Istent valójában az emberek egója hozta létre?
A Biblia ugyebár azt írja, hogy körülbelül 5000 éve Isten a saját képmására megteremtett minket (konkrétan a 6. napon), ergo mi vagyunk a legfontosabb teremtményei. A mi imáinkat hallgatja meg, minket büntet, avagy részesít csodáiban. De ugyanakkor felvetődnek kérdések, ha ez valóban igaz, akkor mi van azokkal a tényekkel, hogy
- csak a Föld több mint 4 milliárd éves,
- az emberek előtt is volt nagyban élet pl.: dinoszauruszok (több millió éven keresztül),
- A világegyetem hatalmas, a mi naprendszerünk csak egy porszem az egészhez képest,
+ egyáltalán nem zárható ki a földönkívüli élet sem.
Ezek után hogy gondolhatjuk komolyan, hogy mi vagyunk a világ közepe? Ha létezik is egy felsőbbrendű, teremtő lény, aki mindennél jobban szereti ezt a világot (Ján. 3,16), mi miért vagyunk ilyen jelentéktelenek időben és térben is?
Folytatva
- Istennél egy nap annyi, mint nekünk 1000 év, és 1000 év mint egy nap. Istennél nincs idő. Nem tudjuk mennyi idő volt Istennél a 6 nap. A föld lehet több milliárd éves.
- a Bibla ír hatalmas teremtményekről. Lehettek dinoszauruszok.
- igen a világegyetem hatalmas, valójában végtelen.
- igen létezik a földön kívül élet láthatatlan formában (Isten, angyalok stb)
Szerintem a kérdező istenre nem mint lényre, hanem mint koncepcióra gondolt.
Nehéz megemészteni, hogy baromságokat tanultál?
Sajnálom, hogy depis vagy, de attól én még nem fogom magam jelentéktelennek érezni. Hallottál arról, hogy sok kicsi sokra megy?
És nehogy már egy ocsmány buta ragadozót jobban kellene szeretnem, mint az embert. Bár egy dolog számomra is nagy kérdőjel. Miért ilyen ocsmány a világ?
"Csak néhány bigott vallásos gondolja így, de már ők is kihalóban vannak. "
Pont fordítva, egyre több a kreacionista meg az ID párti, főleg az USA-ban .
Sőt még a Darwinizmus egyed uralma (a közoktatásban) is rég megdőlt, még itt europában is.
"Könnyebb lenne nekem is, ha elhihetném, hogy valaki vigyáz rám...de sajnos ez nem így van."
De honnan veszik az ateisták ezt a baromságot?
Hiába hívő az ember, mégis megbotlik.
"Igazából azért született meg isten szerintem, mert az embereknek valamilyen magyarázat kellett arra, hogy hogyan lettünk mi, miért történnek a dolgok. És mivel sokkal egyszerűbb volt egy "varázslót" alkotni, aki sitty-sutty varázsolt bennünket, mint fáradságos keresgéléssel, kutatással alátámasztani bármit is, és amúgy sem voltak akkor még elég okosak az emberek ahhoz, hogy ezeket kiderítsék.
A rossz dolgokra mindig azt mondják, hogy biztos valami miatt történt, valami oka van, hogy így döntött isten, s majd később jót tesz... "
Ennyi sületlenséget össze hordani.
"Ha nem lenne gyönyörű, akkor az megcáfolná Isten létezését? "
Részben.
"Sohasem értem, ha valaki azzal érvel Isten létezése mellett, hogy a világ "gyönyörű", "tökéletes", "csodálatos", stb."
Mert nemtudod értékelni a szépséget.
"A szeretet/szerelem meg igenis kémiai reakciók sora, elő lehet idézni, mint minden más érzelmet. Ha nem csak kémiai reakció lenne, akkor nem lehetne előidézni."
Na ezt nevezik körkörös érvelésnek.
De hogy a kérdésre is válaszoljak.
"- csak a Föld több mint 4 milliárd éves,"
Ezt csak az ateisták találták ki.
"- az emberek előtt is volt nagyban élet pl.: dinoszauruszok (több millió éven keresztül), "
Ezt szint úgy.
Szia
-A föld az evolucionisták szerint nem 4 milliárd hanem 4 billiárd éves.
-Igen voltak. A teremtés szerint az állatokat előbb teremtették mint az embert.
-És? Ha feltesszük hogy van Isten, fejlebblévő mint mi, nem érthetjük a gondolkodását, nem találhatjuk ki miért teremtette a többi bolygót.
Nem csak a tér és idő jelentéktelen hanem mi is azok vagyunk, hisz bűnösek vagyunk ezért nem vagyunk főleg arra méltóak hogy Isten a legnagyobb, a saját fiát küldte le értünk nyomorultakért.
Várom a lepontozásokat, keresztény választ adtam, akinek nem tetszik az mosolyogjon :D
12-es:
A hat nap az hat nap. Ha úgy vesszük hogy Isten hatalmas, simán meg tudta teremteni a világot hat nap alatt, és mivel a teremtés nem egy példabeszéd ezért szó szerint kell venni.
"A föld az evolucionisták szerint nem 4 milliárd hanem 4 billiárd éves.
Áhhh! Ne már. Te Hovind növendék vagy? A Föld a jelenlegi tudásunk szerint kb. 4,5 milliárd éves.
Kedves Mennyország!
"Nehéz megemészteni, hogy baromságokat tanultál? "
Ezt most komolyan mondod? Én eddig még egész normális fazonnak tartottalak. Értem én, hogy ezek a TÉNYEK belerondítanak a világ képedbe és ezért könnyebb inkább baromságnak titulálni, de azért ezt pont rólad nem gondoltam volna, persze annyira régen azért nem járok ide fel GYK-ra, úgy látszik tévedtem. Amúgy köszi, de nagyon is jól vagyok, nem vagyok depis, engem aztán egyáltalán nem zavar az a tudat, hogy az emberiségre nem vigyáz senki sem fentről, és nem vagyunk senkinek sem a kiválasztottjai, és az sem, hogy ennyire jelentéktelenek vagyunk, téged miért? (Amúgy ne érts félre, nem vagyok nihilista)
Még egy dolgot nem értek, akkor a világ most ocsmány vagy gyönyörű? (Szerintem egyik se, nem jelenthetjük ki az egészről, hogy most gyönyörű vagy ocsmány.)
15-ös!
"De honnan veszik az ateisták ezt a baromságot?
Hiába hívő az ember, mégis megbotlik. "
És a hívők honnan veszik a baromságaikat? Ja, tudom a Bibliából. :P
"Mert nemtudod értékelni a szépséget. "
De igenis tudom, de ha az egész világ gyönyörű lenne, akkor semmi sem lenne gyönyörű. Pont azért jó a dolog, mert nem minden gyönyörű. Tudom, hogy a világban sok az undorító, ocsmány dolog, ezért is tudom értékelni a szépet, mert tisztába vagyok vele, hogy néhol igen ritka.
"De hogy a kérdésre is válaszoljak.
"- csak a Föld több mint 4 milliárd éves,"
Ezt csak az ateisták találták ki.
"- az emberek előtt is volt nagyban élet pl.: dinoszauruszok (több millió éven keresztül), "
Ezt szint úgy."
De hol vannak az érvek? Mi van sok lelettel, bizonyítékkal, kormeghatározással?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!