Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten valóban létezik,...

Ha Isten valóban létezik, akkor miért nem lehet tudományosan bizonyítani?

Figyelt kérdés
A tudomány célja nagyon sokáig Isten, egy teremtő létének a bebizonyítása volt. Azonban nemhogy sikerült volna bizonyítékokat találni, most már egyöntetűen azon az állásponton vannak a tudósok, hogy Isten, Allah, Jehova vagy nevezzük bárminek is, nem létezik. Kérdem én, ha valóban létezne, akkor nem találtunk volna rá bizonyítékot? Miért rejtőzködne? Miért csak pirítósokon, meg serpenyőkön jelenik meg? A tudomány nem a vallás ellensége, egyszerűen fejlődik a világ, és már nincs szükségünk mesékre ahhoz, hogy megmagyarázzuk hogyan is keletkezett a világ... stb.

2013. aug. 4. 11:26
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
17%

"Az evolúció be van bizonyítva,

nem kell hinni, mert tény."

Nem, az evolúcíó nem tény, csak egy elmélet.

2013. aug. 5. 16:43
 32/70 anonim ***** válasza:
68%

Istvánkám!

Irományaidból kiderul, hogy amerre te laksz, arrafelé konyvtár nincs, szóval hagy segitsek egy kicsit. Figyelj.

"Nem, az evolúcíó nem tény, csak egy elmélet."

Az elmélet szó jelentése: Ismert tények vagy jelenségek megindokolt kifejtése, mely ezután az igazságot felismerő vizsgálat alapja lehet. Más szóval teória.

Evolúció = tény

Az evolúcó teóriája ezt megmagyarázza.

Gravitáció = tény

A gravitáció teória ezt megmagyarázza.

De ha ez sem világos akkor talán ezt megérted:

Ha el akarsz menni valahová akkor ahhoz gyalogolnod kell.

Ez tény. A gyaloglás teóriája, hogy egyik lábadat a másik elé teszed.

Működik, ugye?

Nincs mit. Irj bátran ha valamit még nem értesz. Szivesen segítek. ;)

2013. aug. 5. 17:23
 33/70 anonim ***** válasza:
44%

"Az elmélet szó jelentése: Ismert tények

vagy jelenségek megindokolt kifejtése,

mely ezután az igazságot felismerő

vizsgálat alapja lehet. Más szóval teória.

Evolúció = tény."

Már megbocsáss, de én ténynek azt nevezem, ami bizonyított, mint például a gravitáció törvénye. Tudom, erre az lesz a válaszod, hogy az evolúció márpedig bizonyított, de mint tudjuk, az evolúció csak egy tudományos elmélet, ha tény lenne, akkor nem történhetne meg vele ez: [link]

"Az elavult (vagy meghaladott) tudományos

elmélet egy olyan tudományos elmélet, amely

korábban általánosan elfogadott volt, de a

tudományos közmegegyezés ma már nem

tekinti a valóság legteljesebb leírásának, vagy

bebizonyították érvénytelenségét."

Márpedig ha valami bizonyított, akkor azt nem lehet érvényteleníteni!

2013. aug. 5. 18:38
 34/70 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Nem hagyhatjuk magunkat az egyház álláspontjára, amikor az evolúció elfogadásáról van szó. Ha elfogadnánk az evolúciót, mert az egyház is elfogadta, akkor tényleg jogos lenne az a kritika, hogy a hívő ember nem gondolkodik, hiszen mások mondták meg, miben higgyen. A meggyőződésnek a sajátunknak kell lennie!

A katolikus egyház álláspontja egyébként nem is lehet mérvadó. Nem azért, mert a papság tényleg rengeteg botrányra ad okot, hanem mert az egyház a történelem során egyértelműen írásellenes tevékenységeket támogatott. A háborúk alatt például áldását adta a hadseregekre. Az egyház nyilvánvalóan az érdekeit tartja szem előtt, nem azt hogy átadja a híveinek azt a bizonyos Igazságot. Ezek után szerintem mindegy, hogy mit állítanak az evolúcióról.

Másrészt, ha ennyire biztos vagy az evolúcióban, akkor miért csak mondogatod, hogy „tény” és „be van bizonyítva”? Olvastad már a tudósok maguk után kérdést nem hagyó bizonyítékait? Ősleletek, kiválasztódás elmélete, véletlen mutációk elmélete... téged mi győzött meg, hogy a fajok valójában egymásból alakultak ki, ráadásul véletlenül?

- 26

2013. aug. 5. 18:46
 35/70 anonim ***** válasza:
53%

# 29

Sosem állította senki, hogy Isten bármiből felépülne. A hívők szerint Isten szellemlény, szóval nincs is a felhők felett, mert nem része a fizikai világunknak.

2013. aug. 5. 19:03
 36/70 anonim ***** válasza:
73%

Istike!

"Már megbocsáss, de én ténynek azt nevezem, ami bizonyított, mint például a gravitáció törvénye. Tudom, erre az lesz a válaszod, hogy az evolúció márpedig bizonyított, de mint tudjuk, az evolúció csak egy tudományos elmélet"

Látom nem figyeltél az elobb. Olvasd el még egyszer amit irtam.

" ha tény lenne, akkor nem történhetne meg vele ez: [link]

Mi ez? Nincs itt szó róla. Ugyszitén, ha lenne is, egy iromány az interneten nem lesz bizonyiték.

"Az elavult (vagy meghaladott) tudományos

elmélet egy olyan tudományos elmélet, amely

korábban általánosan elfogadott volt, de a

tudományos közmegegyezés ma már nem

tekinti a valóság legteljesebb leírásának, vagy

bebizonyították érvénytelenségét."

Igen. Mint például a lapos fold, Ureges hold stb. Az evolucióhoz mi koze?

Itt van a tudományos bizonyitékok listája arról, hogy az evolúció mekkora átverés:

[link]

Remélem segitettem.

2013. aug. 5. 19:08
 37/70 anonim válasza:
13%
Épp ez a csodálatos az evolúcióban! Hogy annak az esélye kb. 0, hogy kialakul egy ilyen fejlett faj, mint mi emberek! "Mielőtt az emberek elkezdték volna kutatni az eredetüket, mesékkel próbálták megmagyarázni maguknak(lásd: Biblia)"-5. es töritankönyv, Ókori kultúrák
2013. aug. 5. 19:27
 38/70 A kérdező kommentje:

37-es!

Isten meg a legkomplexebb lény. Őt mi hozta létre? Ki teremtette?

Gyerekes vagy...

2013. aug. 5. 19:30
 39/70 anonim ***** válasza:

Fairi1

Ne haragudj, ha úgy látszik hogy mellélőttem. Ezek szerint csak én értem, hogy mire is gondoltam. Oda akartam kilyukadni: miért vannak ilyen tulajdonságaink, amik az evolúció során nem segítettek volna minket abban, hogy életképesnek bizonyuljunk? Speciel a lelkiismeret ebből a szempontból kifejezetten „misztikus”, hiszen a szerepe az állítólagos kialakulásunkban, kiválasztódásunkban inkább hátrány lett volna, nem előny.

A mutáns élőlényeknek pedig tudomásom szerint ún. negatív szelekciós értékük van. Olvastam, hogy volt, amikor a kutatók próbáltak tudatosan létrehozott mutációkkal új növényfajokat létrehozni, de nem sikerült, mert az eredmény soha nem lett elég életképes. Akkor logikus hogy ha véletlenül történnek mutációk, abból sem lesz új faj…. Ezek szerint minden egyes fajnak a világon egymástól függetlenül, külön-külön kellett volna kifejlődnie, és nem alakulhattak volna ki egymásból.

2013. aug. 5. 19:43
 40/70 anonim ***** válasza:
0%
#35: ha nem épül fel semmiből ,akkor nincs is, vagyis ő maga a semmi..
2013. aug. 5. 21:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!