Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten ért a modern tudományhoz?

Isten ért a modern tudományhoz?

Figyelt kérdés

Jób könyve 38. rész:

24. Melyik út visz oda, a hol szétoszlik a világosság, és szétterjed a keleti szél a földön?

Itt azt mondta meg Isten Jóbnak több ezer évvel ezelőtt, hogy a fény okozná a szelet a földön?

A meteorológusok szerint a napfény felmelegíti a talajt, a talaj pedig a levegőt így a szeleket megindítva a földön.

2013. okt. 25. 13:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim ***** válasza:

Ja, a 6 lábú vándorsáska. Aha, köszi, így már értem. :)

Amúgy de érdekes, mintha már olvastam volna valahol a válaszod:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

Csak mástól. :) Jól működik a ctrl-c, ctrl-v.

De ahogy gondoljátok, nevezzük azt is kérődzésnek, hogy a nyuszi megeszi és újra emészti a végbeléből kipotyogó félig emésztett cuccot.

2013. okt. 25. 17:23
 12/89 anonim ***** válasza:
Jó, azt is értem, hogy akkoriban a pi értéke 3 volt, és nem 3,14. Végül is közelítő értéknek nem rossz.
2013. okt. 25. 17:26
 13/89 anonim ***** válasza:
100%
Ha értene hozzá, akkor nem lenne tele butaságokkal az általa sugalmazott szentírás.
2013. okt. 25. 18:32
 14/89 Cs. Jeromos ***** válasza:
0%

"A nyúl nem kérődző. :) "

de bizony, hogy kérődző.

nézz utána

2013. okt. 25. 19:19
 15/89 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a malac is az:

[link]

2013. okt. 25. 19:35
 16/89 anonim ***** válasza:
100%

És ha esetlen nem tudtátok volna, akkor a hörcsög (vagy szirtiborz) is kérődzik. :) Legalábbis a Biblia szerint. XD

"A hörcsököt, mert kérődző ugyan, de nem hasadt a körme; tisztátalan ez néktek."

2013. okt. 25. 19:57
 17/89 anonim ***** válasza:
0%

" Akkor a malac is az"

Igen, ha 2-3 napig nem adsz neki enni, akkor biztosan. :)

Komolyra fordítva a szót, a nyúl kérődző állat, még hozzá ún. 'külső kérődző' állat, a Biblia tehát ebben sem tévedett.

És hogy mit takar a külső kérődzés fogalma?

A szilárd táplálék végighalad az egész tápcsatornán, de az emésztés első szakaszában csak az úgynevezett puha széklet, a cökotróf keletkezik (ez az elnevezés a vakbél latin nevéből, a cökum szóból ered). Ezt a puha székletet az állat közvetlenül a végbeléből újra visszaeszi. így az egyszer már megemésztett táplálék másodszor is a gyomrába jut. A nyulak tehát más kérődzőkhöz hasonlóan szintén kétszer dolgozzák fel a táplálékot. A feldolgozásnak ezt a folyamatát nevezik nagyon találóan külső kérődzésnek.

2013. okt. 25. 20:04
 18/89 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez csak elnevezéstől függött. Ha nem kérődzésnek hívnák, hanem valami egészen másnak, akkor már nem foghatnánk a Biblia ezen részére, hogy igaz :) Persze azt sem mondja a Biblia, hogy kérődzés alatt mit ért a nyulak esetén...
2013. okt. 25. 20:18
 19/89 anonim ***** válasza:
4%

Én nem azt írtam, hogy a vándor sáska 4. lábú, hanem azt, hogy hogy rovarról van szó, S példa ként említettem a Sáskát.

Egyébként is Keresztelő Jánosnak ez volt az egyik eledele amit Mézbe mártva evett.

Lehet nullázni.

Katy Weaver

2013. okt. 25. 21:09
 20/89 anonim ***** válasza:
A fene a gyomrát :D
2013. okt. 25. 21:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!