Mik lehetnek az okai annak hogy sokszor egymással szemben vallás terén az emberek intoleránsak egymással, lenézik a másik hitét?
15:32
Szerintem mindenkinek az az "Igaz hit" amit szíve annak érez
Nem kell ehhez vallás. Elég ha máshogy öltözködsz,más zenét hallgatsz, más focicsapatnak szurkolsz, más nemzetiségű vagy, homoszexuális, gazdag-szegény, fiú vagy lány.
És hogy miért? Tudja a fene ilyennek születtünk. Valamilyen szinten mindenkibe benne van.
a válasz egyszerű.
az emberi elme a tapasztalatában megjelenő kontraszthatás miatt úgy véli a dolgok különállóak, önmagát elkülöníti, önmagát azzal azonosítja, amin át tapasztalathoz jut(test), s ezért saját érdekét, véleményét automatikusan elsőrendűnek tartja mások véleményével, érdekével szemben, megkülönböztet és válogat.
ha valaki átlátja a rendszert, átlátja az Egészet, a szubjektív meglátását az objektívvé terjeszti ki, mindez megszűnik, és képes lesz elfogadni, megérteni mást és másokat, képes lesz józanul ítélni.
üdv
27/F
LastOne.Left
igen!
egyébként pl a katolikusoknál létezik a vágykeresztség fogalma
csak körülírni tudom, kb: nem a mi vallásunkat hiszi, de ő is a világ ura, teremtőben hisz, ha nem is keresztelik a mi vallásunk szerint, akkor is juthat arra az ígért jóra, ahová mi törekszünk
azaz lehet ő is "jó ember"
szerintem ez nagyszerű! ha nem lenne ilyen gondolkodás, kiiratkozhatnék mindenhonnan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!