Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azok az ateisták, akik nem...

Azok az ateisták, akik nem hisznek semmiben tulajdonképpen miért élnek? Milyen racionális érv szól az élet mellett ez esetben?

Figyelt kérdés

Mert ők ugye állandóan azt mondják, az élet tele van szenvedéssel, többek között ezért nincs Isten se. De ha az élet szenvedés, a halál meg szenvedés nélküli semmi, az életnek meg amúgy sincs semmi értelme, véletlenek eredménye, nincs semmi jelentősége az egyes emberek létének, akkor ha ezt valaki felismeri, miért nem vet véget az életének?

Erre sokan mondják milyen szép és hősies ennek ellenére élni, persze szép, csak teljesen irracionális. És ha a vallást utálják az irracionalitása miatt, akkor ugye ez nem jó érv.

Meg azt is mondhatnánk, hogy nem maguk miatt, hanem másokért élnek. Ez is teljesen irracionális, hiszen ha úgyis csak jelentéktelen porszemek vagyunk a világegyetemben, nincs sok értelme más porszemekért létezni.

Adódik a kérdés, hogy akkor meg minek?

2013. júl. 27. 06:51
 71/96 anonim ***** válasza:

Én azért élek, mert a szüleim megcsináltak és félek meghalni.

21 éves vagyok és úgy döntöttem kb. 1 éve, hogy minél inkább ki fogom élvezni azt, ami még hátra van, de gyereket nem fogok csinálni, mert hát minek kínlódjon le itt szerencsétlen 80 évet az én hibámból.

Az élet élvezetéhez hatalmas akaraterő szükséges, mert szenvedésből sokkalta több van benne, tehát ha a negatív dolgokat és a pozitívakat összevetjük, akkor a negatív dolgok simán felülkerekednek. A boldog emberek nem vesznek tudomást a negatív dolgokról, de mondom, hogy ahhoz nagyon nagy akaraterő és energia kell és már pusztán az a tény, hogy minden nap fel kell kelni és harcolni kell a szemernyi kis boldogságért hatalmas energiákat feláldozva, ráébreszti az embert, hogy nem éri meg.

2013. aug. 1. 15:57
 72/96 anonim ***** válasza:
Egyszerűen hihetetlen,hogy hogy fel vannak pontozva az ateisták válaszai.Akik a nagy tudásuk ellenére sem voltak képesek értelmezni a kérdést...
2013. aug. 31. 20:18
 73/96 anonim ***** válasza:

72-es!

Fajfenntartás, legyen elég nektek ennyi, vagy ez sem racionális?

2013. aug. 31. 20:46
 74/96 anonim ***** válasza:
Az a poén, hogy a kérdezőnek már a legelején, már az én első válaszomnál jeleznie kellett volna a kérdés ezen fontos részét, nem pedig utólag mentsvár-ként felhasználni, mivel nem tud értelmesen érvelni ellenünk. Már maga a kérdés sem volt értelmes. A vékonyan szedett szövegben a kérdés alatt, egyszóval sem említette a "hit" szót, ezáltal arra a következtetésre jutottam, hogy a kérdés azon része, hogy "nem hisznek SEMMIBEN" csak költői túlzás volt, hogy szépen fogalmazzak. Talán mindennyian erre gondoltunk, de ez csak az én véleményem.
2013. aug. 31. 21:36
 75/96 anonim ***** válasza:
Ez tök nevetséges.Kedves ateisták!Nem értettétek meg a kérdést,de ezt nem akarjátok beismerni,inkább a kérdezőt állítjátok be hülyének!Vagy ha mégis beismeritek,hogy nem úgy értelmeztétek,ahogy a kérdező értette,akkor is ki tudjátok magyarázni magatokat úgy,hogy a kérdező a hülye.Tisztelet a kivételnek!
2013. szept. 1. 12:45
 76/96 anonim ***** válasza:
Csak, hogy itt sem a hívők sem az ateisták, nem dönthetik el, hogy ki a nevetséges! Sunyin megfogalmazni egy kérdést én is tudok, de azt nem tudom eldönteni, hogy DIREKT ilyen és ezzel csak leakarnak járatni, vagy simán csak hibázott mikor ezt gépelte. Mondom, ha a kérdésnek ezen eleme ilyen FONTOS akkor azt emelje ki. Szóljon már a legelején, hogy miként kell értelmezni. Utólag okoskodni bárki tud, de ha nem ez volt a szándéka, akkor mondom a legelején kellett volna szólni. Ráadásul a kérdés az ateistáknak szól, ami az Istenbe való hit hiányát jelenti, ezért hittem azt, hogy "költői túlzás lehetett" mivel nincs egészen tisztában a szó fogalmával.
2013. szept. 1. 12:55
 77/96 anonim ***** válasza:

"Sunyin megfogalmazni egy kérdést én is tudok, de azt nem tudom eldönteni, hogy DIREKT ilyen és ezzel csak leakarnak járatni, vagy simán csak hibázott mikor ezt gépelte. Mondom, ha a kérdésnek ezen eleme ilyen FONTOS akkor azt emelje ki. Szóljon már a legelején, hogy miként kell értelmezni. Utólag okoskodni bárki tud, de ha nem ez volt a szándéka, akkor mondom a legelején kellett volna szólni. Ráadásul a kérdés az ateistáknak szól, ami az Istenbe való hit hiányát jelenti, ezért hittem azt, hogy "költői túlzás lehetett" mivel nincs egészen tisztában a szó fogalmával."

Igen,te sem tetted őt nevetségessé,nem állítottad őt be hülyének...én első olvasásra megértettem a kérdést,ezt mivel magyarázod?

2013. szept. 1. 13:50
 78/96 anonim ***** válasza:

Alapból a gondolkodás módunkban eltérünk, mivel te hívő vagy, én meg ateista. Számomra ez a kérdés szimplán provokáló volt, amire próbáltam higgadtan válaszolni, de az egésznek, olyan beütése volt, mintha Isten nélkül nem lenne értelme létezni. Amúgy mondom, hogy értelmetlen a kérdés, mi az, hogy SEMMIBEN sem hisz? Komolyan, tud nekem valaki ilyen embert mondani?

Az ateizmus nem a hit nélküliséget jelenti mindennel kapcsolatban. Egyébként meg a kérdés egésze, a vallásnélküliség értelmét boncolgatja, nem pedig a hit akár milyenféle megnyilvánulásának a hiányát, ezáltal jogosan gondoltam, hogy a "semmiben" sem való hitet a vallásra értette, ami immáron értelmes kérdés is lehet, ha nyitottak vagyunk a válaszok nem egyirányú vizsgálatára.

2013. szept. 1. 14:07
 79/96 anonim ***** válasza:
Értem,de Isten nélkül tényleg mi értelme lenne az életünknek?Hogy szaporodjunk?Minek,ha senki sem szaporodik többé és kihal az élővilág,a Földnek nem hiányoznánk.És egy csomó embert megkímélnénk egy életen át tartó szenvedéstől.A jövőért és a tudományért?Egyszer úgyis meghalsz,nem élvezheted a jövőt.Hogy a későbbi nemzedék igen?Ez nagyon szép és jó,de nincs rá biztosíték,hogy élvezni is fogják.Tudományt meg minek gyűjtenél,ha egyszer úgyis meghalsz?Hogy feltalálj valami hasznosat?Honnan tudod,hogy tényleg hasznos lesz?A TV is milyen nagy szám volt régen,azóta meg minél kevesebb TV,annál jobb.és ennyi erővel a gyilkosság és az öngyilkosság sem bűn,hisz úgysem lesznek következményei sem neked,sem annak,akit megöltél.Jó,ha elkapnak börtönbe kerülsz,de ha nem bírod,még mindig megölheted magad,vagy agyonveretheted magad stb. Míg egy vallásos embernél egyrészt azért bűn mind a gyilkosság,mind az öngyilkosság,mert az élettel csak Isten rendelkezhet.Másrészt mert ugye az ember csak akkor juthat a mennyországba,ha a földi életét annak megfelelően élte.És ha megölsz valakit,elveszed tőle ennek az esélyét is.Erre szokták azt mondani,hogy ez egy humbug,mert a gyónásnál az Isten úgyis megbocsát.Nem feltétlenül!Csak akkor,ha őszintén megbántad a bűnödet,ez pedig mondjuk egy bérgyilkosnál nem valószínű.
2013. szept. 1. 14:28
 80/96 anonim ***** válasza:

,elveszed tőle ennek az esélyét is.

Mármint annak,hogy így élje az életét.

2013. szept. 1. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!