Ha Isten valóban létezik, akkor miért nem lehet tudományosan bizonyítani?
Fairi1: a lelkiismeret misztikus?
Számomra nem. Hiszen van,akinek van,de van akinek nincs. Látszik,hogy ez egy fajta szociális összetartó viselkedésforma mellékhatása.
Tehát,ha bántod a fajtársad egy csoporton belül,akkor a csoportod túlélési esélye, így a tied is csökkenhet.
az előttem szólónak:
Hogy mutációval lehet-e új fajokat létrehozni, ezt már kipróbálták, és nem lehetett. Növénynemesítők próbálkoztak ezzel. Ha létre is jön egy növénynek új változata, az soha nem válik egy külön fajjá. Gondolj bele, mekkora szenzáció lett volna egy olyan életképes növényfaj, amit mesterségesen egy egészen más fajból hoztak létre, és már akár vadon is nőne. :)
Szinte minden mutáció káros az egyedre nézve. A hasznos mutációk olyan ritkák, hogy szinte nem is léteznek. Szerinted mennyi hasznos mutáció kéne ahhoz, hogy egy hal kétéltűvé fejlődjön?
Az sem valószínű, hogy egy faj alacsonyabb rendűvé mutálódjon, de még ha így is lenne, az evolúciót nem ez támasztaná alá, hanem a fordítottja.
39
" Speciel a lelkiismeret ebből a szempontból kifejezetten „misztikus”, hiszen a szerepe az állítólagos kialakulásunkban, kiválasztódásunkban inkább hátrány lett volna, nem előny. "
az ember alapvetően társas lény, közösségeket építünk ez a fajunk evolúciós erőssége.
ha csoportban megnő a lelkiismeret nélküli emberek száma, hamar szétesik, ha csoport szétesik akkor ki lesznek téve a környezet kénye-kedvének és mindenki meghal.
csoport kiszelektálja akinek nincs lelkiismerete és rombolja a közösséget, vagyis egyedül marad és utód nélkül meghal és nem adja tovább a rossz géneket.
Ezért fontos hogy tudjunk ítéletet mondani cselekedeteink felett különben közösség teszi meg ami miatt elveszítjük a szaporodás esélyét.
Minden közösségben élő állatban van vmi kontroll, emberi faj esetén ennek egy elég szofisztikált változata fejlődött ki ami lehetővé tette a korábbiakhoz képest sokkal komplexebb közösségek kialakulását és végül elhozta a Homo nemzetség evolúciós sikerét.
Az ember egyszer biztos a kihalás pere,én volt amit a genetikai homogenitásunk mutat(összehasonlítva sok más fajjal), így a hatékony csoportmükődés felé amely képes ellensúlyozni a környezet szeszélyeit elég erős szelekció hathatott.
"A mutáns élőlényeknek pedig tudomásom szerint ún. negatív szelekciós értékük van."
te is mutáns vagy,minden ember sok recesszív gént hordoz. Ezek száma fogja meghatározni hogy miben halsz meg. ha bőrszíned nem fekete akkor a bőrszínért felelős gén hibásan működik, ezért vagy fehérbőrű. ha teljesen rossz a működés akkor albino leszel, ám ez egyértelműen káros így erre az eshetőségre már hat negatív szelekció.
Mutáció jó, mivel lehetőségeket teremt a szelekcióra. Egyértelműen káros génváltozatot hordozó megy a levesbe.
Jó ellenpélda a mondatodra:sarlóssejtes vérszegénység elég káros mutáció, ám ha a génhibát heterozigótaként hordozod (súlyos vérszegénységed nem lesz) és maláriás területen élsz akkor immunis leszel erre a lázállatkára(vérsejtjeidben nem tud szaporodni a hibás fehérje miatt). Már nem is olyan rossz ez a génhiba:)
"véletlenül történnek mutációk, abból sem lesz új faj…."
logikai bukfenc, de ne zavarjon
olyan hogy faj nem létezik csak egy segédkategória rendszerezésben,természetben populációk vannak
43-nak
egy növényt mondok búza
na mindenki szedje össze magát és nézze meg hogy néz ki a vadbúza és milyen a genomja
az a baj, aki evolúciót akarja cáfolni nem tanult biológiát
röviden a vadbúza diploid a mai közönséges hexaploid, vagyis genomkészlet sokszorozodás történt a nemesítés során
másik az orchidea nemesítők is szétröhögik magukat rajtatok. ott is vannak olyan dolgok amik szerintetek lehetetlen.
aki a faj fogalmon akar lovagolni az nézzen utána a kecskebékának:)
Köszi!
Kedves kérdező!
Én csak egy iskolai történetet írnék le neked.
Az egyetemi órán történt.
Az óra témája:létezik-e Isten?
A tanár kérdezi a hívő tanulótól:honnan tudod,hogy létezik Isten?
Tanuló:Hiszem.
Tanár:most akkor bebizonyítom neked a tudomány állása szerint,hogy nincs Isten.
Érezted-e már Istent?
Tanuló:nem
Tanár:ízlelted-e már Istent?
Tanár:hallottad-e már Istent?
Tanár:tapintottad-e már Istent?
Tanár:láttad-e már Istent?
Tanár:akkor a tudomány álláspontja szerint nincs,vagyis nem létezik Isten!
(többi tanuló nevet,mert nevetségesnek találták a diáktársukat)
Tanuló:akkor most én is kérdeznék a többiektől valamit ha lehet tanár úr!
Tanár:csak nyugodtan!
Tanuló:éreztétek-e már a tanár úr agyát?
Többiek:nem
Tanuló:ízleltétek-e már a tanár úr agyát?
Tanuló:hallottátok-e már a tanár úr agyát?
Tanuló:tapintottátok-e már a tanár úr agyát?
Tanuló:láttátok-e már a tanár úr agyát?
Tanuló:akkor a tudomány álláspontja szerint a tanár úr agya sem létezik!
Többiek:SÍRI CSEND!
Ez az eset megtörtént!Ezen gondolkozz el egy kicsit.
Kedves Fairi1
Én is tisztában vagyok vele, hogy létezik olyan hogy növénynemesítés, amelynek során a növényeket meg tudják változtatni. Elhiszem, hogy a vadbúza az nem az a búza, amit mi általában búzaként ismerünk. És az orchideanemesítéstől is biztosan leesne az állam, ha ismerném a részleteit.
De kegyes engedelmeddel, én az evolúciót majd akkor fogom elhinni, ha a növénynemesítők a búzából kukoricát, az orchideából meg mondjuk tulipánt fognak létrehozni. Ugyanis én ezt értettem az új faj kialakítása alatt, nem azt hogy van sok különböző fajta orchidea. Bocsáss meg, ha helytelenül használtam a faj fogalmát! De ezen éppen Te lovagolsz, nem más…
Aranyosak ezek az anekdoták, de rém bugyuták is egyben.
Tegyük fel, hogy az egyik diák felkapja a laptopját és elkezdi péppé verni a tanár bá fejét, mígnem áttöri a koponyát. Ha mindez megvan akkor már gond nélkül megtudja nézni a tanár bá agyát, sőt még meg is ízlelheti...
Istennel ezt nem teheted meg.
A 35-osnek:
"Sosem állította senki, hogy Isten bármiből felépülne. A hívők szerint Isten szellemlény, szóval nincs is a felhők felett, mert nem része a fizikai világunknak."
Ha isten nem része a fizikai világunknak akkor hogy befolyásol dolgokat a foldon?
Mivel kulonbozik egy nem létezotol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!