Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták miért kételkednek...

Az ateisták miért kételkednek a teremtésben, mikor annyi bizonyíték van rá?

Figyelt kérdés

Sokan azt hiszik a teremtés abból áll, hogy kimondunk néhány szót "legyen" vagy pusztán csak csettintünk, és a semmiböl csak úgy lessz valami mint a mesékben, de ez nagytévedés.

Ha jobban bele gondolunk mi emberek is képesek vagyunk teremteni.

Amikor az ember vagy emberek ki gondolnak valamit pl: egy építményt és felépítik, lényegében teremtettek.

A megtévesztés abból ered, hogy nekünk embereknek szükségünk van segéd eszközökre, tervrajzokra és más egyébb dolgokra.

Vagy mivel egy épület nem élő lény, ezért már nem is gondoljuk teremtménynek, azonban Isten sem csak élőlényeket teremtett.

A másik megtévesztés abból ered, hogy mi pusztán csak anyagból vagyunk képesek csinálni bármit is.

Isten először megteremtette az anyagot aztán abból teremtett tovább, mi emberek is képesek vagyunk anyagot teremteni, a már meglévők kombinálásával.

Az ember nemtud úgy teremteni mint Isten, tehát a semmiből nemtudunk anyagot létrehozni, mert nincs annyi intelligenciánk.

Viszont az ember a már meglévő anyagokat ügyesen kitudja használni, teremteni belőle.

Tehát a lényeg, ha mi emberek is képesek vagyunk teremteni, akkor miért gondolják sokan, hogy nincs bizonyíték a teremtésre?

Maga a ház amiben laksz, a szék amiben ülsz, az ágy amiben alszol, az egész város amiben élsz, és még hosszasan sorolhatnám, de ezeket mind emberek gondolták ki és teremtették meg, akkor miért nincs bizonyítéka a teremtésnek?

Egyébként nem véletlen, hogy az ember is tud teremteni, hisz Isten képmása :)

2013. júl. 10. 10:27
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
0%

"Én tudok mondani olyan dolgot, aminek nem kellet teremtő: minden."

Pontosan! És ez a bizonyíték arra, hogy minden a világon teremtve lett! Semmi sem lesz csak úgy magától bonyolult. Mindennek megvan a maga helye. Az ahogy a hópelyhek kinéznek is maga a csoda. Nehogy már elhiggye valaki, hogy mindez véletlenül lesz ilyen komplex és bonyolult. Ez kész téboly. Tudod mi a véletlen? Ha beledobsz egy betonkeverőbe mondjuk 10 kiló répát, egy lapát homokot meg egy doboz legót. Azt ha összekevered abból semmi sem lesz csak egy nagy rakás keverék ami véletlenszerűen keveredett össze. Na ennyit a véletlenekről. Egyébként ha egy fazék vízbe is beledobsz minden hozzávalót ami a húsleveshez kell, akkor sem lesz belőle semmi, mert megvan mindennek a folyamata, lépései. Nem mindegy milyen hőfokon melegíted, mennyi hozzávaló van benne és hogy mennyi ideig melegíted. Tudod vicc azt hinni, hogy bármi is kialakulhatott az őslevesben aminek huzamosabb ideig állandó hőmérséklete volt és ha volt is benne az összetevőkből ami egy fehérje molekula kialakulásához(nem sejthez!)kell, az is elenyésző mennyiségben lehetett egy helyen, hisz a föld 100%-át víz borította. Ez az elmélet egyszerűen képtelenség, még a hívők teremtés elmélete is sokkal valószínűbb mint ez a mese.

2013. júl. 10. 15:43
 22/66 anonim ***** válasza:
100%

"annyi bionyíték van rá"

Mennyi???

Amiket fölsoroltál, azokat én nem nevezném bizonyítéknak. Össze vissza hadováltál arról, hogy ha az emberek a meglévő anyagot át tudják alakítani, akkor nyilvánvaló, hogy Isten a semmiből teremtette az univerzumot. A másik oldalon viszont rengeteg bizonyíték van mind az ősrobbanásra, mind az evolúcióra, és jó úton haladunk az abiogenezis megértése felé. És rengeteg „tervezőt” nélkülöző hipotézis van arról, hogy „mi okozta az ősrobbanást”.

"Elméleteim szerint, ha ezt elég ideig csináljuk,képesek vagyunk magát a nyers gondolatot az intelligenciánk és akaratunk segitségével áthozni a fizikai valóságba"

Van fogalmad róla, hogy mennyi információra lenne szükségünk ahhoz, hogy megalkossunk akár egyetlen homokszemet (már ha a hipotézised igaz, amit erősen kétlek)? Ehhez nem intelligencia kéne, hanem sok RAM és jó processzor. És elmagyaráznád nekem, hogy az agyunk szerkezetében és energiájában beálló minimális változás hogyan befolyásolja a külvilágot? És mégis mennyi ideig kéne koncentrálnunk, hogy megjelenjen valami? Végeztél kísérleteket, vannak számításaid, amik leírják a gondolat anyaggá alakításának folyamatát? Komolyan mondom, ez a legrosszabb érv amit valaha hallottam a teremtés mellett.

2013. júl. 10. 15:57
 23/66 anonim ***** válasza:
A földön még most is szinte mindent víz borít:) Persze molekuláris szinten..
2013. júl. 10. 16:10
 24/66 anonim ***** válasza:
0%

FL✿W3R-nek:

Most nekem írtál, vagy csak kiabálsz a nagyvilágba és kiadod a dühöd. Mert nem igazán értelek.

2013. júl. 10. 16:18
 25/66 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőnek írtam, tőle idéztem.
2013. júl. 10. 16:21
 26/66 anonim ***** válasza:
100%

"Mert nem igazán értelek."

Tudom, hogy ez nem nekem szólt, de elmagyaráznám. Az nem bizonyíték, hogy leírtok pár rossz hasonlatot. Az már bizonyíték, hogy ha egy elméletedet többször is meg lehet ismételni és nem olyan hülyeségekről szól, hogy az ezoterikus erőitekkel meg energiátokkal (amit a tudományból loptok) valamilyen módon befolyásoljátok a külvilágot.

2013. júl. 10. 17:07
 27/66 anonim ***** válasza:
0%

Értem, tehát a bizonyíték az amit többször el lehet ismételni mint mondjuk az evolúciót vagy a nagy bummot. Tehát ezek valós tények amit pedig mi mondunk azok "kitalációk". Érdekes logika.

Ez egy hovindos mondást juttat eszembe:

"Sok evolúció professzorral vitatkoztam és mindig én nyertem, mert nekem igazam van nekik pedig nincs"

Na ez kb ugyan az.

2013. júl. 10. 18:07
 28/66 anonim ***** válasza:
100%

"Értem, tehát a bizonyíték az amit többször el lehet ismételni mint mondjuk az evolúciót vagy a nagy bummot. Tehát ezek valós tények amit pedig mi mondunk azok "kitalációk". Érdekes logika."

A nagy bummot valóban nem lehet megismételni, de sok valós bizonyítéka van, mint pl.: az egész univerzumban lévő háttérsugárzás. Az evolució pedig még ma is folyek, ez nem egy befejezett dolog, mint, ahogyan azt te gondolod, akarom mondani hiszed. De pont ez itt a baj, te csak hinni tudsz vagy akarsz nem pedig tudni, pedig a tudás hatalom.

2013. júl. 10. 18:12
 29/66 anonim ***** válasza:
100%

"Mutass egy komplex dolgot amit nem tervező készített és tervezett meg. Köszi"

Az Aggteleki-cseppkőbarlang. Bonyolult rendszer, járatok, cseppkövek, vízesések csodálatos összessége. Ki tervezte? Senki. A karsztosodás folyamatai hozták létre, kémia+fizika. Szívesen.

2013. júl. 10. 18:46
 30/66 anonim ***** válasza:
100%

"tehát a bizonyíték az amit többször el lehet ismételni mint mondjuk az evolúciót vagy a nagy bummot"

Ez az érvelés olyan, mintha azt mondanám, hogy „a nagyapám cigizett, mégis nyolcvan évet élt, tehát a cigizés nem okoz tüdőrákot” (ezt egyszer egy hozzászólásban láttam youtube-on). Hiába sorolsz fel olyan elméleteket, amiket nem lehet (teljesen) megismételni, az nem változtat azon a tényen, hogy a kérdező hipotézise (az, hogy a gondolataival anyagot tud teremteni) a megismételhető és kipróbálható kategóriába tartozik, tehát úgy lehetne a legegyszerűbben bizonyítani, hogyha legalább néhányszor megcsinálná (és dokumentálná). Ráadásul az evolúció (pl. kutyák háziasítása) és a nagy bumm (LHC) is részben megismételhető.

2013. júl. 10. 19:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!