Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, szerintetek Isten...

Hívők, szerintetek Isten imádja az erőszakot?

Figyelt kérdés

A Viharsziget című filmben van egy rövidke párbeszéd:

- Tetszett Isten ajándéka?

- Hogy?

- Az ajándék... az erőszak. (...) Isten imádja az erőszakot.

- Én nem vettem észre.

- Dehogyisnem, különben miért is volna belőle annyi. Bennünk van, éltet minket. Háborúzunk, áldozatokat égetünk, lopunk, fosztogatunk, kitépjük testvéreink húsát, és miért? Mert Isten szerint erőszakkal kell tisztelegnünk előtte.

- Én azt hittem, erkölcsi rendet adott.

- (...) Nincs olyan, hogy erkölcsi rend, csak ez van: kettönk közül ki az erőszakosabb.

Mit gondoltok erről? Ha már egyáltalán létezik Isten miért kell, hogy jóságos legyen? Miért ne lehetne olyan, mint mi? Hisz a saját képmására teremtett minket, és mi, emberek ugyancsak szeretjük az erőszakot, bárki bármit is mond. A világ is ezt igazolja, hisz ha olyan jóságos és miden ható lenne Isten, akkor nem lenne ennyi szenvedés és erőszak.

2013. júl. 4. 13:17
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
De én nem a Bibliára vagyok kíváncsi, hanem a ti önálló véleményetekre! ;)
2013. júl. 4. 16:58
 22/51 anonim ***** válasza:
Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, nem érdekel, hogy Einstein és a fizika könyvek mit mondanak az általános relativitás elméletről, saját véleményeket szeretnél hallani.
2013. júl. 4. 17:02
 23/51 anonim ***** válasza:
3%
Hagyjátok a kérdezőt, hülye idióta, azt hiszi hogy milyen okos csávó közbe fingja nincs a dolgokról
2013. júl. 4. 17:05
 24/51 A kérdező kommentje:

Hol itt a keresztényi szeretet? :)

Ugye, hogy bennünk él az erőszak! Nem is kellet hozzá sok, hogy ki hozzak egy pár keresztényt a sodrából, pedig nem ez volt a célom, de normálisan sajnos nem tudnak válaszolni (tisztelet a kivételnek).

2013. júl. 4. 17:09
 25/51 A kérdező kommentje:

"Hogy az ártatlanok nem szenvedhetnek, ez sehol nincs a Bibliában, sőt az egész Újszövetség arról szól, hogy ha jó vagy, igen nagy eséllyel szabadítják meg a nyakad a fejedtől."

De miért van így, én miértre kérdeznék rá, mert az oké, hogy így van.

Mindenkiben benne van az erőszak, ha Isten a saját képére teremtett minket, akkor ő is ugyanolyan erőszakos, mint mi, nem de?

2013. júl. 4. 17:16
 26/51 anonim ***** válasza:
0%
MONDTAM hogy ítélkezős rohdék a kérdező :DD a kérdést ezennel lezárom.
2013. júl. 4. 17:23
 27/51 anonim ***** válasza:
Nem, mert akkor az erőszakosakat üdvözítené, és nem a szelídeket, nem Jézus támadt volna fel, hanem azok, akik keresztre feszítették. Az erőszakot az ember választja, ahhoz, hogy Isten megakadályozza ezt, el kéne vennie az ember szabad akaratát.
2013. júl. 4. 17:26
 28/51 anonim ***** válasza:
Sokan itt elfelejtkeznek egy nagyon fontos dologról!! Ha figyelmesen olvasástoka bibliát akkor tudni fogjátok, hogy nem az embereket teremtette a képére és hasonlatosságára!!!!! hanem csak egy embert!!! és abból még egyet :) Nos hogy utána mi történt, nagyon egyszerű és logikus egy másik Istene lett az embernek át adatott az első ember pár minden hatalmat egy bukott velejétől gonosz lénynek, ettől vált erőszakossá és vérengzővé a földi lét és ez így is lesz sokáig! Na de tisztelt jelenlevők azt mindenki tudja, hogy nem kötelező hinni se keresztényként élni, na de erőszakosnak se kötelező, mivel az embernek a hatalmában áll jót vagy rosszat tenni!!! Na ez a lényeg oszt annyi :)))Most mit kell ezen annyit filozofálni igéket bemásolni a bibliából? Keresztények néha nagyon bután viselkedtek! Jegyezzétek már meg hogy a biblia a hívőké és csak ők értik meg, a kincseiteket őrizetek meg !!! Aki meg nem hívő nem is tartozik felelősséggel bibliailag!!
2013. júl. 4. 18:14
 29/51 fairi1 ***** válasza:
88%

"Az erőszakot az ember választja, ahhoz, hogy Isten megakadályozza ezt, el kéne vennie az ember szabad akaratát."

Tudtam hogy jönni fog ez.

Ám olvasd el magát a kérdést,abban van erre egy válasz.

"....csak ez van: kettönk közül ki az erőszakosabb."

Ezt már szakszerűen megfogalmazták később, és egy alapvető természeti törvény része.

"Mivel minden fajnak sokkal több egyede születik, mint amennyi életben maradhat, és mivel ennek következtében a létért való küzdelem gyakran ismétlődik, világos, hogy bármely lénynek, amely ha tetszőlegesen kicsiny mértékben is, de saját előnyére változik, az élet összetett és gyakran változó feltételei között jobb esélye lesz a túlélésre, és ezzel a természetes kiválasztódásra."

ha világot ő teremtette,akkor ő hozta ezt szabályt.

Az erőszak ott lép fel ahol érvényesül az erősebb kutya b...ik elv! és ott békésebbek az emberek,ha ez az elv erejét veszti és pl a kooperáció vezet sikerhez.

Egy szó mint száz, maga az erőszak kódolva van a rendszerbe.

És a kérdés Isten miért építette a rendszerbe???

Erre az egyik válasz lehetőség:egyszerűen szereti ezt nézni.

2013. júl. 4. 18:21
 30/51 anonim ***** válasza:

"Egy szó mint száz, maga az erőszak kódolva van a rendszerbe."

Hitler is ezt mondta, és az evolúcióra hivatkozva, megírta a Mein Kampf-ot.

De az ember értelmes lény (egy részük legalábbis, látom te nem tartasz igényt erre, téged a "rendszer" irányít), az értelmével felül tud emelkedni az ösztönein, ellentétben az állatokkal.

2013. júl. 4. 18:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!