Kain ajándékát miért nem fogadta el Jehova? Miért volt kedves Ábel égő áldozata? Ki ölt először? Ábel, vagy Káin?
Példák a Netikett irányelveire:
Ne írj csupa nagybetűvel, mert az kiabálásnak számít, használj kis- és nagybetűket is!
forrás: wikipedia, netikett
"* Használj vegyesen kis- és nagybetût. A CSUPA NAGYBETÛ OLYAN,
MINTHA ORDÍTANÁL!"
Netikett 2.1.1 Levelezéshez című fejezetből.
forrás:
Adott egy helyesírási szabályzat, és adott egy más helyesírás, ez a netikett. Ne tessék összekeverni, mert nem biztos, hogy mindenben fedik egymást.
#40 Botorság egy – vélhetőleg felettébb bonyolult összetételű – individuumot (értsd: „Istent”) ELSŐDLEGES létezőnek deklarálni, merthogy az ilyen megközelítés ELLENTMOND A LEGALAPVETŐBB FEJLŐDÉSMENET LOGIKÁJÁNAK!
A rendkívül bonyolult létrejötte NEM ELŐZHETI MEG a rendkívül kevéssé bonyolult létezését! – Érthető?!
Dixi!"
Jaj.
Érthető, érthető, csak teljesen téves.
Isten nem egy lépegető exkavátor - aminél egyszerűbb az ásó. Ebben a példában valóban előbb volt az ásó és -lévén a technika fejélődése additív- egyre bonyolultabb lesz a következő.
De a világ teremtése és alkulása nem additív. Hanem az Egy-ből, a legnagyszerűbből emmanáció, az Egy-ből keletkezik a kettő és tovább a sok. Alacsonyabb rendűből MAGÁTÓL soha nem lesz magasabb rendű. Soha senki ilyet nem tapasztalt.
(az emberi létállapot elfoglalása 30 évig tart, mielőtt valaki ezt hozná, addig mindig érkezik a teremtés felől új erő- kegyelem az, ahogy a kisbaba szemünk láttára fejlődik, emberi szóval beszélni és szavakkal gondolkodni kezd. Erre a képessége meg van, mert "a Legnagyobb, ami elgondolható" képmásaként inkarnálódik a Földön. Az se zavarjon, hogy ezt az emberektől tanulja: ember az emberré levést az embertől tanulja. A képesség az, amit a Teremtő Úristentől ajándékba kap. (és nem azért, hogy hálátlanul leugassa majd ezt, és egy ócska babona által a géneknek tulajdonítsa, "magától", felfelé fejlődőnek.)
Isten a LÉT. az Igazság És olyan végtelenül Egy-szerű, hogy azért nem tudjuk kimondani.
Weöres írja:
Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak
tevékennyé ébresztése. Az emberalkatban rejlő ős tudás lényegileg mindenkiben azonos,érvénye teljes. Az ős tudás az egyetlen alkalmas alap; ami rajta alapszik, ronthatatlan, ami elgondoláson alapszik, szétmálló.
Az ős tudás végtelenül egyszerű, olyannyira, hogy szavakba nem is foglalható. Megegyezik vele minden, ami szükséges, nyugodt, szilárd; ellentétben van vele minden, ami csábító, izgága, hemzsegő. Tíz hadsereg, száz pénzesláda, ezer okirat védettje elpusztul; amit az ős tudás birtokosai minden segítség nélkül létrehoznak, megmarad.
Aki a lényében rejlő ős tudást önmaga számára meghódította, mindent elért, ami emberileg elérhető; az élet és halál csak felületesen sebezheti, lényegében sérthetetlen és teljes."
Sok érdekes magyarázatot olvastam Káin és Ábel történetéről. Hadd írjam ide a sajátomat:
A bibliai történet szerint Káin földműves volt, Ábel pedig pásztor. A Judeában élő zsidók is pásztorok voltak, ezért nyilván inkább Ábellel azonosulhattak. Ezért is a bibliában a sok pásztorkodásra utaló parabola. Egy földműves nép mitoszában nyilván a pásztor lehetett volna a "bad guy".
„EUANGELION”
A 41-es írta:"* Használj vegyesen kis- és nagybetût. A CSUPA NAGYBETÛ OLYAN, MINTHA ORDÍTANÁL!" – idézet vége. (Ez tudni illik ez idézet volt a netikett-ből…)
A Netikett-et LUSTA emberek „álmodták meg” és szerkesztették olyanra, amilyen...! (Egyébiránt ÉN SEM használtam csupa nagybetűt, sosem!)
A 42-es írta – idézem: „Alacsonyabb rendűből MAGÁTÓL soha nem lesz magasabb rendű.” – idézet vége.
Az alacsonyabb rendűből magasabb rendűvé válásról „szól” az ÖRÖKTŐL LÉTEZŐ, ÉS VÉGTELEN IDŐKÖN ÁT FENNMARADÓ VÉGTELEN ENERGIATÉR, mint olyan…! A Végtelen Energiatér MAGA A VÉGTELEN LEHETŐSÉG BONYOLULT DOLGOK LÉTREJÖTTÉRE!
Még Isten is CSAK ABBÓL keletkezhetett - volna…! De nem keletkezett belőle, merthogy NEM LÉTEZIK! Az istenhit csak BABONASÁG!
Általában, mindenkinek, akit illet…: a „Dixi” NEM egy név, hanem csak annyit tesz: leírtam, elmondtam! – Világos?! (Ja, és latinul van… Ezért nem is értem, az ide írogató nagy „vallás-filozófusok” miért is nem értik…?)
Egyébiránt, mégegyszer:: [link]
(Ja, és Hawking ugyanott [t. i. a Brit Királyi Akadémián] akadémikus, ahol Isaac Newton is leledzett, anno….)
De, értettük a dixit - csak a másik név olyan gennyes-habos sütemény, hogy inkább ezt választjuk, meg amúgy sem egy római szónoklat, amit itt adsz elő. Az energiatereddel meg ne fárassz már. És még hányszor ordítod le a fejünket, hogy nincs Isten szerinted? Kit érdekel szerinted, hogy szerinted nincs Isten?
Akkor vissza lehet térni Káinhoz és Ábelhez.
Imádom a 45-ös féle, NÉVTELENÜL hősködő, GŐG-MOZDONY LELKÜLETŰ (ez utóbbi duplacsavaros metafora-remeket még csak nem is értő), ELVAKULT SENKIHÁZI „ISTENESEKET”!
A legtöbbjük – élükön a 45-össel – MÉG CSAK FEL SEM ISMERNÉ ISTENT, HA AZ „ATYA” NETALÁN TÁN SZŐRCSUHÁBAN JELENNE MEG ELŐTTÜK…!
Hipokrita lények!
Én nem hiszek a „Nagy Kreátor”-ban, de a 45-ös féle „istenesek” közül (de talán mindük közül…) SENKI SEM volna képes olyan döbbenetes erejű – A LÉLEK LEGMÉLYÉBŐL FAKADÓ, s „A Nagy Rejtezkedő” TÁRSAKÉNT LÉTEZNI VÁGYÁST OLY’ DÖBBENETES ERŐVEL KIFEJEZNI KÉPES – „istenes” vallomást tenni, mint tenmagam!:
A Mindenség káprázata
Ha majd egyszer Te is állsz szikrázón tiszta, rejtek-sötét éjszakában szabad ég alatt
— távol a fénnyel hivalgó, füstgomolyos várostól —, és feláruló lélekkel pillantasz a káprázatos mennyboltozatra fel — csak, hogy elvágyó képzeleted repítsen a Fenséges Végtelen térségein át, s MERT ISMERNED KELL A Mindenható számolatlan, tünékeny valóság-csodáit —, hát merülj el gondolatban a messze-mélyűr csillagvajúdó gázködjeiben s már látod is, amint idegen-másik világok titok-rejtelmes bolygó-gyermekei vonulnak el sorra napjaik ellenfényében előtted;
s ha majd ekkor kaleidoszkópban kevert színekkel pompázó egyikükhöz az értelem remény-remegésével közelítvén felsejlik benned is, hogy ott — nehéz metánfelhők alatt — a zabolátlan őskáosz szabdalta felszínbe ékelt, forrva-bugyborékos tengeröblök mélyén milliomnyi évtől fogva készül lappangón az ÉLET — hogy majdan szétáradhasson rajt’ —,
hát ne feledd, mily’ sérülékeny szálak egymásba fonódásán is múlik mindez;
mert ha tovább hatolsz a gyémánttal szórt távol-tér fekete-bársony szövetén, tovább a Hattyú-csillagkép legendás űr-szegletébe, ahol is az iszonytató Cygnus X-1 infernó tárja fel lenyűgöző rettenetét előtted, akkor ott a tapasztalás felkorbácsolta érzetek eufóriájától eltelve tanúja leszel, amiképp’ e láthatatlan-fekete szingularitásba görbedt csillagszörny-pöttöm, midőn korszakokkal elébb a saját bolygó-füzérén viruló civilizációt szupernóva-végítéletben őrjöngő Nemezisként semmisíté meg, most egy gigászin tobzódó örvénylésben falja fel fénygömb-óriás társát közönyösen;
ám ez az önmagába zárult energia-mælstrom — e felfoghatatlan stella incognita —, egyszer még szolgálhat tán szülőplanétájukat mindörökre elhagyó űrvándorokat,
mikoron ők azt egy lelkesítőn-fájdalmas, Új Exodus állomásaként okosan, óvatosan megközelítvén, ravaszul megcsapolják majd, hogy azután az űr méhében megbúvó Új Ígéretföldje-bolygó iránt kutatva vezessék tovább tér-óceánt hasító hajóikat;
és ha amint Te is nem fáradva, nem pihenve — a végső válaszhoz új meg új célt keresve — rendre magad mögött hagyod majd a fényéveknek ezer meg ezreit,
s A Teremtő eme véghetetlen űrbe sajtolt kéznyomai közt
— a gondolat eme határ nem szabta sebességével tovasuhanva —
végre is már túljutsz a Tejútrendszer legkülső tartományain,
túl a ritkásan derengő galaktikus halo különc rendbe ömlesztett gömbhalmazainak fénylabdáin is, hogy egy még távolibb cél: az M31 – Andromeda testvér-galaxisának halovány köd-korongja felé vedd útadat, s akkor egy pillanásnyit megtorpanva visszatekintesz a kar-spirálok szivárványszín, ölelő íveire, s az elmondhatatlantól gyönyörűség-félelem-zokogásban kitörve hirtelen a magány ragadja meg fémmarokkal szívedet — MERT NEM TALÁLOD a messze hagyott Földanyát —,
Te is rádöbbensz:
A Mindenség egy mély sóhaj az Idő tükrén,
és Isten célja, hogy társra lelj benne!
Írta: Baksai-Róka Béla.
A „lélekvirág” – mint nick – ugyanis csak egy SZÁNDÉKOLTAN „habos” (ám semmiképpen sem „gennyes-habos”) rejtek-név „sütemény”… (Ha viszont mégis gennyes-habos volna, akkor nyilván azért ismerte fel a 45-ös „istenes”, merthogy már evett gennyes-habos sütit – brrrr…!)
A fentebbi prózavers tehát „csak” művészet a részemről, merthogy – író lévén – KÉPESNEK KELL LENNEM ARRA, hogy bármiféle életérzést MŰVÉSZI MÓDON tolmácsolni tudjak! – Ettől vagyok művész… (Persze, volt már rá példa, hogy a művészi interpretáció nem jött össze [minden művész „gyárt” néha selejtet is], de ez nem az a példa, szerintem…)
Nekem tehát ne beszéljen senki – „ISTENISMERŐ” GŐGGEL (s főképp NÉVTELENÜL) – a „létező” istenről (meg a járulékos dógokról), mert TUDOM, hogy: „A Nagy Mozgató” nem Isten!
NÁLAMNÁL JOBBAN PEDIG SENKI SEM ÉRZI: mennyire szüksége is volna arra, hogy LÉTEZZEN „A Nagy Életrelehelő”! Édesanyám ALIG TÖBB MINT EGY ÉVE ment el a nem ismert tartományba, ahonnan nem tért meg utazó, de TUDOM, hogy NINCS Mennyország, NINCS feltámadás s NINCS örök élet sem, és a többi – „hites” – vágyálom is min-mind csak mese…!
Csak a Pokol létezik, éspedig az a pokol, amit éppen egy magyar szerzetes nevezett meg (a neve most nem jut eszembe, de egy „istenes” talán majd megmondja). Az ő pokol „definíciója” tehát így hangzik: „AZ IGAZI POKOL, A KÉSŐ!”
Egyébiránt ismét: [link]
(Merthogy a korábbi link hibás módon volt beillesztve)
Dixi!
"A legtöbbjük – élükön a 45-össel – MÉG CSAK FEL SEM ISMERNÉ ISTENT, HA AZ „ATYA” NETALÁN TÁN SZŐRCSUHÁBAN JELENNE MEG ELŐTTÜK…!"
Sokan ismernek nagynevű embereket, de kevesen mondhatják el, hogy ismerik őket nagynevű emberek.
Nem az a lényeg, hogy te ismered-e Istent, hanem, hogy ő ismer-e téged...
Ergo: lehet, hogy én nem ismerném fel őt szőrcsuhában, de meg vagyok győződve arról, hogy ő nem menne el mellettem szó nélkül.
Látod, ez az egyik nagy különbség a te energiameződ és az én Istenem között.
Üdv: Tibi
Elébb „Tibi”-hez:
Nos, az aztán tényleg nagy „truváj” lehet, ha a „szobrász” felismeri a saját alkotását…
Ne röhögtess!
Az az igazán nagy dolog, ha A „SZOBOR” ISMERI FEL SAJÁT ALKOTÓJÁT! Maradjunk ennyiben.
Hidd el, ha LÉTEZNE a „A Nagy Rejtezkedő”, ÉN BIZTOSAN FELISMERNÉM ŐT, még ha szőrcsuhában jelenne meg előttem, akkor is! És nem azért, amit most Te, valamint a hozzád hasonló, szenteskedő „hites” gondol…, á egyáltalán nem azért, hanem mert: NOHA VALÓBAN BŰNÖS VAGYOK BIZONYOS ÉRTELEMBEN (mint mindenki más, aki elmúlt már 9 éves), ám SPIRITUÁLISAN (ráérzésben, „meglátásban”) ÉRZÉKENYEBB, és LELKIEKBEN IS GAZDAGABB EMBER VAGYOK, VALAMENNYIŐTŐKNÉL!
Másfelől meg: az is bizonyos, hogy NEM TÉGED szólítana meg elsőnek „A Mindenható”, ha Te és Én netalán egyazon útvonalon gyalogolnánk, hanem ENGEM! Mert hát én sem azt szólítanám meg elsőként a „szobraim” közül, aki folyton folyvást csak „hiteskedve” adja a szentet előttem, miközben MEG SEM LÁT, mikor „csak” szőrcsuhában vagyok(!), hanem azt, aki ŐSZINTÉN KÉTKEDIK BENNE, HOGY LÉTEZEM, ámde ŐSZINTÉN KÉPES IS FELISMERNI ENGEM, ÉS ELFOGADNI, HA NETÁN MÉGIS VALÓSNAK MUTATKOZNÉK…! Hoppá!
És most a NÉVTELEN-hez (aki akár „Tibi” is lehetne…):
1.: Nyilván az ordítozás is menne nekem - „művészi” fokon -, ámde inkább maradok az írásművészetnél…
2.: NEM VAGYOK NÉVTELEN! A nevem: Baksai-Róka Béla. (Eddig sem névtelenül írogattam ide, hiszen nick-nevet használtam, de a 46-os számú jegyzetemben már az írói nevemet is megadtam. Az anyakönyvezett nevem ugyan Róka Béla, de Édesanyám eltávozását követően úgy döntöttem: felveszem az ő családi nevét is.) Tehát még egyszer: nem vagyok névtelen!
3.: A hozzád hasonló ELVAKULT SENKIHÁZI „istenesek” voltak azok, akik:
- Giordano Bruno-t 1600-ban megégették Rómában a Campo de’ Fiorin, csak mert a Mindenség végtelenségét és a világok sokaságát hirdette!; azután
- Galileo Galileit 1633-ban perbe fogták, csak, mert Kopernikusz felfedezéseinek helyességét hirdette; továbbá
- minimum 100 000 embert öltek meg, vagy kínoztattak halálra, vagy égettettek meg máglyán, „eretnekség” és/vagy keresztény hit-tagadás gyanújával Spanyolországban, a spanyol inkvizíció „jóvoltából”; valamint
- a „hites” keresztényiség nevében legalább másfél millió amerikai őslakost öltek meg saját kezűleg, vagy „hites” kokvisztádor famulusaik és "hites" pioneer-jaik segítségével az Újvilágban, 1492. és 1850. között!
És lehetne még folytatni…
A szétesett és istentelen person az pedig TE MAGAD VAGY, névtelen senkiházi „istenes”!
Dixi!
A "kérdés"-ről szólván pedig, csak ismételni tudom egy korábbi aforizmámat: Ha létezne Isten (és isten - isteni hatalommal bíró lény - volna), a gonoszság (a Sátán) bizony halott volna!
Vagyis tehát: Ha létezne "A Mindenható", Káin MEG SEM ÖLHETTE VOLNA, ÁBELT! - Világos?!
Ennyire egyszerű. Ez PERDÖNTŐ!
Leírtam már azt is: ha létezne a "Legfennsôbb Lény", ámde a világ mégis olyannyira telve van gonoszsággal, amennyire, az csak 3 dolgot jelenthetne:
a) Isten egy pszihopata őrült; avagy
b) Nem teljhatalmú (hiszen korlátozva van "isteni" teljhatalmában), ergo nem lehet a történelem ura; vagy pedig
c) NEM LÉTEZIK!
Szerintem a c) opció a helytálló...
Ennyire egyszerű.
Ez PERDÖNTŐ!
Dixi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!