Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istent valójában az emberek...

Istent valójában az emberek egója hozta létre?

Figyelt kérdés

A Biblia ugyebár azt írja, hogy körülbelül 5000 éve Isten a saját képmására megteremtett minket (konkrétan a 6. napon), ergo mi vagyunk a legfontosabb teremtményei. A mi imáinkat hallgatja meg, minket büntet, avagy részesít csodáiban. De ugyanakkor felvetődnek kérdések, ha ez valóban igaz, akkor mi van azokkal a tényekkel, hogy

- csak a Föld több mint 4 milliárd éves,

- az emberek előtt is volt nagyban élet pl.: dinoszauruszok (több millió éven keresztül),

- A világegyetem hatalmas, a mi naprendszerünk csak egy porszem az egészhez képest,

+ egyáltalán nem zárható ki a földönkívüli élet sem.

Ezek után hogy gondolhatjuk komolyan, hogy mi vagyunk a világ közepe? Ha létezik is egy felsőbbrendű, teremtő lény, aki mindennél jobban szereti ezt a világot (Ján. 3,16), mi miért vagyunk ilyen jelentéktelenek időben és térben is?

2013. júl. 17. 21:41
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
42%

"Pont fordítva, egyre több a kreacionista meg az ID párti, főleg az USA-ban .

Sőt még a Darwinizmus egyed uralma (a közoktatásban) is rég megdőlt, még itt europában is."

Mármint abban az országban, ahol az emberek szerint Észak-Kórea Ausztráliában található? Na jó, ez csúnya általánosítás. Vannak persze, mivel a lakosság is nagyobb létszámú. A fanatikusoknak pedig mindig nagyobb a szájuk. (Emlékszem, hogy a loch nessi szörnyet be szerették volna tetetni a tankönyvekbe, mint a teremtés bizonyítékát.)

[link]

Európában viszont ugyan ilyet nem találsz.

"Mert nemtudod értékelni a szépséget."

Aha, ha te mondod.

"Ezt csak az ateisták találták ki."

Bizonyára, hiszen az ateistáknak ebből származik csak igazán hasznuk, hiszen szerződésük van az ördöggel.

Valójában James Hutten jött rá arra, hogy a Földnek sokkal öregebbnek kell lennie, mint azt állítja az egyház. Geológus volt, aki a kőzetek tanulmányozásának fordította az életét. Megfigyelte, hogy a keletkezésükhöz sok időre van szükség, ergo a Föld sem lehet csak 6000 éves. És még stb. (Jóval Darwin előtt. Persze aztán ő is jött és foglalkozott geológiával is.)

2013. júl. 18. 11:22
 22/28 anonim ***** válasza:
75%

Mielőtt elkezdtem volna olvasni ezt a rovatot, azt hittem, hogy a hívők döntő többsége már túl van azon, hogy a Bibliát szó szerint értelmezze mint természettudományos művet (pláne miután már a Római katolikus egyház is letett erről, és elfogadta az evolúciót, valamint a természettudomány eredményeit).

Azt hittem, hogy ma már ezeket tényleg csak a legkisebb, legsötétebb (leginkább amerikai eredetű) szekták hívei tagadják, de ezen a fórumon meglepődve láttam, hogy milyen sokan vannak.

Nem értem, hogy mit veszítenének ezek a hívők, ha elfogadnák a tudomány eredményeit és nem kezelnék biológiakönyvként a Szentírást.

Szerintem semmivel sem csorbítaná Istenük dicsőségét, ha az nem 6 nap alatt teremtette volna a világot parancsszóra, hanem évmilliárdok során (az evolúció útján)"fejlesztette" volna olyanná, amilyen - sőt! És pl. a teremtés történetét szimbolikusan értelmeznék.

Arról nem is beszélve, hogy szerintem ezek a dolgok semmit sem vennének el vagy adnának hozzá a kereszténység fő üzeneteihez (megváltás, hit, szeretet, stb...).

2013. júl. 18. 16:25
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

"A Biblia ugyebár azt írja, hogy körülbelül 5000 éve Isten a saját képmására megteremtett minket (konkrétan a 6. napon), ergo mi vagyunk a legfontosabb teremtményei."

Jerikó városa I. e. 8000-5650-ig állt.

Catal Hüyük legalább I.e. 6500 éves korában élte virágát! A sumérok szintén I.e. 5000-ben

Az egyiptomi birodalom I.e 4000-3000 között virágzott!

A kereszténység és a tanaik ellenben bő 2000 évesek elvileg, habár sokan az 1414-18-as konstanczi zsinat óta tartják számon, mivel akkor alkották meg a Bibliát (ugyebár a tórákat, evangéliumokat és az egyéb "szentek" leveleit össze kellett gyűjteni és szelektálni/alakítgatni kellett). Jézus csak egy vallás reformer volt a maga idejében, aki nem tett többet, mint a zsidó vallást alakítgatta úgy, hogy az egyszerű embernek jól essen. Pl: "Könnyebb a tevének átjutnia a tű fokán, mint a gazdagnak bekerülni Isten országába!"

Nem véletlen, mindig is a szegényeket akarta megkörnyékezni, mivel tudta, hogy ha tisztelik, az több mintha csak végezné a rabbi feladatait. Pl: Ingyen étkezést biztosítottak neki és az apostoloknak.

Sőt! Ha még azt is hirdeti magáról, hogy isten fia, akkor meg aztán félni, vagy legalábbis felnéznek rá (a Mesterre ugyebár) is fognak tőle. A gazdagok között hiába térítgetett volna, őket nem hatná meg az, hogy néhány jöttmentet elszálásoljon... de a tanulatlanabb réteg simán benyakalta a maszlagot.

És ott vannak persze az ősemberek, akik között van 30000 éves is. Róluk csak annyit írnék, hogyha a szénizotópos vizsgálat nem is minősíthető biztosnak, de az arckoponyás rekonstrukció ellenben tökéletesnek mondható jelenleg és ez bizonyítja, hogy az ősember -mint a nevében is benne van- régebbi, vagyis az ember őse. Ha ezt hozzáadjuk ahhoz, hogy mennyire látszik az evolúció (bizonyíték: a régebbi emberek átlagosan sokkal alacsonyabbak voltak, mint mi, és persze az átlagéletkor is rövidebb volt).

Ha a jelenlegi ember legalább 7000 ezer éve van, akkor az előembernek is legalább majdnem annyi éve kellett lennie.

2013. júl. 18. 16:45
 24/28 anonim ***** válasza:
A Bibliát nem kell szószerint venni. Isten létezik. Én hiszek benne. Volt is már istenélményem. Egyszer majdnem meghaltam, elájultam és bevertem a fejem. Ha máshogy esek, olyan helyen ütöm be a fejem,a mi halálos is lehetett volna. És a nyelvem is hátrahajolhatott volna, amitől megfulladhattam volna. Hiszem azt, hogy volt ott egy őrangyal, aki vigyázott rám akkor. Amikor nem voltam eszméletemnél békét és nyugalmat éreztem, mintha azt sugalták volna, hogy nem lesz semmi baj. Mikor elmentem orvoshoz este az orvos azt mondta, hogy nagyon nagy szerencsém van, mert ahogy estem simán hátrahajolhatott volna a nyelvem vagy betörhetett volna a fejem. És betonra estem. Mégis megúsztam egy púppal. Csoda, hogy nem tört be a koponyám. Hiszem azt, hogy valami megóvott a bajtól és ezért nagyon hálás is vagyok.
2013. júl. 18. 20:59
 25/28 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Az egó a megfigyeletlen, szabadjára engedett elme tudata, a kormányzó nélküli bárka, amely ide oda csapong, térben és időben. Figyeld meg az elmédet, hogy mindig fizikai objektumokhoz köti magát, és mindig a múltban, illetve a jövőben járkál. Hogy szülhetne Istent olyan "szerkezet", amely valódi irányítás nélkül működik. Nem Istent szül, csak mindenféle szurrogátumokat: világnézeteket, vallásokat, ideológiákat, izmusokat, tudományt. Isten az elmén túli valóság.

2013. júl. 18. 21:07
 26/28 homo ludensz ***** válasza:

Az ego az amivel sokszor tévedésből azonosulunk és azt gondoljuk azok vagyunk ami az egonk.

Az ego mindig méricskél, latolgat, hasonlítgat másokhoz és hangosan diktál a bennünk rejtőző igazi én-nek.

Olyanok vagyunk amivé szocializálódtunk hogy létezni tudjunk a Most-ban.

2013. júl. 19. 09:20
 27/28 anonim ***** válasza:

2Péter 3:8

"Ez az egy tény azonban ne kerülje el a figyelmeteket, szeretteim, hogy Jehovánál egy nap annyi, mint ezer év, és ezer év, mint egy nap."

2013. júl. 19. 10:08
 28/28 anonim válasza:

Már csak abból induljon ki mindenki, hogy miről szól a Biblia. Akármelyik tudós, vagy kutató alátámasztja a történelem során bekövetkező dolgokkal, hogy a jóslat igaz. A betegségektől, a háborúkig, stb. sorolhatnám. Nincs olyan dolog, ami eddig ne következett volna be. Van egy ilyen rész, hogy magát az Ördögöt/Sátánt pontosan 1914-ben száműzi Isten a Föld közelébe. Tegyük fel a kérdést: Mi is történt 1914-ben? Abban az évben kitört az I. Világháború. A történelem során az I. és II. Világháború az emberiség legszörnyűbb vérrontásai. 1914 előtt is történtek rosszabbnál-rosszabb dolgok (Betegségek, háborúk, földrengések stb-stb), De mióta ittvan az ún. Sátán azóta minden rosszból egyre több és több van. Nézzétek meg az orvostudományt. Egyre több betegséget ismernek és keresik-megtalálják rá a gyógymódot, annál több az ismeretlen vírusok betegségek száma.

Istenre visszatérve létezik és ha hiszünk benne velünk van, ha nem az ő eljárásainak élünk, akkor csak rossz dolgokat vonzunk az életünkbe Ő általa ( Titok 2006 című film-és ehhez kapcsolódó spiritualitások: ez mind-mind Istennel való egyfajta kommunikáció)....elnézést a sokszínű válaszért, de röviden ennyi, aki ezt megérti pacsi :)

2014. júl. 24. 04:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!