A magyar keresztények mit szólnak ehhez?
Pedig ott van feketén-fehéren, ahogy már más is írta:
Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!
Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."" (János 13;34-35)
hiába jössz mindenféle zsidó törvénnyel. el kéne gondolkoznod, hogy Jézus követője akarsz lenne, vagy judaista?
"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást..."
És ez min változtat a BIBLIA EGÉSZÉT NÉZVE?
Ott vannak feketén fehéren a homoszexualitást bűnét elítélő igék is és az ezt cselekvő "keresztények" kizárása Isten országából is amit már 100x leírtam, de még mindig nem jutott el az agyadig.
Én a Biblia követője vagyok, ami Isten szava ahol világosan le vannak írva az Újszövetségi hivők felé megtartandó parancsolatok, bűnök amiktől el kell távolodni, tehát még mindig nem én jövök ezekkel.Szerintem válts vallást ez nem neked való, te csak a menekülést, kibúvókat keresed a Biblia elvárásai alól.
Valamint :
Apcsel 15,20
"Hanem írjuk meg nékik, hogy tartózkodjanak a bálványok fertelmességeitől, a paráznaságtól, a fúlvaholt állattól és a vértől."
Egyéb iránt attól ,hogy valami a törvénybe foglaltatik nem jelenti azt , hogy csak zsidótörvény lenne.
A varázslás , jövendőmondás is halálos bűnként van a törvényben és ez az újszövetségben is megerősítteteik az azonos emberek közti szexualitással egyben, mivel ezek ÖRÖK törvények szemmel láthatóan, tehát ez a fajta megközelítés amit erőltetsz sem állja meg a helyét.
Boldogok, akik megmossák ruhájukat, mert joguk lesz az élet fájához, és bemennek a kapukon a városba. Kívül maradnak az ebek, a varázslók és a paráznák, a gyilkosok és a bálványimádók, és mindenki, aki szereti és cselekszi a hazugságot!
- Jelenések 22,14-15
hahaha :D hát ez már szinte hihetetlen, hogy folyamatosan a saját vermedbe esel bele :D ha nem kontextusból kiragadott szöveget idéznél, hanem az odatartozó dolgokat is, akkor látnád, hogy:
" A szentlélek és mi magunk azt tartottuk helyesnek, hogy a következő szükséges dolgokon kívül semmi más terhet ne rakjunk rátok. Tehát tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől a fojtott állattól és a törvénytelen házasságtól: Ha ezektől őrizkedtek, helyesen cselekedtek. Üdvözlünk titeket!" Apcsel 15, 25-26
vagyis semmiféle homoszexualitásról nincsen szó. sem itt, sem sehol máshol, vagyis az már csak a te beképzelgésed. a másik, meg hogy ezek még mindig zsidó törvények, mint pl a vértől való tartózkodás, ami nem érvényes. elhiszem, hogy te nem szereted a véres-májas hurkát, de ne akard a diétádat másra kényszeríteni.
Én ugyan sosem estem bele csak szeretnéd.Ellenben te bizonyítottan vergődsz a balgábbnál balgább agyalmányaidban, amit könnyű megcáfolni a teljes szentírás fényében.
De pontosan a homoszexualitásról is szó van máshol, attól hogy itt pont nem még nem lesz érvénytelen az újszövetség többi része.Tudod a Biblia egy egész és nem kiragadott részek alapján tájékozódik egy hivő.Az hogy tagadod a homoszexualitással kapcsolatos egyértelmű igéket valamiféle fogyatékosságnak tudható be, kimaradtál a szövegértés órán.
"a vértől való tartózkodás, ami nem érvényes" Szintén pontosan érvényes az idézett igében.Önmagadnak mondazs ellent.
Ha valóban csak ennyit kéne megtartani nem lenne igaz az előbb idézett ige, amit szintén szokás szerint nem fogtál fel:
Boldogok, akik megmossák ruhájukat, mert joguk lesz az élet fájához, és bemennek a kapukon a városba. Kívül maradnak az ebek, a varázslók és a paráznák, a gyilkosok és a bálványimádók, és mindenki, aki szereti és cselekszi a hazugságot!
- Jelenések 22,14-15
Nekem sok érvem van és volt is amivel megcáfoltam a balgaságaidat, választ nem kaptam.
Olvasd már végig:
- Jelenések 22,14-15
Magadat nevetteted ki a hazugság szajkózásaival.
Volt ott egy törvénytanító is, aki végighallgatta a beszélgetésüket. Mivel látta, hogy Jézus jól megfelelt a szadduceusoknak, megkérdezte tőle, hogy melyik a legfontosabb parancs a Törvényben.
29 Jézus így felelt: „A legfontosabb parancs ez: »Halld meg, Izráel népe! Istenünk, az Örökkévaló az egyetlen Isten! 30 Szeresd hát az Örökkévalót, Istenedet teljes szíveddel, egész lelkeddel, teljes értelmeddel és minden erőddel!«[d] 31 A második legfontosabb parancs pedig ez: »Úgy szeresd embertársadat,[e] mint saját magadat!«[f] Ezeknél nincs nagyobb parancs.”
ha ennek a parancsnak nem tudsz eleget enni, hogyan nevezheted magadat kereszténynek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!