező nemzetek, ideológiák egymást mészárolták például az első és második vh. alatt.

Egyébként mit mondott Galilei, ami ellenkezik a Bibliával?

" Nyugodj bele, a Bibliában hemzsegnek a természettudományos tévedések, úgyhogy tudományos műnek semmiképpen nem lehet nevezni,"

Tudományos műnek semmiképp nem lehet nevezni, ez igaz, többiről pedig ugyanaz a véleményem.

" Legyen világosság, szól a szentencia, de csillagok nincsenek hozzá, napok alatt teremtődik a világ, közben meg nincs Nap, amihez mérni lehetne az időt"

No és Istennek miért ne lehetne ehhez meg a hatalma? Csak mert nem tudod elképzelni, ez az egyetlen érved? Ez kevés, de nagyon...

2013. okt. 27. 08:38
 46/89 dragonline ***** válasza:
0%

''Szerinted a természetben működő törvények maguktól jöttek létre? Mert ahol Törvény ott törvény alkotó is van.

Ugyan is a a felhőkben van a víz, s tudjuk, hogy ezek milyen körforgás alapján jön létre.

a többiről meg nem írok, mert az is egyértelmű, hogy Isten elrendezése, nem magától van így.

Katy Weaver''

a ''rendezettlenség'' a téridőben csak még nagyobb rendetettlenséget szülhet

semmi nem jöhet létre úgy hogy valaki meg nem tervezze, és meg ne alkossa, valamint a folyamatokat szükség esetén ne ellenőrizze,ne javítsa a hibákat

esély sincs arra hogy az az anyag magától rendeződne úgy hogy abból bármiféle értelmes élet de akár egy hidrogén atom is kialakulhatna ha azt nem tervezte volna meg valaki

esély sem lenne magára az anyag létezésére ha az nem alkotta volna meg valaki

a tudomány fejlődése csak megerősíti egy teremtő létét

2013. okt. 27. 10:28
 47/89 dragonline ***** válasza:

''Vallási szócső?

Azért mert meggyőződésemet melyet a bibliából szereztem megosztom itt és mindenhol az emberekkel?

Katy Weaver''

Én nem a Bibliából következtettem a Teremtő létére.

A Biblia csak hátráltatott ebben.

2013. okt. 27. 10:31
 48/89 fairi1 ***** válasza:
100%

dragonline

Ahogy te értelmezed a termodinamika 2. törvényét, aszerint a saját létezésed fennmaradása LEHETETLEN.

Másik a fehérjemolekulák és sok biomolekula külső segítség nélkül felveszik a térszerkezetüket,megsértve azt amit te mondasz.

Ám ezek valójában mégse sértik a törvényt.Azért mert csak simán félreértelmezed az egészet, hogy hozzáigazítsd a kedvenc mesekönyvedhez.

A termodinamika II. főtétele szerint zárt rendszer(!!!!!!!) entrópiája nem csökkenhet. Ha a zárt rendszerben lejátszódó folyamat megfordítható (reverzibilis), az entrópia állandó marad. Ha a folyamat meg nem fordítható (irreverzibilis), s a természetes módon zajló folyamatok ilyenek, a rendszer entrópiája nő.

A Föld nem zárt rendszer,anyag és energia érkezik á folyamatosan, így lehetővé téve régen azt, hogy kialakulhatott ez élet abiogenezissel és nem kellett semmi tervező,teremtő.

2013. okt. 27. 10:46
 49/89 anonim ***** válasza:
100%

"mert meggyőződésemet melyet a bibliából szereztem"

Azért, mert mindent és mindekit alárendelsz a vallásod terjesztésének.

Magadat is, és persze az igazságot különösen.

Ronda, durva és undorító módszer, ahogy itt viselkedsz.

Méghozzá nem azért, mintha káromkodnál, vagy sértegetnél bárkit is - hanem azért, mert remekül látszik, hogy még az édesanyádat is pokolra hajítanád, ha csak egy fél szóval is próbálná megemlíteni, hogy talán nem minden van úgy, ahogy mondod, vagy esetleg ahogy a Bibliában (a tiédben, persze) le van írva.

2013. okt. 27. 11:05
 50/89 fairi1 ***** válasza:

Istvan35

"hogy a Biblia mit értett alatta és hogy az megállja e a helyét, nézzük hát:..Isten szava tehát nem tévedett, a nyúl tényleg ezt csinálja! "

simán az emberek szava, mivel nem tudtak tenni egy normális megfigyelést,fogalmuk se volt mit csinál valójában az állat. 3000 éve később élt hívek feladata hogy vhogy összeegyeztessük ezt a hiányos tudást a mai kor teljesítményével. Így nem csoda hogy vért izzadó válaszok, játék a szavakon lesz a végeredmény.

ha már a szavakkal játsszuk, kérődzésnél egyértelmű a lenyeltet előveszi, koprofáginál nem a lenyeltet veszi elő,hanem bélrendszeren áthaladott és a kiürített végterméket, székletet eszi meg újra! persze nyúl azért teszi az előszeklétben még maradt ami hasznosítható. Ez más állagú, és van egy második széklete azt nem eszi meg.

nem mindegy visszaöklendezett dolgot rágsz meg újra vagy székletet eszel.:) persze lehet keresztényeknek ez egál:P

"mivel Isten szava tökéletes, ezért kizárt, hogy tévedjen! "

ez sima dogma és baromság. Főleg az Ószövetséget olvasva kitűnik eléggé hibával terhelt szereplő az "Úr". Azon kívül mindent a Bibliában emberek írtak és fordítottak, másoltak. Tök mindegy mit mondott Ő, emberek azt érthettek, torzíthattak amit akartak.

Ezért is simán nevetséges isten szavainak mondani!

"Az viszont nem mindegy, hogy az akkori emberek kinek az ihletése alatt írták meg ezt a könyvet. "

ihletést adhatta valami kemény tudatmódosító szer, unatkozás, vagy vmi mentális betegség.

Égvilágon semmi bizonyíték a vakhiten kivül hogy szerepel a Bibliában isteni ihletés!

Mit is takar az ihletés: Hé,te hülye kecskepásztor írj már egy könyvet, ok? Én vagyok a Zisten,nem leszek jó téma? Köszipuszi!

"Ez igaz, viszont ahhoz sem kell isteni tudás, hogy felfogd, amit a nyúlról írt a Biblia, az úgy is van! "

pontosan,teljesen világos hogy az egész rész egy baromság, ami sok agyzápult fundi túl akar magyarázni annak ellenére, hogy beismernék hogy ez baromság!

Tudom ez egy nehéz dolog, ha ember jó ideje mossa az agyát önszántából, akkor képtelen lesz. Egyszerűen úgy fogja érezni az eddigi tettei értelmetlenek voltak.

Én hamar rájöttem, mikor tudtam folyékonyan olvasni, nem kellett mások szavainak a hittantáromnak, nagyszüleimnek elhinni a történeteket. Végigolvastam, utána máskor is, hamar világos lett ez csak egy 3000 éves mesekönyv amit jó páran túl komolyan vesznek. Nem különbözőbb az Iliász és Odüsszeiától.

2013. okt. 27. 15:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!