Melyik élőlények nem rendelkeznek már Bibliai értelemben vett lélekkel?
Kedves Berta Wosner
olyan érzésem van, hogy kutatod a Bibliai igazságot, sok Biblia verset tudtál idézni.
Én is gyermekkorom óta tisztelettel adózom a Biblia Istenének, hogy ilyen csodálatos könyvet hagyott megírni nekünk, hogy meg tudjuk miért is teremtett minket, és miért van a világban ez a sok gonoszság...és hogy reménnyel nézhetünk a jövöbe, mert ahogyan imádkozni is tanított minket Isten Fia Jézus Krisztus, "Legyen meg a Te akaratod és jöjjön el a Te országod"....hogy véghez viszi eredeti akaratát, és gyönyörü Édeni kertté változtatja a földet Ésaiás 35 rész.... Zsoltárok 37:9,10 stb...
Biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy mint én értékeled a Bibliát, és egyetértesz velem, hogy a Biblia nem mond ellent önmagának.
A kedves kérdezdö ugye feltette a kérdést a lélekkel kapcsolatban. Mi a bibliai értelemben vett lélek?
A vallási dogmák és tradiciók egészen mást magyaráznak ezzel kapcsolatban mint a Biblia. Ök a lélek halhatatlanágáról beszélnek és a nem keresztény vallások a lélekvándorlásról.
De mit ír erröl a Biblia?
Vagy mikor kezdtek az emberek hinni a lélek halhatatlanságában, vagy a lélekvándorlásban?
Emlékszekszünk ugye mit mondott Isten Ádámnak az Édenben? Ha eszel a fa gyümölcséröl MEGHALSZ... mit tett Éva mikor egyedül volt? Ki mondta neki, hogy nem haltok meg, hanem olyanok lesztek mint az isten?
Ugye a kígyó, aki mögött rejtözködött egy angyal.... milyen nevet kapott? Sátán, sárkány, ördög kígyó...
Nos Éva adott késöbb Ádámnak is és ö szintém evett a fa gyümölcséböl.... Kinek volt igaza, Istennek vagy a Sátánnak?
Isten elött ahogy a Biblia írja ezer év csak olyan mint egy nap, vagy mint egy örváltási idö éjjel....és azon a napon meg is haltak.
Na most mit tesz az ördög hogy ugy tünjék neki van igaza? Hogy olyanok lesznek az emberek, mint az isten?
A Biblia világosan megírja, hogy a lélek nem él a halál után egyszerüen meghal, /ember és állat egyformán/ ki az aki állítja és meg akarja gyözi az emberiséget a kínok pokláról a tisztitótüzröl az ujraszületésröl? Kultura szerint, ha keresztény országban születik az ember hisz a menyországi életben, ha az ázsiai kultúrában akkor az ujraszületésben, ök azt hiszik még állat vagy bogár formájában is ujraszülethetnek, söt van olyan csoport is közöttük, akik maszkát hordanak,hogy be ne lélegezzék a rovarokat....
De mit mond a Biblia Istene? Az Ö fia Jézus Krisztus a János evangéliuma 8:32-ben ezt írja: "És megismeritek az igazságot és az igazság szabadokká tesz titeket"....
Mi van igazság? A Prédikátor 9:7 verse írja: "..a halottak semmit se tudnak...a 12 vers: "...semmi cselekedet, okoskodás, tudomány és bölcsesség nincs a Seolban ahová menendö vagy". /Károli Gáspár forditás/ az Ezékiel könyve a 18:4 is ír arról, hogy a lélek halandó...
bevallom a kedvenc fordításom az "Új Világ" forditás, mivel nagyon könnyen érthetö, de a kedvenceim közé tartozik ez a Károli Gáspár forditás is, mert a szüleim és közvetve én gyermekkoromban ebböl a forditásból ismertük meg ki az igaz Isten, és hogy mi a lélek, milyen reménysége van az emberiségnek a jövöben és hogy mit kell azért tennünk, hogy megmentésben részesüljünk a hamarosan bekövetkezö igazságos isteni itéletben....
A
Jó,szerintem szüneteltessük a lélek definíciójáról szóló vitát.
További kérdés:Istennek csak a lelkünk milyensége számít?Tehát írtátok hogy az állatok is rendelkeznek lélekkel.Én már olyat is hallottam minél hasonlóbb hozzánk egy faj (tudom hogy ezt nem szeretitek de biológiában ezt közelebbi rokonságnak mondják) annál hasonlóbb a lelke a mienkhez.
És elérkeztünk a kérdés lényegéhez:Eredetileg azt tettem volna fel kérdésnek hogy az emberi génmanipuláció változtatna e az ember milyenségén?Ezt abból gondoltam (úgy látszik helytelenül) hogy az állatoknak nincs lelkük.De mivel kiderült hogy szerintetek van,ezért igazából felvetődik a kérdés:Ha a lélek genetikánktól független,és istennek csak a lelkünk számít,akkor megváltoztathatjuk-e genomunkat,miközben lelkünk megmarad?Erre akartam kilyukadni.
Kedves kérdezö, teljesen egyszerüen Te magad vagy élö lélek, ez azt jelenti gondolkodó, cselekvö ember...és a Biblia szerint Isten a szívet a vesét és az elmét vizsgálja, a szívünkböl /szimbólikusan/ jönnek az indulatok, az elménkkel határozzuk el hogy jót vagy roszat teszünk...és ez mind együtt a vérkeringésünkkel a testünkkel a lélegzésünkkel ez mi vagyunk a lélek.
Az állatok is ugy vannak megemlítve mint élö lelkek, de az ember a "teremtés koronája"....
Nem sokat olvastam a génmanipulált növényekröl, állatokról, emberröl, csak annyit hogy a tudósok egyik tábora elitéli a másik nem.....
Hogy ez mennyire változtatná meg az embert, talán más lenne a szeme vagy a hajszíne, magassága /bocs. ehhez nem értek/...de akkor sincs különállö lelke, amíg él, ö maga lélek az ember .....az állatok élö lelkek, de a beléjük adott ösztön szerint élnek
Nem tudom, de a növények érzik/hallják a gondolatainkat.
Mondok egy példát. Ha úgy mész oda egy növényhez, hogy megégeted és viszel is magaddal egy öngyújtót, akkor ő arról tudni fog. És ,,félni" fog. Viszont hogyha úgy mész hozzá, hogy nem égeted meg, de még is viszed magaddal az öngyújtót, akkor a növény nem fog félni. Mert tudja, hogy nem bántod.
Kedves kérdezö szeretnék Neked kivánni sok sikert a munkádban és a magánéletedben.
Ezt írod: "...ha erkölcsi és morális gáton túlteszünk...amit én sem tennék....
Bárcsak minél több ilyen tudós lenne, akik lelkiismeretesek és öszintén kivánnak segíteni embertársaiknak.
és ahogy írod mit szólna Isten, hogy belekontárkodunk a dolgaiba....olyan nagy a hatalma, hogy ha azt látja majd ez már elég, akkor leállitja az egészet...hisz mindenható a világegyetem Teremtöje, de ugy alkotott minket, hogy kiváncsiak vagyunk és örülünk ha valamit megoldunk, megismerünk.... az élet csodálatos
Ha elolvassuk a Jelenések /ez az utolsó bibliai könyv/ a 11:18 versét :... és eljött a te haragod....ideje.....és elpusztitsd azokat akik a földet pusztitják". /Hosszu vers, ha van Bibliád és van kedved/ kikeresheted.
Itt az van írva, hogy Istennek meg van a meghatározott ideje, amikor végre közbe lép. A Máté 24 rész, Márk 13, Lukács 21 Jelenések 6 fejezete, a 2.Timoteushoz 3:1-5, ha elolvassuk ezeket a bibliai jövendöléseket, megtudjuk, hogy ez a sok gonoszság, jaj, baj, földrengések, vészes katasztrófák, háborúk meg vannak jövendölve mint az utolsó napok jelei és az is, hogy sajnos az emberek nem fogják észrevenni, söt csúfolódni fognak.A roszat nem Isten idézi elö, az ö akarata hogy jól viselkedjünk, tartsuk be a törvényeit. A földet a Teremtö Isten nem engedi meg elpusztítani, eredeti szándékát fogja végrehajtani, ahogy a Jelenések könyve írja, és elpusztítja a gonoszokat.
Ez a világ erkölcsileg, anyagilag, és ekologia terén nagyon gyorsan omlik össze....nagy dolgok elött állunk érdemes odafigyelni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!