Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek, vallást kritizáló...

Szerintetek, vallást kritizálók, Isten megismerhető?

Figyelt kérdés

...mert véleményem szerint a valláskritizálók nem föltétlen ateisták (nyilván olyan is van), hanem sokan a vallások Istenképét nem tudják igazként elfogani (nem is olyan helytelenül!:)...ezért tettem fel a kérdést, hogy vajon ki miként ismeri, vagy ismerte meg Istent, és az mennyiben különbözhet a vallások által elénk tárt istenképtől...

...ezért a kérdésem természetesen a gondolkodó vallásosaknak is szól...

2013. szept. 25. 12:01
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

..és még erről kicsit;

"Különben az a vicc még az első bekezdésedre reagálva, hogy ezt nem érzem spirituális témának. Egészen egyszerűen tudat én önanalízis, aminek kapcsán az evangélium,vagy buddha elképzelései szimpatikussá vállnak, és a TÉNYLEG felismerést megkapom. Önmagában a jelkereső, jósokat kereső látnokokban hívő halottakkal beszélő,idéző és csillagokból olvasó dolgokat értem spirkó és ezotérikus dolgok alatt,amitől csípőből feláll a szőr a hátamon.:D Egészen egyszerűen mert nagyon szentimentális, minden józanészt nélkülöz és áltudományos."

...hááát...akkor talán azzal kéne kezdeni, mi az hogy "spirituális...:)..nem???:)

...egyébként pedig az ezoteria sokmindent felölel, és sokminden igaz abból amiket mond, csak azt rosszul értelmezik (ezt egészen biztosan állíthatom), csakis azért, mert rossz a kiindulási pontjuk magáról az emberről, mint Isten teremtményéről...rosszul definiálják, ezért minden értelmezés ezután már helytelen (KRISZTUS fényében, vagyis a VALÓSÁGHOZ képest)

...bocsi most mennem kelll...:(..:):)

2013. szept. 28. 09:42
 22/22 anonim ***** válasza:

Nem ismerhető meg. Isten = az Örök Titok.

Ez a zsidó álláspont és én is ezt mondom - persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy én is zsidó lennék. :-)

2013. okt. 3. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!