Van Isten, vagy nincs Isten?
Igen, van!
Jak 2,19 Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.
"A hívők szerint van, azért mert egy könyvben le van írva"
Nem azért, mert egy könyvben le van írva. A könyv egy bizonyság, hogy jó úton járunk-e vagy sem. Az írás fontos. Én előbb hittem, mint olvastam volna egy oldalt is értelemmel a Bibliából. Megtértem, mielőtt egy sort is elolvastam volna értelmesen belőle.
A bizonyíték isten létezésére a szemed előtt van, de nem veszed észre.
Katy Weaver
Nem nem a laptopod monitorja....:)
Katy Weaver
Szerintem van Isten. Viszont én nem próbálgatnám meg elkezdeni bizonygatni, hogy miért van. Érveket hozni lehet, bizonyítani nem. Szerintem ez azért lehet, mert ha van Isten, és Isten Isten, azaz egy olyan lény, aki nagyságrendekkel hatalmasabb az embernél, valahol értelmetlen, abszurd, hogy egy ember-kaliberű kis izé bizonyítsa a létezését. Mert annyira képes rá, mint egy kutya arra, hogy bebizonyítsa, hogy vannak atomok. És ebben az esetben az egyetlen lény, aki tudja bizonyítani Isten létezését, az ő maga. Esetemben megtette.
Egyébként szívesen olvasom, ha valaki valami alapvető nagy hibát talál az érvelésemben, mert tulajdonképpen a magam kis filozofálgatásaiból jutottam erre, én pedig fiatal koromból adódóan még nem vagyok magasan képzett, tévedésben viszont nem szívesen élek.
Kedves Katy!
Mi a bizonyíték Isten létezésére, ami az ember szeme előtt van, de nem veszi észre? Elárulnád nekünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!