Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, szerintetek Isten...

Hívők, szerintetek Isten imádja az erőszakot?

Figyelt kérdés

A Viharsziget című filmben van egy rövidke párbeszéd:

- Tetszett Isten ajándéka?

- Hogy?

- Az ajándék... az erőszak. (...) Isten imádja az erőszakot.

- Én nem vettem észre.

- Dehogyisnem, különben miért is volna belőle annyi. Bennünk van, éltet minket. Háborúzunk, áldozatokat égetünk, lopunk, fosztogatunk, kitépjük testvéreink húsát, és miért? Mert Isten szerint erőszakkal kell tisztelegnünk előtte.

- Én azt hittem, erkölcsi rendet adott.

- (...) Nincs olyan, hogy erkölcsi rend, csak ez van: kettönk közül ki az erőszakosabb.

Mit gondoltok erről? Ha már egyáltalán létezik Isten miért kell, hogy jóságos legyen? Miért ne lehetne olyan, mint mi? Hisz a saját képmására teremtett minket, és mi, emberek ugyancsak szeretjük az erőszakot, bárki bármit is mond. A világ is ezt igazolja, hisz ha olyan jóságos és miden ható lenne Isten, akkor nem lenne ennyi szenvedés és erőszak.

2013. júl. 4. 13:17
1 2 3 4 5 6
 41/51 fairi1 ***** válasza:

39

nem elkeseríteni akarlak, de emberek közti globális együttműködés nagyon utópia. Egyszerűen mivel klikkekre osszuk magunkat, amin belül van együttműködés, mivel ha nem lenne nem létezne társadalom,nemzet. De klikkek közt vetélkedés,ellenségeskedés előfordulhat,együttműködés akkor van ha van vmi közös cél.

Az embert meghatározza: rassza,nemzetisége,vallása,világnézete

Máshol nagyon fontos: a törzse és melyik családból jött (Afrika,közel-kelet jópár országa)

Ez egy faji jellemző,ilyenen túllépni nem könnyű és vhogy nem hiszek a Star Trek világképébe.

2013. júl. 6. 09:56
 42/51 anonim ***** válasza:

"Az igazság az, hogy én nem hiszek semmiféle Istenben, pláne nem egy jóságos, bölcs Istenben, amilyennek a keresztények beállítják. Mert ha már tényleg létezik Isten, akkor olyannak kell lennie, mint mi, emberek. Nem hiába voltak annó a Gladiátor játékok, és most sem hiába vannak az akció filmek. Egyszerűen ilyenek vagyunk."

Kérdező pont ezért kell olvasnod a Bibliát, hinned Istenben és nem leszel erőszakos.

"Én csak azt nem értem, ha már hisztek egy istenségben, akkor miért kell azt hirdetni, hogy ő mennyire jóságos, igaz, és könyörületes? Nem is azt kérdezem, hogy miért ne lehetne gonosz, hanem azt, hogy miért ne lehetne olyan, mint mi?

És Isten miért teremtett minket ennyire erőszakosnak?"

Nem olyan mint mi és nem teremtett minket erőszakosoknak.

Az erőszak mindig az ész hiánya, ezt soha ne feledd kérdező.

"Képzeld, jómódban élő magyar családban nőttem fel, szinte erőszakmentesen. Sőt én sem használtam soha erőszakot, de fel teszek egy kérdést:

Ha most megszűnnének a társadalmi korlátok, és én közted és az élelmed között állnék, bevernéd-e a fejemet egy sziklával, vagy inkább éhen pusztulnál?

Engem elgondolkodtatott eme filmrészlet, s mivel nem vagyok bigottan vallásos el is mertem rajta gondolkodni, míg te csak személyeskedsz itt, mert nem mersz önállóan gondolkodni."

Ha köztem és az élelmem közt állnál, tehát megpróbálnád elvenni az élelmemet, nem verném be a fejedet kővel, hanem megosztanám veled.

Gyere testvér ülj le mellém jut mind 2nek.

Ennyire egyszerő értelmes emberek vagyunk nem állatok, bár ez a magadfajta emberekről nemigazán mondható el.

"Látom kezdünk durvulni, mert az ésszerű érvek elfogytak, s mert dühösek vagyunk, mert talán nem is annyira h*lye a kérdező. De hát ellent mondott a Bibliának, sőt önállóan véleménye van, akkor csakis id*óta lehet."

"Hol itt a keresztényi szeretet? :)

Ugye, hogy bennünk él az erőszak! "

Kérdező az előtted válaszoló nem azt bizonyította, hogy mennyire erőszakosak az emberek, csak minősített a 2 nem ugyan az.

"ha világot ő teremtette,akkor ő hozta ezt szabályt.

Az erőszak ott lép fel ahol érvényesül az erősebb kutya b...ik elv! és ott békésebbek az emberek,ha ez az elv erejét veszti és pl a kooperáció vezet sikerhez.

Egy szó mint száz, maga az erőszak kódolva van a rendszerbe.

És a kérdés Isten miért építette a rendszerbe???

Erre az egyik válasz lehetőség:egyszerűen szereti ezt nézni."

Nem szereti nézni, de muszájneki és pont az olyan emberek miatt mint te Fairil és a kérdező cimborád.

"ami a génekbe van írva, azt nehéz felülbírálni persze nem lehetetlen, de látjuk bármilyen erkölcsi szabálya van a népnek ritkán sikerül tökéletesen. vágyak mindig keresik a kiskaput."

Mi van a génekbe írva?

Hogy erőszakosak vagyunk?

Nem hinném.

2013. júl. 6. 13:13
 43/51 A kérdező kommentje:

42-es!

"Kérdező pont ezért kell olvasnod a Bibliát, hinned Istenben és nem leszel erőszakos. "

A Bibliában sokszor Isten parancsára gyilkolnak le nőket és gyerekeket, tehát még a Bibliában, is benne van az erőszak. Hiába a "ne ölj" parancs, a keresztények a történelem során, már sokszor szemet hunytak felette.

"Nem olyan mint mi és nem teremtett minket erőszakosoknak. Az erőszak mindig az ész hiánya, ezt soha ne feledd kérdező. "

Ha nem teremtett minket erőszakosnak, akkor miért van ennyi erőszak. A sátán miatt? Itt csak idézni tudom fairil-t, akkor Isten is bűnrészes.

"Ha köztem és az élelmem közt állnál, tehát megpróbálnád elvenni az élelmemet, nem verném be a fejedet kővel, hanem megosztanám veled. Gyere testvér ülj le mellém jut mind 2nek. Ennyire egyszerő értelmes emberek vagyunk nem állatok, bár ez a magadfajta emberekről nemigazán mondható el. "

Igen most ezt mondod, de ha veszélyeztetném temagad vagy a családod fennmaradását, akkor bizony te is erőszakot alkalmaznál.

"Nem szereti nézni, de muszájneki és pont az olyan emberek miatt mint te Fairil és a kérdező cimborád. "

Nem muszáj neki, mert ő mindenható, mindent megtehet, tehát ha annyira nem lenne ínyére, tehát szúrná a szemét az erőszak, akkor tenne ellene.

"Mi van a génekbe írva? Hogy erőszakosak vagyunk? Nem hinném."

Az erőszak minden élőlényben kódolva van. Szépek lennének a keresztények eszméi, csak túlsokszor, ahogy már mondtam szemet hunynak felettük, ha az érdekük úgy kívánja.

Én nem tartom magam erőszakosnak, de bennem van, és néha nehéz neki parancsolni. Persze intelligencia kérdése az egész, de ettől még nem cáfoltad meg azt, hogy "bennünk van, éltet minket".

2013. júl. 6. 13:37
 44/51 anonim ***** válasza:

"Nem muszáj neki, mert ő mindenható, mindent megtehet, tehát ha annyira nem lenne ínyére, tehát szúrná a szemét az erőszak, akkor tenne ellene."

Na álljon meg a menet kérdező.

Hogyan lehet ez ellen tenni?

Csak úgy, ha megöli az összes erőszakos embert, de ha megtenné akkor már rögtön ő lenne az erőszakos meg a rossz, gonosz igen?

Az ószövetségben tett az erőszakosok ellen, megöletette őket.

AZ ilyen részeket számtalanszor szoktátok beidézgetni, hogy jajj na nem is olyan jó az Isten.

Most amikor meg már nem tesz semmit ellene rögtön jösztök "miértnem tesz semmit Isten az erőszak ellen?"

Egyébként tesz ellen most is, csak te annyira szűk látókörű vagy, hogy sosem veszed észre.

"de ettől még nem cáfoltad meg azt, hogy "bennünk van, éltet minket".

ÉS?

Neked sem sikerült bizonyítanod, hogy "bennünk van, éltet minket".

"Én nem tartom magam erőszakosnak, de bennem van, és néha nehéz neki parancsolni. Persze intelligencia kérdése az egész, "

Ha intelligencia kérdése akkor hol itt a baj?

Na ugye, nekem volt igazam.

2013. júl. 6. 14:25
 45/51 fairi1 ***** válasza:

"Csak úgy, ha megöli az összes erőszakos embert, de ha megtenné akkor már rögtön ő lenne az erőszakos meg a rossz, gonosz igen?"

Igazából sose gondoltad volna azt hogy mi a mindenhatóság.

Hogy lehetne ezt úgy megoldani, hogy szabad akarat ne sérüljön súlyosan. Shinsekai yori japán animét ajánlom, ahol pont ezt oldották meg.

gyerekeket genetikailag úgy tervezték, hogy ha ölnek vagy erőszakot akarnak másik ellen elkövetni,reflexszerűen nagy mennyiségű hipofizis hormon ürül a vérbe ami rosszullétet idéz elő vagy halál, ha ölt. Pontosan nem emlékszek hogy oldottak meg,de ötletes megoldás.

100 éven belül még az embernek is lesz elég genetikai tudása egy ilyen kivitelezésére, persze igény kétleném hogy lenne rá, vagy bármiféle engedély.

Ettől még teljesen normális gyerek lesz. Bár a híres Mechanikus Narancsban is arra kondicionálnak egy embert ha erőszakoskodik akkor rosszullétet érezzen.

Sőt ha még isteni skillek is szóba jöhetnek, akkor tényleg csak a fantázia szab határt a megoldások tárháza.

2013. júl. 6. 20:28
 46/51 A kérdező kommentje:

44-es

"Hogyan lehet ez ellen tenni? Csak úgy, ha megöli az összes erőszakos embert, de ha megtenné akkor már rögtön ő lenne az erőszakos meg a rossz, gonosz igen? Az ószövetségben tett az erőszakosok ellen, megöletette őket. AZ ilyen részeket számtalanszor szoktátok beidézgetni, hogy jajj na nem is olyan jó az Isten. Most amikor meg már nem tesz semmit ellene rögtön jösztök "miértnem tesz semmit Isten az erőszak ellen?" "

Békés úton is meg lehet állítani az erőszakot. Mint már mondtam ő MINDENHATÓ. Tehát, ahogy a vizet is borrá változtatta, úgy a rossz, erőszakos embereket is jóvá tudja változtatni, legalábbis tudná, ha akarná.

"Egyébként tesz ellen most is, csak te annyira szűk látókörű vagy, hogy sosem veszed észre."

Több embert gyilkoltak meg Isten nevében, mint bármilyen más okból a történelem során (vallásháborúk, keresztes hadjáratok, rabszolgatartás, inkvizíció stb.). Legalább ez ellen tehetne, de hát miért is tenne...

"ÉS?

Neked sem sikerült bizonyítanod, hogy "bennünk van, éltet minket". "

Erre bizonyíték az egész emberiség történelme.

"Ha intelligencia kérdése akkor hol itt a baj?

Na ugye, nekem volt igazam."

És mégis miben van igazad? Az erőszak bennünk van, mindenkiben, és Isten nem teremtett volna minket ilyennek, ha nem akarta volna ezt.

2013. júl. 6. 20:45
 47/51 anonim ***** válasza:

Isten nem ilyenre teremtett minket, amilyenek most vagyunk, hanem a bűntől lettünk ilyenné. Isten a maga képére és hasonlatosságára teremtett minket, a bűn viszont pont az ellenkező irányba visz, hiszen definíció szerint Istentől való elszakadást jelent. Vagyis ha a mostani korban szemléled az emberiséget és azt mondod, természettől fogva erőszakos (ez nem hülyeség egyébként, mert az agresszió a humánetológusok szerint mindnyájunkban benne van, csak mi emberek társadalmilag képesek vagyunk ezt visszaszorítani), az pont hogy azt jelenti, hogy Isten nem az. A mai ember minden, csak nem Isten képe és hasonlatossága (legföljebb egy igen torz formában) - Isten természetére ezért nehéz az emberek jelleméből következtetni, sokkal inkább a bűn és a bűn atyja, a Sátán természetére lehet belőle következtetni.

Ahogy Jézus is megjegyezte:

"Ján 8:42 Monda azért nekik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.

Ján 8:43 Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.

Ján 8:44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

Ján 8:45 Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nekem."

Az a Jézus, aki erőszakmentesen járt és tanított, és arra tanította az embereket, hogy az ellenségeikkel is jót cselekedjenek, magukért bosszút ne álljanak, hanem ha megütik őket egyik felől, fordítsák oda a másik orcájukat is stb. - végül, mint ártatlan, azon emberek által elkövetett brutális és kegyetlen gyilkosság áldozata lett, akikről azt mondta, hogy "az ördög atyától valók vagytok, aki emberölő volt kezdettől fogva".

Akkor ki is az erőszakos itt?!

Az pedig, hogy te láttál már olyan embert (személyesen vagy a történelemben), aki kereszténynek mondta magát, és mégis erőszakos volt, még nem jelenti azt, hogy a keresztények ugyanolyan erőszakosak, mint bárki más, hiszen az hívja magát kereszténynek, aki akarja, Isten majd csak az ítélettételkor fogja megmondani, ténylegesen ki az övé.

"Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

Máté 7:22 Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-e, és nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem cselekedtünk-e sok hatalmas dolgot a te nevedben?

Máté 7:23 És akkor vallást teszek majd nekik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők."

"A te nevedben" = Krisztus nevében. Mindenki, aki "keresztény"-nek mondja magát, Krisztus nevét használja, mert ebben a szóban benne van az Ő neve (Khrisztianosz = Krisztus követője). És nagyon sokan vannak, akik nem jogosan teszik, akik "sohasem ismerték" Jézust, tehát visszaélnek ezzel a névvel - mint ahogy láthattuk is a történelem folyamán, és ahogy láthatjuk, hogy Jézus előre megmondta, hogy így lesz. Ezért nem ajánlom, hogy a történelmi kereszténységből indulj ki, amikor meg akarod vizsgálni, milyen hatása van Isten megismerésének az emberek életére!

2013. júl. 7. 00:43
 48/51 anonim ***** válasza:
Ha lenne isten biztos imádná.:)Mert ha nem,akkor nem teremtett volna erőszakot.Mert ugye mindent ő teremtett?:)
2013. júl. 17. 09:10
 49/51 anonim ***** válasza:

A bibliából kitűnik,hogy Isten is ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik,mint mi.Tehát imádja,igen.Ez persze attól is függ,milyen maga az egyén,mert Isten mi általunk tapasztalja meg önmagát.Tehát egy nem erőszakos emberben Isten nem az erőszakot tapasztalja meg,szóval nem feltétlen szereti az erőszakot.

0-ra kérem a pontozást:-)

2013. aug. 7. 07:58
 50/51 anonim ***** válasza:

"Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"

Ésa 45,7

2013. aug. 7. 08:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!