Nektek nincs elegetek az idióta vallásokból?
Én szeretem az ateistákat és a keresztényeket is.
A hozzád hasonló kicsinyes provokatív emberek viszont zavarnak.
"Valaki a tudományban hisz, valaki Istenben."
Bemész a pékségbe, veszel egy fánkot. Meg veszel még egy fánkot. Hány fánkod van? Kettő.
Hinned kell benne, hogy az két fánk? Nem, ba#zki, mer' látod, hogy az két szájbakúrt fánk. Tudományos alapon bizonyítható, szó nincs semmiféle hitről.
A hit a tudás hiányát pótolja. Amint bizonyosságot szerzel valamiről, onnantól kezdve nincs szükség hitre.
Sziasztok!
# 13!
A tudományhoz is kell hit és a valláshoz is kell hit, ugyanis mindkét fél abban hisz, hogy az általa támogatott és/vagy művelt tevékenység képes a létezés megismerésére és maradéktalan feltárására. Mivel mindkét oldalon vannak üres foltok és hiányosságok, ezért a folytonosságot vélt, hitt, remélt dolgokkal pótolja.
Pietrosol
Tudományhoz bizalom kell, bíznod kel mások munkájában, hogy ők jól elvégezték,és a közösség megfelelően ellenőrizte
már csak azért is fontos, mivel te képtelen vagy megismételni a kísérletekét,nem tudsz egy LHC építeni a hátsó kertbe
vallásnál:kereszténységnek van a szent könyve elolvasod és kb annyit fogsz tudni erről mint egy pap,sőt ha netről leszedsz pár teológiai értekezést még lehet nála is művelted leszel
sőt ha bedurvulsz még apokrif iratokat is fellapozhatod,vagy alternatív teológiának is nekimehetsz
ám maga istenről sehogy se fogsz többet tudni..
vallásban csak a hit marad,egyszerűen el kell fogadnod a dogmát, vagy nézhetsz egy másik vallás után.
Egy vallásban a hit szónak nem szinonimája a bizalom
fairi1!
Nem egészen igaz, amit írtál, ugyanis,-ha már említetted az apokríf iratokat-, a gnosztikus, szufi, haszid, alkímia stb... vallási és filozófiai randszerek mind-mind a megismerésre, tudásra alapoztak. Más kérdés, hogy az egyház, főleg a gnosztikusokat tűzzel-vassal irtotta, elhallgattatta és így perifériára szorultak.
Valójában az egyház nem csinált mást, mint a kíváncsi, megismerésre szomjas embert eltakarította és helyére a hűséges bólogatógépeket ültette. Félre ne értsd a szavaimat, mert magam is azt gondolom, hogy amit ma a "nagyegyházak" művelnek, az nem egyéb, mint egy kiszínezett és túlmisztifikált paródia.
Viszont továbbra is fenntartom, hogy hite minden embernek van és ez nem azonos a vallásos hittel. Teljesen mindegy, hogy milyen praktikákkal forgatod a szavakat, mert a bizalom is hiten alapul. Lehet, hogy éppen azért idegenkedik az ember a hit szótól, mert azt vallásos fogalomként azonosítja, amely valóban vallás (önvallás), de köze nincs az intézményes, egyházak által eldeformált hit fogalomhoz. Az ember egyénisége is a hitéből alakul ki, vagyis abból amit hisz magáról.
Pietrosol
Látom nem érted!
"mind-mind a megismerésre, tudásra alapoztak"
nem valódi tudásra épülnek,hanem fantáziára. Egy adott ember, vagy emberek fogták az általuk ismert kevés valódi vagy vélt tényt és ezt kombinálva képzelettel létrehozták ezeket az "ismereteket".
Ezek nincsenek tesztelve, hogy igazak-e vagy nem. Egész azon múlik,elhiszed-e vagy nem. Többi már marketing, valaki felkarolja az egyiket és próbálja eladni vmi ősi tudásként (egyházak).
Az hogy ezek valódi tudást takarnak, csak hiszed, nincs igazán mellettük semmiféle igazolás.
itt rejlik a különbség egy valódi tudományos mű és egy ilyen irat közt.
"hite minden embernek van és ez nem azonos a vallásos hittel."
ez a típusú hit és a vallásos hit közt nincs különbség HA olyan dolog felé irányul amit NEM lehet bizonyítani definíció szerint.
Tök mindegy istennek, univerzum szellemének, vagy gondolkodó energiának hívod, mind ugyanazt takarja gyakorlatban.
Egy izé ami felé hitet táplálhatsz.
Ám ha hit szó helyett képes vagy szinonimaként használni a bízom szót akkor helyzet érdekesebb lesz. Így már úgy érthető hogy vágysz rá hogy létezzen, és bízol benne hogy igazad van, de nem hiszed el valójában vallásos értelembe.
van egy harmadik féle hit, ami azt takarja elhiszed hogy te létezel,és azt is elhiszed hogy a körülötted levő világ valóságos,és tetteknek van következménye.
ha ez megsérül akkor nagy a probléma.
Mivel honnan tudom hogy én létezek,honnan tudom hogy te létezel,és ezt honnan tudom hogy bármi is létezik.
Nem ezeket a kérdések hülyeségek,egyszerűen vagyok és kész.
fairi1!
Milyen mélységűek az ismereteid az alkímiát vagy a gnosztikus tanokat illetően?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!