Éva előtt melyik nő volt megteremtve? Nem jut eszembe a neve a másik teremtett nőnek.
Figyelt kérdés
2013. okt. 17. 22:58
31/34 anonim válasza:
A Biblia azt írja, hogy Éva azért lett teremtve, mert Ádám egyedül volt. Akkor hogy lett volna egyedül, ha már volt nő?
32/34 anonim válasza:
Két egymással ellentmondónak tűnő rész nem egyedi a Bibliában. A magyarázat nagyon egyszerű: két teremtéselbeszélés van két szerzőtől. A legközismertebbek az evangéliumok: mindegyik evangelista máshogy írja le ugyanazt az eseményt, ezért vannak eltérések, mert más a szerző. Hétköznapi életből is van példa: pl. egy esküvőre valaki így valaki meg amúgy emlékszik, mert mások vagyunk, a pozíciónk is más egy cselekményben. De attól még volt esküvő :-)!
33/34 Vörösnefelejcs válasza:
Ádám első felesége, a zsidó folklór szerint, de ahogy átfutottam, mások is ismerték - a Biblia előtt.
Mikor ment a Supernatural x-ik része, akkor lett érdekes nekem is. Nem mintha az amcsik nem kavarnának mindent vidáman össze...
34/34 anonim válasza:
Lilith volt Éva elött,de ő nem Istenből lett ezért neki mennie kellett,hisz Ádámmal egyenlő volt...én így tudom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!