Éva előtt melyik nő volt megteremtve? Nem jut eszembe a neve a másik teremtett nőnek.
Kedves Válaszoló.
A biblia nem legendákat tartalmaz, hanem a szín tiszta igazságot, és valóságot amik megtörténtek.
Maga Jézus ezt a könyvet nevezte Isten szavának amire azt mondta, hogy ez az igazság.
Ha ezek ellen beszélsz akkor Magát Jézust és a kijelentéseit is megkérdőjelezed, de ez a Te dolgod..
Katy Weaver
(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.
Sziasztok!
Lilith, Szófia.
Katy Weaver!
Sokadik alkalommal, de töretlen lelkesedéssel és bizallommal,-hogy egyszer végre megérted-, felhívom a figyelmed arra a tényre, hogy Jézus nem mondhatott ilyent a Bibliáról, mivel a szöveggyűjtemény, amit ma a kezedben tartasz nem létezett az Ő korában.
Kedves Pietrosol
Gondolod, hogy a teremtőnek nincs akkora hatalma, hogy vigyázzon arra, hogy teljesen ne forgassák ki a szavait?
Mert akkor ha az amit a kezünkben tartunk csak félig volna hiteles, hidd el gondoskodna, hogy az igazság a napfényre kerüljön, különben jogtalan lenne az embereket azon a napon elítélni ismeret és tudás hiányában.
Így amit írtam az úgy van, és hiszem, és tudom, hogy ez az igazság.A naponta bizonyítást látható tények is mellette beszélnek
Katy Weaver
Katy Weaver!
Nem adom fel!
Sem Lukács, Márk, Máté, János evangéliumai, sem a Jelenések könyve, sem Pál levelezései nem léteztek Jézus korában, mert azok később íródtak. Ez gyakorlatilag a teljes Újszövetség. Tehát Jézus nem beszélhetett ezekről az írásokról.
Továbbá sem neked, sem nekem lövésünk sem lehet, hogy amikor Jézus az "írásokról" beszélt, akkor mely könyvekről beszélt. Az meg közismert, hogy a korabeli klérikusok úgy cenzúrázták és hamisították a szövegeket, ahogy az a hatalmi érdekük éppen megkívánta.
Kedves Pietrosol.
Magam is szeretem a kihívásokat.
De nem szeretnék vitatkozást vagy versengést a szentírás tekintetében.
Ám Jézus a Teljes írást értette az igazság alatt, így a már meg lévő, és a majdani folytatásra értette.
Bizonyára ismered azt az máját Jézusnak amikor azt kérte az Atyjától:
(János 17:20) 20 Nemcsak ezek miatt kérlek, hanem azok miatt is, akik az ő szavukra hisznek bennem;
Amint láthatod, a János 17. fejezetében leírva 3 verssel arrébb annál amit idéztem:
(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.
Jézus tehát azokért imádkozik, akik követői lesznek és más jövőbeni tanítványokért is,
Tehát az apostolok szavaira utal ezzel amit ihletés alatt írtak le, a szent szellem által.
S ha a bibliát Isten szelleme segítségével írták, akkor az is igazság.
Katy Weaver
Kedves Petur Bán
"gyűlölet"
Én senkit nem gyűlölök, legfeljebb nem értek egyet valamivel.
Ehhez nem kell gyűlölet. Egy kicsit túlzás amit állítasz,
Te akit szeretsz azzal minden kép egyet értesz, ha más véleményen vagy?
Vagy gyűlöletet kell érezned ahhoz, hogy ne érts egyet valamivel, valakivel?
Persze ha ismernél, akkor nem írtál volna ilyet.
Ugyan is Jézus azt Tanította, hogy szeressük azokat is akik az ellenségünk.
Ha Én gyűlöletet éreznék egy dolog egyet nem értése miatt, akkor nem igazán gyakorolnám a Jézus által kért alapelvet.
egyebek mellett nem mindent kell szó szerint venni a bibliából.
ezt a szövegkörnyezet, és a teljes Biblia összhangja dönti el, mi a jelkép, vagy a szó szerinti értelmezés
Katy Weaver
Katy!
"Ám Jézus a Teljes írást értette az igazság alatt,"
Torzítasz.
Jézus Krisztus így:"Megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz titeket"
Majd később:"Én vagyok az út, az igazság és az élet"
Semmiféle írásról nincs itt szó, hanem Krisztus minden emberben élő személyéről.
Vagy szerinted két igazság lenne?
Jézus Krisztus élő személye vagy egy könyv?
Hát ez érdekes...
akkor ezek szerint nem Istentől származnak az apostoloktól származó írások amiket Jézus idejétől írtak?
Pedig Isten szent szelleme vezette ezeket az embereket, és ez folytatása Isten szándékának a befejezéséről.
Ahogy a Héber Iratok Isten szava, ugyan úgy a továbbiak is, vagy akkor Te nem Istentől származónak tartod a keresztény görög iratokat?
Mert ha igen akkor az is Isten szava, tehát gazság.
Ha nem akkor minek nevezed a keresztény görög iratokat?
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!